No van poder estar a la regata per la lluita dels metalls, al Mundial de Belgrad, però Aina Cid (CN Amposta) i Esther Briz (CN Helios), van aconseguir el seu objectiu de classificar-se per disputar l’estiu del 2024, els Jocs Olímpics de París, on també hi seran les germanes Antònia i Melita Abraham, amb l’embarcació de Xile dirigida pel tècnic ampostí Bienve Front.
Per a Aina Cid amb 29 anys acabats de fer, seran els seus tercers consecutius, després d’obtenir el diploma olímpic a la final del dos sense timoner, a Rio de Janeiro 2016, lamb la catalana Anna Boada de companya, i el 2021 a Tòquio amb la càntabra Virginia Díaz. Per a la seua nova companya d’embarcació, l’aragonesa de 23 anys Esther Briz, serà la seua estrena en uns Jocs Olímpics, després dels èxits assolits al rem de mar, on va ser campiona del Món diverses vegades en les modalitats de llarga distància i beach esprint.
La parella de la selecció espanyola van aconseguir el passaport a París amb solvència, finalitzant en segona posició de la final B, en què es classifiquen les cinc primeres, ocupant per tant el vuitè lloc final. La medalla d’or ha estat per a les representants dels Països Baixos, amb plata per a Austràlia i bronze de Romania.
La victòria va ser per a les representants gregues Evangelia Anastasiadou i Christina Ionna Bourmpou, sempre des de l’inici portant la iniciativa de la regata, amb Itàlia al principi a la seva estela. A partir dels 500 metres, l’embarcació espanyola va incrementar el ritme, per situar-se a la segona posició, a prop del bot grec i amb l’amenaça de les italianes Alice Codato i Aisha Rocek. Superat l’equador de la regata, les representants de la República Txeca, Radka Novotnikova i Pavlina Flamikova, es van convertir en la principal amenaça, però quan faltaven 500 metres, Aina i Esther no es van deixar sorprendre, i van incrementar les diferències amb relació als seus rivals, acabant en segona posició, amb un temps de 7:12.32, per darrere i prop de Grècia, 7:11.94. També van obtenir el bitllet a París, la Gran Bretanya, 7:16.76, amb Emily Ford i Esme Booth; Lituània, 7:17.33, amb Kamile Kralikaite i Ieva Adomaviciute, i l’embarcació txeca, 7:17.38, mentre les italianes hauran de buscar la seua plaça al preolímpic de Lucerna el maig del 2024, com el quatre sense timoner de Fernanda València (CN Amposta ), Iria Jarama (CR Sant Felip); Izaskun Echániz (Rapes de l’Embarcador Arraun Elkartea) i Olivia del Castillo (CN Sevilla), que no van poder obtenir una de les set places olímpiques, acabant tretzenes, després de vèncer a la final C les representants de Mèxic.