IniciPoliesportiuAtletismeAlbert Jiménez i Letícia Menéndez s'imposen en el XVII Ironcat l'Ampolla

Albert Jiménez i Letícia Menéndez s’imposen en el XVII Ironcat l’Ampolla

Albert Jiménez ha afegit un nou títol de campió de l’Ironcat de l’Ampolla, imposant-se en la seua dissetena edició. El triatleta català s’havia imposat en l’edició del 2018, i havia pujat al segon esglaó del podi en les proves del 2016, 2017 i 2019. L’experimentada triatleta Letícia Jiménez va ser la més ràpida de les participants femenines.

El XVII Ironcat l’Ampolla, va estar organitzada per l’Ajuntament de l’Ampolla amb el suport de la Federació Catalana de Triatló. i va comptat amb la participació de 104 triatletes procedents de diferents indrets de l’Estat espanyol i l’estranger. La competició, la més antiga en la modalitat de llarga distància de la península Ibèrica, es va iniciar a la platja de l’Arquitecte amb la prova aquàtica, en la qual els participants havien de nedar 3,8 quilòmetres, sortint de l’aigua, en primer lloc, Àngel Salvador, amb un temps de 55’07”.

Un cop finalitzada, la següent modalitat efectuada va ser la de la bicicleta, en la qual es van recórrer 180 quilòmetres, on Albert Jiménez ja es va col·locar en primer lloc. La darrera disciplina va ser la cursa a peu, que constava de 42 quilòmetres. A la línia de meta van arribar un total de 78 triatletes, amb 15 que es van haver de retirar. Els jutges, però, no van desqualificar cap participant. En la categoria masculina, el guanyador va ser Albert Jiménez Garcés (CE Rayo Team), amb 8:16’53”, un excel·lent temps tot i les altes temperatures que van suportar els participants, seguit dels polonesos Pawel Miziarki, segon, qui va efectuar la prova amb 8:45’58”, i, en tercer lloc, Mateusz Grzybek amb 8:50′ 40”. La primera participant femenina a arribar a la línia de meta va ser Letícia Menéndez López (Trtiatlón Carabanchel), amb 11:30’47”, seguida per Sílvia Montserrate (Essencial Triatló), amb 12:11’25”, i en tercera posició ha quedat Elisabet Muñoz Garcia (Essencial Triatló), amb 12: 41′ 17”.

Pel que fa als representants ebrencs, en dinovena posició es va classificat el camarlenc Cristian Bertomeu, 10:19’04”, en trenta setena posició David Curto (Trilercavons Terres de l’Ebre), 11:25’03”; cinquante unè el tortosí Javier Asin Querol, 11:52’02”; cinquanta novè el camarlenc Cristian Marro, 12:28’02”; seixanta sisè, el camarlenc resident a l’Ampolla, Albert Orduña, 12:57’00”.