IniciPoliesportiuRemAina Cid i Virgínia Díaz en quinta posició de la copa del...

Aina Cid i Virgínia Díaz en quinta posició de la copa del món de Rotterdam

Aina Cid (CN Amposta) i Virgínia Díaz (Raspas Guecho), van finalitzar en una meritòria quinta posició a la final de la tercera i última prova de la Copa del Món, que s’ha disputat al camp de regates internacional Willem Alexanderbaan de Rotterdam.

La parella de la selecció espanyola segueix en clara progressió i amb bones sensacions per afrontar el Campionat del Món, que es disputarà del 28 d’agost a l’1 de setembre a Linz-Ottensheim (Àustria), on es jugaran bona part de les seves opcions d’estar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Arribaven a aquesta cita després d’haver-se proclamat campiones d’Europa el passat mes de juny a Lucerna, millorant en la seua primera temporada remant juntes en el dos sense timoner, la sisena plaça assolida en la primera regata de la Copa del Món a la ciutat búlgara de Plovdiv, no competint posteriorment en la segona disputada a Poznan (Polònia).

A la final no hi va haver gaires sorpreses, i les representants d’Oceania, que ja partien entre les principals favorites, van confirmar els pronòstics, i des de l’inici de la regata van portar la iniciativa situant-se al capdavant i protagonitzant una emocionant lluita per la primera plaça.

L’embarcació hispana va començar anant a remolc, passant en l’última posició en l’equador de la prova, transcorreguts els primers 1000 metres. Es va imposar, aconseguint la medalla d’or Austràlia amb Jessica Morrison i Anabelle Mc Intyre, 7: 26: 150,.  Superant en la recta final a Nova Zelanda, que amb Grace Prendesrgast i Kerri Gowler, 7: 27: 570, van anar per davant durant gairebé tota la regata, i al final van haver de conformar amb la medalla de plata. El bronze va ser per a Polly Swann i Holly Hill de Gran Bretanya, 7: 40: 510, i en quarta posició Cristina Popescu i Amalia Beres de Romania, 7: 44: 850. En cinquena i sisena plaça van entrar les components de la selecció espanyola amb 7: 48: 450 i Ayleen Crowley i Monika Dukarska d’Irlanda, 7: 50: 080.