IniciPoliesportiuAtletismeEls ebrencs Albert Giné i Elena Ferreres, a punt per al Non...

Els ebrencs Albert Giné i Elena Ferreres, a punt per al Non Stop Aliments

ESPORTS // Recórrer 600 quilòmetres a peu en només sis dies, per la costa catalana des de Sant Martí d’Empúries a Girona fins a la població ebrenca de Roquetes és el dur i complicat repte amb el nom de ‘Non Stop Aliments, al camí de l‘esperança’, que emprendran 15 decidits i atrevits esportistes catalans i bascos, incloent-hi el roquetenc Albert Giné i la tortosina Elena Ferreres. Un projecte amb fins solidaris amb  el principal objectiu de conscienciar sobre la pobresa existent a tot el territori i recollir aliments i recursos destinats al Banc d’Aliments.

 

Esforç titànic

El recorregut transcorrerà entre el GR1 i el GR7, dos grans i simbòlics itineraris del territori català, passant per les quatre províncies, i enllaçant els dos camins a Sant Llorenç de
Morunys.S’estima que el cost logístic és d’aproximadament 10.000 euros, i és per això que els esportistes i el Banc d’Aliments estan fent una crida a patrocinadors que vulguen participar en este projecte.

El repte està previst realitzar-se del dilluns 24 al matí al dissabte 29 d’agost. Les previsions són d’arribar com a mínim a la xifra de 9.000 quilos de menjar. Tots aquells que vulguen sumar-se i córrer un tram amb els organitzadors ho poden fer. L’objectiu és aconseguir un quilo de menjar per cada quilòmetre de cada un dels participants, i també al llarg del recorregut s’habilitaran diferents punts de recollida d’aliments.

A diferència d’altres carreres amb unes característiques similars, no s’efectuarà per trams o etapes. Els participants faran cada dia una quantitat de quilòmetres determinada per a arribar fins a un punt i dormir, en aquesta ocasió té previst realitzar alguna parada d’una o dos hores per a dinar i descansar una mica.

 

Participació ebrenca

Dels 15 valents que emprendran el repte, tots amb dilatada experiència en esport de muntanya i proves de gran exigència, destaca la participació d’Albert Giné i Elena Ferreres. 

Marc Fernández afincat al Baix Camp, originari de les Garrigues, i cap visible de projectes tan reeixits com són la UT Llastres i la Vandekames, i creador de The Bandit, que se celebrarà el mes d’octubre a Tarragona, ha estat l’impulsor d’esta iniciativa, que considera un difícil repte: “la dificultat és elevada, però la causa s’ho val i el sol fet de pensar a acabar dona la força necessària per a intentar-ho”.

El recorregut finalitzarà a Roquetes, població que s’ha implicat molt en el projecte, per la col·laboració d’Albert Giné, un dels esportistes que efectuarà el recorregut, que té ja molta experiència en este tipus de proves, en moltes ocasions amb finalitat solidària, que espera poder acabar esta nova experiència amb èxit: “som conscients de la gran dificultat que comporta este repte; a més, amb el problema afegit d’acabar-ho tot el grup, suportant altes temperatures al mes d’agost, però ens estem preparant per a poder afrontar-lo amb garanties i l’objectiu encara ens impulsa a esforçar-nos més per a poder aconseguir-ho”.

Des de fa unes setmanes es poden fer aportacions d’aliments a la caixa que està situada a la Lira de Roquetes. A Tortosa s’ha instal·lat també un punt de recollida al Mercat Municipal, a la Casella de l’Ajuntament de Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies