IniciPoliesportiuAtletismeAdam Maijó nou rècord sub-20 i millor atleta català a la popular...

Adam Maijó nou rècord sub-20 i millor atleta català a la popular Cursa dels Nassos de Barcelona

ESPORTS // Com havia fet en les anteriors proves disputades, Adam Maijó (AA Catalunya) va despedir l’any com un dels primers classificats en l’última prova que ha disputat del 2020. L’atleta de Batea va acabar en sèptima posició de la prova de 5 quilòmetres de la Cursa dels Nassos de Barcelona, que va comptar amb una participació internacional de luxe.

Amb sortida a l’esplanada de la Platja de Llevant i amb un circuit totalment pla de 5kms per la zona de la Platja de la Mar Bella, la meta va estar ubicada al Passeig Marítim del Bogatell. La cursa dels 5 quilòmetres va donar inici a la jornada, amb el principal al·licient de veure si Genzebe Dibaba, podia batre el rècord del món. L’atleta d’Etiòpia va guanyar però sense poder aconseguir l’objectiu. Les condicions climatològiques no van ser les més idònies, ja que les incòmodes ratxades de vent, van dificultar les evolucions dels atletes.

El més ràpid en efectuar el recorregut va ser Jimmy Gressier, que partia com un dels favorits, ja que el fondista francès, arribava com a campió d’Europa el 2019 a Lisboa de camp a través en les distàncies de 5000 i 10.000 metres, i va creuar la meta amb un temps de 13:39. La segona i tercera plaça van ser respectivament per Santiago Catrofe, 13:40, resident a Catalunya i component de l’equip de Santa Cristina d’Aro, que fa només unes setmanes va batre el rècord d’Uruguai dels 1.500 metres, i el francès Yann Schrub, 13:45.

A continuació van entrar Djilali Bedrani de França amb 13:48, i l’atleta olímpic per les seues participacions a Londres i Rio de Janeiro, Hicham Sigueni de Marroc, 13:50. En sexta posició i com a primer participant de nacionalitat espanyola es va classificar Pol Oriach (Hinaco Monzón), atleta nascut a la població d’Albelda d’Osca, amb 13:52, i com a primer català i únic en baixar dels 14 minuts, va entrar Adam Maijó amb 13:55, primer dels classificats catalans, que amb aquest registre va batre el rècord de la distància de la categoria sub-20, que estava en poder de Pere Casacuberta del CA Vic, des del juliol del 1984 amb 14:01:61.

Sales i Ouhdadi objectiu complit

Llorenç Sales (UA Montsià) va ocupar la catorzena posició amb un temps de 14:14, aconseguint l’objectiu, ja que abans de la prova l’atleta de La Galera, havia manifestat que es donava per satisfet si finalitzava amb un temps entre 14:10 i 14:24.
Es van batre dos rècords de Catalunya, tant en categoria masculina com en femenina, a càrrec de Santiago Catrofe, amb un registre de 13:40 i d’Ester Guerrero, tercera amb 16:03, respectivament.

En la cursa dels 10 quilòmetres va competir el tortosí de 25 anys d’origen marroquí Yassine Ouhdadi, actualment resident al CAR de Sant Cugat per preparar la seua participació als Jocs Paralimpics de Tòquio, en la prova dels 5000 metres T 13, per atletes amb discapacitat visual finalitzant en vint-i-tresena posició i una excel·lent marca de 29:57, que representa el seu millor registre en aquesta distància.