IniciPoliesportiuRemAina Cid a quarts de final del mundial d'Àustria per la porta...

Aina Cid a quarts de final del mundial d’Àustria per la porta gran

Aina Cid (CN Amposta) i Virginia Diaz (Raspes Guecho), van demostrar les seves clares i fonamentades aspiracions de poder aconseguir l’objectiu de classificar-se pels propers Jocs Olímpics de Tòquio, fins i tot de poder estar en la lluita pels metalls, en la modalitat de dos sense timoner, del Campionat del Món de rem, que va començar diumenge a disputar-se a Linz-Ottensheim, en aigües del mític riu Danubi.

La parella formada per l’ampostina i la càntabra, van aconseguir el pas als quarts de final del pròxim dimecres al matí per la porta gran, entrant en primera posició de la seva sèrie classificatòria, amb 7: 13: 520, per davant de les romaneses Cristina Popescu i Amalia Beres, que amb 7: 14: 490, van ocupar la segona plaça, després d’haver portat la iniciativa fins superada la meitat de la regata, on Aina i Virginia van prendre el comandament per dominar la prova. En tercera i quarta plaça, van entrar les representants de Gran Bretanya i Hongria, també classificades, mentre les mexicanes han d’acudir al a repesca. Com ja s’intuïa, més complicat està l’objectiu per als tortosins Pau i Xavi Vela, components de la selecció brasilera, que en la mateixa modalitat del dos sense timoner, es van quedar a 78 centèsimes d’embarcació dels Estats Units que va marcar la classificació en la quarta posició. També estaran en els quarts de final, Croàcia, Austràlia i Dinamarca, que van ocupar per aquest ordre les tres primeres posicions, amb victòria dels germans Martin i Valen Sinkovic, actuals campions mundials i de l’últim Europeu, Irlanda que va ser sisena també haurà de competir com Brasil a la repesca aquest dilluns al matí.

La parella de la selecció espanyola, Jaume Canalejo i Javier Garcia Ordoñez, es van classificar com a primers de la seva sèrie.