IniciFutbolFutbol femeníCatalunya sub-12 de l'aldeana Noa Benito acaba la primera fase de l'estatal,...

Catalunya sub-12 de l’aldeana Noa Benito acaba la primera fase de l’estatal, invicta

El combinat català sub-12 femení, amb qui està jugant la jugadora de la UE Aldeana Noa Benito, que està disputant el Campionat d’Espanya de seleccions territorials a la ciutat esportiva de las Rozas a Madrid, ha guanyat aquest matí en el darrer partit de classificació per 2 gols a 1 a Andalusia i passa als quarts de final com a primera de grup.

L’aldeana Noa Benito ha tornat a ser titular demostrant la gran qualitat tècnica i grupal que atresora. Les catalanes han tancat aquesta primera fase de grups com a primeres de grup i encara invictes. Tot i això, el partit ha estat més disputat que els anteriors i han aprofitat millor les seves arribades per a desnivellar el duel amb una major encert que les andaluses. Tot i que la primera part ha estat molt anivellada, les d’Edu Castillo han aprofitat els espais per obrir el marcador quan als set minuts, una bona assistència d’Elena Vizuete cap al punt de penal ha servit a Bruna Quintana per a afusellar a la portera de les andaluses. A tres del descans, Carlota Ohlander de lliure directe ampliava la renda al marcador per al combinat català que enfilava camí de vestidors amb un 2-0 favorable que posava coll avall la sentència del grup.

No obstant això, Andalusia no es donava per vençuda i posava en serioses dificultats a una Catalunya tancada durant la represa disposant d’una clara ocasió per a retallar distàncies en una rematada que s’estavellava al travesser. La bona defensa catalana controlava els reiterats atacs d’Andalusia, tot i que a falta de dos minuts per al final del temps reglamentari no han pogut evitar el gol d’Ángela Gálvez que trencava la imbatibilitat de les d’Edu Castillo al llarg del campionat. Tot i la pressió andalusa la defensa catalana ha pogut avortar qualsevol acció de perill en el tram final on les de sud d’Espanya collaven per a buscar un empat que ja no arribaria i que li garantia a Catalunya passar com a primeres de grup amb un sol gol encaixat i 30 de marcats.

A les 20.05 hores Navarra serà el rival de Catalunya al partit de quarts de final. El partit es podrà seguir en directe a rfef.es.

Sever correctiu davant Melilla

En el partit de classificació que van disputar divendres al vespre el combinat català sub-12 davant Melilla, l’aldeana Noa Benito va tornar a ser titular en la selecció que dirigeix Edu Castillo i fins i tot va tenir l’encert d’estrenar-se en l’aspecte golejador marcant el tretzè gol de Catalunya, als 32′ minuts de joc, en el correctiu que li van inflingir les catalanes a les de Melilla que encaixaven una dolorosa golejada per 0 gols a 15.

Melilla es va veure clarament esborrat del terreny de joc davant una notòria i desbordant superioritat de Catalunya, que va tancar la primera fase amb un triplet de victòries davant l’Aragó (0-3), la Rioja (10-0) i davant Melilla (15-0) el que els suposava no haver encaixat ni un sol gol en contra.

La Selecció Catalana sub 12 femenina guanya per 0 gols a 15 a un combinat de Melilla que s’ha vist superat en totes les facetes del joc.

Catalunya necessitava guanyar amb un ampli avantatge de gols per optar a la primera posició del Grup B del Campionat d’Espanya sub 12 femení i així ho ha fet. El botxí ha estat una Melilla que no ha pogut aturar en cap moment el joc, l’energia i la qualitat de la Selecció Catalana. En la jugada inicial del duel Daniela Arias ja ha avisat de les intencions de Catalunya. En els minuts següents, els gols s’han anat succeint gràcies als encerts de Lídia Gibert, la mateixa Arias i Bruna Quintana.

En el segon temps, la sub 12 ha desplegat un bon joc col·lectiu, buscant sempre els espais que generava la defensa de Melilla. Així, en el xiulet inicial de la segona part, Elena Vizuete n’ha marcat dos més, mentre que Lucía Grau i Lídia Gibert han fet el mateix per signar el 0 a 11. Catalunya no ha baixat el pistó i Bruna Quintana, amb un hat-trick, i Marta Pérez han sentenciat l’enfrontament amb potents xuts que s’han colat per sobre la portera rival.