IniciPoliesportiuCiclismeAlbert Muntanyà s'imposa en la Terra de Garnatxes amb destacat protagonisme de...

Albert Muntanyà s’imposa en la Terra de Garnatxes amb destacat protagonisme de Tomàs Deosdat

Albert Muntanyà (Finques Feliu) qui es va endur el triomf en solitari, en la prova Terra de les Garnatxes, de la Copa Catalana junior i cadet, amb participació de més de 150 ciclistes, dotze de les quals fèmines de les categories elit, júnior i cadet repartides entre les dues sortides, com és habitual, amb les de categoria elit a la prova júnior i la resta a la primera sortida, amb un recorregut prou exigent preparat pel Club Ciclista Garnatxa Bikers que va oferir curses molt competides. Ha estat la segona victòria consecutiva de Muntanyola després de l’aconseguida a Juneda que li han valgut la consecució del lideratge de la Copa Catalana júnior 2022, que ha arribat al seu equador i es reprendrà el 4 de juny amb la sempre exigent Cursa de Sant Julià de Vilatorta. L’habitual biker Gerard Llop (Mesbike & Fes-tuga), segon classificat, i Àlex García (Eolo-Kometa), l’han acompanyat en el podi final.

Un total de 76 ciclistes van prendre la sortida a la prova cadet, que seguint la tònica de la  temporada va ser dominada pels ciclistes de l’equip Purito-Tadesan-Nuria. Concretament, una escapada de Marc Zafra, campió català de ruta el darrer 2021, i del gran protagonista de les darreres setmanes Adrià Pericas va marcar la cursa, amb victòria per a Zafra, Pericas en segona posició i el seu company d’equip Martí Pratginestós tancant el podi. La Copa Catalana cadet, continuarà el pròxim diumenge al Trofeu Ciutat d’Amposta. Posteriorment, la tarda va continuar amb la sortida de la prova júnior, que va comptar 77 participants. La cursa va ser animada fins a la seua resolució en la part final per l’escapada en solitari del ciclista gandesà Tomàs Deosdat (Finques Feliu), que va oferir un bonic espectacle a la cursa de casa amb una escapada de prop de 40 quilòmetres que li va valdre el premi a la classificació de la muntanya i les metes volants, així com el Campionat Provincial gràcies a la seua sèptima posició final. Els representants de la Penya Ciclista Baix Ebre, Pol Viladoms i Matisse Van, van ocupar la quinta i sèptima posició respectivament.

Finalment, va ser el seu company d’equip Albert Muntanyà (Finques Feliu) qui es va endur el triomf en solitari, una segona victòria consecutiva després de l’aconseguida a Juneda que li han valgut la consecució del lideratge de la Copa Catalana júnior 2022, que ha arribat al seu equador i es reprendrà el 4 de juny amb la sempre exigent Cursa de Sant Julià de Vilatorta. L’habitual biker Gerard Llop (Mesbike & Fes-tuga), segon classificat, i Àlex García (Eolo-Kometa), l’han acompanyat en el podi final.

En la categoria femenina cadet, primer lloc per a Ainara Inarejos, amb tercer i quart per a Mar Piñol i Raquel Martos.