IniciFutbol4ª CatalanaBrutal agressió a l'àrbitre del partit Sant Jaume-la Fatarella

Brutal agressió a l’àrbitre del partit Sant Jaume-la Fatarella

Youssef Abaghad, àrbitre de futbol que dirigia aquest dissabte a la tarde l’enfrontament de 4a catalana entre UE Sant Jaume i el CE la Fatarella, va ser víctima d’una brutal agressió al minut setanta de partit per part d’un jugador visitant, que li va donar un cop de puny després de mostrar-li la segona targeta groga, tirant-lo a terra i provocant-li una important lesió a la cara. Un cop al terra l’agressor va intentar donar-li puntades de peu al cap que per sort l’àrbitre va poder protegir amb les mans, segons ha pogut conèixer aquest mitjà tal i com fica a l’acta arbitral.

El marcador del partit, que va transcòrrer amb total normalitat fins als moments dels fets, donava un còmode resultat favorable al conjunt visitant d’1-3 a l’haver-se avançat durant el primer temps amb gol d’Ivan (19′) i després de l’empat del Sant Jaume quatre minuts més tard obra d’Emilio (23′). Al descans marxarien als vestidors  amb un mínim 1-2 favorable després que Aitor els tornés a ficar per davant. A l’inici de la represa el gol d’Aitor (49′) ampliava l’avantatge per als fatallerencs posant el momentani 1-3.

Un minut més tard de la consecució de l’1-3 l’àrbitre Abaghad, amb experiència en una categoria superior, va traure la primera groga al dorsal número 23 de la Fatarella, que debutava després d’haver-se donat d’alta la llicència durant el matí del mateix  dia del partit. Al minut 70 i fruit d’una falta assenyalada davant la banqueta local, les protestes de Matias Alejandro R.C. propiciaven que Yousset Abaghad li mostrés la segona targeta groga. En aquell moment el jugador va perdre els papers i va agredir a l’àrbitre atzivant-li un cop de puny que va propiciar una hemorràgia al nas i el va fer caure fulminat al terra. Un cop tombat, i segons testimonis presencials consultats per Ebresports, va agredir-lo de nou donant-li una patada al cap que per per sort en un acte reflexe l’àrbitre va poder-ho evitar ficant les mans al davant, tot i que va acabar impactant-li a la zona de la mandíbula. En aquells moments de tensió un jugador local, que va interposar-se per intentar evitar l’agressió, també va acabar rebent cops del jugador de la Fatarella. El trist i lamentable incident ha provocat la interposició de vàries denúncies davant dels Mossos d’Esquadra, que es van personar al Municipal Salvador Gisbert de Sant Jaume d’Enveja, com també ho van fer efectius de la policia local i una ambulància, al marge de passar obviàment al comitè de competició.

Poques hores després de l’incident era el mateix equip de la Fatarella  el que es disculpava públicament  a través d’un comunicat oficial, lamentant l’acció del seu jugador, al que li han donat de baixa federativa de forma fulminant, posant-se al servei del col·legiat i exculpant de tot el que va passar al club del Sant Jaume i a tota la seva afició. El comunitat sencer diu el següent:

Des del CD La Fatarella lamentem profundament els actes succeïts aquesta tarda al Camp de fútbol del Sant Jaume d’Enveja per part d’un jugador de la nostra plantilla, el qual debutava avui.

Per descomptat que estem en contra de la violència en tots els casos però encara més quan ens afecta de manera tant directa. Aquestes actituds no representen al nostre poble ni a l’escut que portem al pit, que intentem defensar tan dignament com podem.

Per acabar volem donar tot el nostre suport i escalf a l’àrbit Youssef Abaghad i demanem disculpes pels fets ocasionats, especialment al club de fútbol Sant Jaume d’Enveja i als seus aficionats.