IniciPoliesportiuNatacióAscó aposta per una piscina coberta a la zona poliesportiva

Ascó aposta per una piscina coberta a la zona poliesportiva

ASCÓ // Aquesta setmana s’han donat a conèixer els resultats de la consulta ciutadana que va tenir lloc a Ascó entre el 13 i el 20 de desembre per decidir el futur de la zona poliesportiva: un 55,7% dels vots s’han decantat perquè la zona poliesportiva inclogui una piscina coberta, davant d’un 44,3% que s’hi ha mostrat contrari.

Han votat un total de 533 persones empadronades a Ascó majors de 16 anys, que representa un 35,7% de participació. Una xifra superior a qualsevol altre procés participatiu efectuat a la població i molt per damunt de la mitjana en processos de característiques similars. La majoria dels participants ho van fer online (92%) mentre que la resta va exercir el seu vot de manera presencial.

Des de la regidoria de Participació Ciutadana, la seva responsable, Aida Roigé, en fa un balanç positiu: “Ens hagués agradat que participés com més gent, millor, però en qualsevol cas cal agrair a tots els votants l’esforç, i posar solució a un projecte que ha sumat molts despropòsits al llarg de 10 anys”. Des de l’equip de govern es va facilitar tot el material disponible perquè la gent exercís el seu vot amb tota la informació existent.

El govern municipal no va fer cap posicionament de vot, ja que com diu l’alcalde, Miquel Àngel Ribes, “volíem que els nostres ciutadans votessin sense cap condicionant nostre, i a més, teníem molt clar, que l’endemà de la consulta ens tocava gestionar el projecte, tant si sortia el sí com si sortia el no”.

A partir d’ara s’iniciaran tots els tràmits amb la previsió que es pugui adjudicar l’obra durant la tardor de 2021. En primer lloc caldrà realitzar la revisió del projecte amb la voluntat de fer-lo encara més sostenible energèticament, i aleshores caldrà la seva aprovació i exposició pública amb un període de presentació d’al·legacions. Un cop s’hagi aprovat definitivament podrà iniciar-se el procés de licitació de l’obra.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 86

Últimes notícies