IniciPoliesportiuMotonàuticaDavid Rodríguez i Joan Sevil lideren el Campionat de Catalunya de Motonàutica

David Rodríguez i Joan Sevil lideren el Campionat de Catalunya de Motonàutica

Riba-roja d’Ebre va acollir el passat cap de setmana dues regates motonàutiques diferents. El dissabte dia 24 va tenir lloc la segona regata puntuable per al Campionat d’Espanya de llanxes forabord, concretament de la categoria T-850/GT60, mentre que el diumenge dia 25 es disputà la quarta regata puntuable per al Campionat de Calalunya de motos aquàtiques.

És el primer cop que en un sol cap de setmana es disputen dues curses motonàutiques tan diferents en un mateix lloc. A més, la previsió de mal temps no va ser encertada i la meteorologia va respectar la cursa. La regata ha estat organitzada per la Federació Catalana de Motonàutica, el Club Nàutic Riba-roja d’Ebre i va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.

La categoria T-850/GT60 és una fusió de dues categories, la T-850, que es propulsa amb un motor forabord de dos temps de fins a 870 cc i la categoria GT60 que es propulsa amb un motor forabord de quatre temps de 60 cavalls.

Hi van participar set embarcacions, una xifra modesta, però que constitueix la màxima participació fins ara aquesta temporada i la més elevada des de fa molts anys. Es van disputar un total de quatre mànegues, puntuant les tres millors de cada pilot.

El pilot andalús Francisco Ríos va ser el guanyador, en imposar-se clarament a les quatre mànegues, seguit sempre del pilot local Hèctor Sanz. La tercera posició va ser més discutida, doncs Clàudia Criado i Chris Burgess –britànic resident a Andalusia- van empatar a punts, empat que es fa desfer en favor de Criado, que havia fet millor velocitat.

El diumenge dia 25 es va disputar la regata per a motos aquàtiques, només per a models de conducció dempeus. Es van celebrar tres mànegues per a cadascuna de les categories, totes elles puntuables.

A la categoria GP1, la que admet més preparació de les màquines, va guanyar Denis Munnikhuis, seguit sempre d’Àlex Velasco. Tercer va ser Joan Sevil. Velasco conserva la primera posició a la classificació general, però cal tenir present que al final de la temporada es descarta una cursa, la qual cosa vol dir que encara no hi ha res decidit.

La categoria GP3 va ser més disputada. Sevil va ser el primer classificat, seguit de Roger Pujol i de Lucas Oliver, tot i que Oliver va ser desqualificat a la primera mànega per una col·lisió. Amb aquest resultat Sevil pren distància al capdavant de la classificació general provisional.

El mateix passa a la classe F4, reservada a pilots sense palmarés, on David Rodríguez acumula molts punts d’avantatge davant de Jordi Miquel, després de guanyar aquí totes les mànegues seguit sempre de Miquel. Tercer va ser Ruben Galisteo.

Tots els participants han valorat molt positivament l’organització i el desenvolupament de les proves, sobretot tenint en compte la modèstia del Club Nàutic Riba-roja que ha fet un gran esforç en aquesta ocasió.