IniciPoliesportiuRemAina Cid i Virgina Diaz en sexta posició a la copa del...

Aina Cid i Virgina Diaz en sexta posició a la copa del món de Plovdiv

Aina Cid i Virginia Diaz no van tenir opcions, i des de l’inici de la regata, van anar a remolc de les primeres classificades a la final A, del dos sense timoner de la primera confrontació del calendari de la Copa del Món, disputada a la ciutat búlgara de Plovdiv.

La parella formada per l’ampostina i la component del Raspas del Embarcadero de Guecho, van acusar l’esforç, després d’unes dos primeres jornades molt exigents, on van ocupar la segona posició en la seva sèrie per darrere dels Estats Units, i posteriorment la primera en la repesca, superant per poc marge a Holanda. Encara que ho van intentar mai van poder contactar amb els llocs capdavanters, ocupant finalment la sisena posició amb un temps de 7:27:650 d’una final molt disputada, on Holanda que partia com una de les principals favorites, va aconseguir la medalla d’or.

Aletto Jorritsma i Jose Van Veen, es van imposar amb un temps de 7:22:700, amb medalla de plata per a les xineses Miaomiao Qin i Linlin Guo, 7:23:310 i el bronze per a les nord-americanes Felice Mueller i Emily Regan, 7:23:560.

Tot i no poder pujar al podi, les sensacions per Aina Cid i Virgina Diaz, han estat força positives, considerant que afrontaven per primera vegada una competició internacional juntes. Per Aina, ara es presenta un autèntic repte, intentar repetir els èxits assolits amb Anna Boada, amb la que va aconseguir el diploma olímpic a Rio de Janeiro.

Al final la selecció espanyola es va emportar una medalla de bronze de Plovdiv, amb la tercera posició aconseguida pel dos sense timoner de Javier García i Jaime Canalejo, només superats pels representants de Sèrbia i Croàcia. Després d’aquest compromís, la selecció absoluta espanyola iniciarà una concentració a Banyoles i Sevilla, per preparar el Campionat d’Europa, que es disputarà a la ciutat suïssa de Lucerna els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. A la concentració les Terres de l’Ebre comptaran amb dos representants, amb Aina Cid (CN Amposta),i Ismael Rifi (CR Tortosa).

També el passat cap de setmana les components del CN Amposta, Victòria Cid i Núria Puig, van formar part de la selecció espanyola, que va competir a la Regata Internacional de Weadau a la ciutat alemanya de Duisburg, amb el quatre sense timoner amb Izaskun Etxaniz i Aitzpea González (SD Santiagotarrak). Després de classificar-se per disputar la final, van acabar en quinta posició per darrere, del bot de representants holandeses, dos embarcacions alemanyes i la del Regne Unit.