IniciHandbolDerrota contundent del CE Tortosa amb moltes baixes

Derrota contundent del CE Tortosa amb moltes baixes

Derrota de l’equip tortosí que es va desplaçar amb moltes baixes, per afrontar el partit de la vuitena jornada del grup C, a la fase de permanència a Segona Catalana. Els tortosins es van presentar amb 10 jugadors dels quals 6 eren del sènior i 4 dels juvenils, inclòs el porter del sènior com a jugador per poder disputar el partit.

L’equip tortosí va donar molta rèplica fins que els seus jugadors van poder mantenir el ritme del joc, concretament fins al minut 20, quan el marcador assenyalava un empat a 9 gols. A partir d’aquí ja els tortosins en orgull i el més dignament possible van jugar fins al final, però sense gaire opció. Al descans els locals dominaven per una renda de 10 gols (21-11), avantatge que es va incrementar a la segona part.

CH VILAMAJOR ‘B’, 44 (21)
CE TORTOSA, 22 (11)

CH Vilamajor “B”: Dani Baguena, Jordi Sardañons, Eduard Sánchez (9), Roger Gorchs (3), Pau Llovera (4), Pau Salip (1), Unai Pastor (8), Pol Diaz (5), Alberto Victoria (6), Joan Canet, Francesc Puigdollers (1), Joan Barenys, Arnau Gálvez (2), Pau Bosch (5).
Centre d’Esports Tortosa: Unai Tomosias, David Fernánez, Blai Carrillo (6), Joan Curto (3), Adrián Garcia, Fermin Burgues (3), Arnau González (2), David Martin (1), Francesc Teruel (6), Izan Franch (1).
Àrbitres: Teodor González i Francesc Puigdollers. Van excloure a Francesc Puigdollers per part local i pels visitants a Fermin Burgues, Francesc Teruel i Izan Franch (2)
Parcials: 2-3 (5′), 6-5 (10′), 8-7 (15′), 9-9 (20′), 13-10 (25′), 21-11 (descans), 26-11 (35′), 28-14 (40′), 33-16 (45′), 36-20 (50′), 40-22 (50′), 44-22 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA). SEGONA FASE B (SÈRIE A-1)

CH SANT LLORENÇ, 25 (16)
CE TORTOSA, 28 (10)

CE Tortosa: Unai (18 parades), Manel (8 gols), Damià (1), Andrés, Adrián (1), Gerard (2), Isidro (6), Fran (2), Dídac, Yannick (8).

Partit celebrat al pavelló Andrey Xepkin de St. Feliu de Llobregat on el Tortosa va aconseguir la tercera victòria d’aquesta segona fase. Els primers 15 minuts s’han iniciat amb molta timidesa en atac per part dels dos equips arribant en empat a 5, on les defenses i els porters s’imposaven als atacants. A partir d’aquest moment una sèrie d’imprecisions de l’equip tortosí eren castigades en ràpids contraatacs pels rivals ampliant a poc a poc el marcador a favor seu acabant la primera part amb un marcador de 16 a 10.

A la mitja part Georgina ha de fer de psicòloga-entrenadora per tal de pujar la moral dels nois que estava molt tocada pel que s’havia viscut al cap dels 30 minuts inicials i també calia reforçar aspectes tàctics de cara al segon període.

Tot i que durant els primers 5 minuts de la represa els locals es posen amb 7 gols de diferència a favor l’equip tortosí continua jugant i lluitant cada acció, cada pilota, augmentant la intensitat defensiva, i allí on no arribava la defensa apareixia el porter.

En atac les bones combinacions ben finalitzades anaven retallant la diferència gol a gol arribant al minut 20 amb un resultat de 23 a 22. El temps mort demanat per l’equip local no atura als nostres jugadors que continuen pressionant a cada acció aconseguint l’empat i posteriorment avançant-se en el marcador fins a arribar al resultat final de 25-28. Victòria molt treballada i merescuda.

JUVENIL FEMENÍ  (COPA FEDERACIÓ JUVENIL FEMENINA – FINAL – TOP -4)

CH SANT ANDREU, 21 (14)
CE TORTOSA, 29 (11)

CE Tortosa: Indre (3 aturades), Paula Pino (2 aturades), Luna (2), Paula (5), Maria (5), Sofia (2), Mar (8), Carlota (1), Núria (2), Coral (3), Noa, Thania (1).

Nova victòria davant el St. Andreu i classificades per jugar l’eliminatòria de Copa pel 5è-6è lloc. Partit de tornada contra el St. Andreu a Barcelona per acabar de definir qui superava l’eliminatòria. Les tortosines ho tenien molt encarat gràcies als 8 gols a favor del partit d’anada.

Degut a això, el St. Andreu va sortir des del primer minut pel partit, a pressionar a les tortosines amb una defensa 3:3 que les va deixar descol·locades en un principi (2-0, minut 5′). Una vegada superats aquests moments d’incertesa, van començar a trobar solucions en atac (entrades en diagonals, passes i va) i al minut 7 ja anaven empatades a 2 i al minut 10 ja anaven un gol per davant (5-6). Veient que aquest tipus de defensa ja no era efectiva, l’entrenador local va canviar a una defensa 6:0 i la igualtat en el marcador va continuar durant uns minuts més (7-7, minut 15) però, a partir d’aquest moment, les tortosines van abaixar els braços, com si ja tinguessen tota la feina feta i el St. Andreu, a poc a poc, va començar a agafar distància en el marcador (10-8, minut 20; 12-9, minut 25). L’atac tortosí fallava ocasions clares de gol (llàstima que els pals no compten com a mig gol…) i en defensa es donaven facilitats que abans no tenien les barcelonines. Això permetia, momentàniament, col·locar-se a 4 gols de distància (13-9 i 14-10) cosa que complicava més del previst el partit de cara a la segona part. Així i tot, a la mitja part el marcador era 14-11 i encara tenien temps per rectificar coses.

Després del descans i de la xerrada, les tortosines van sortir amb una altra mentalitat, aquesta vegada sí que van sortir convençudes per jugar, per jugar bé i, si podia ser, per guanyar el partit. I vaja si van sortir endollades!!! Al minut 5 el marcador ja era de 15-14.

Defensa 6:0, però pressionant, sense deixar pensar amb claredat a l’equip local, provocant pèrdues de pilotes que permetien sortir al contraatac i en atac, les idees molt més clares, amb una millor circulació de la pilota i trobant espais on abans només trobaven defensores. Tornava a haver-hi partit, tornava a haver-hi emoció. Aquesta vegada sí que funcionava la defensa. Totes les jugadores sortien a pressionar al seu parell i si, per mala sort, l’atacant superava la seua defensora, sempre es trobava amb una altra defensora tortosina que cobria l’espai deixat i no permetia un llançament senzill.

Això permetia que el marcador anés ajustat els següents minuts (16-15, minut 10; 18-18, minut 15) però a partir del minut 15 les jugadores locals ja es van quedar sense idees en atac i les tortosines van aprofitar per a sortir al contraatac sempre que podien, ficant-se, per fi, per davant en el marcador (18-21, minut 20) i eixamplant la distància (19-26, minut 25) fins al final del partit (21-29), sense abaixar els braços en cap moment tot i anar per davant en el marcador i en l’eliminatòria. Ara toca jugar l’eliminatòria pel 5è-6è lloc a doble partit contra l’Handbol Empordà.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA). SEGONA FASE A (SÈRIE A-2)

CH SANT MARTÍ VORAMAR, 31 (19)
CE TORTOSA, 29 (16)

CE Tortosa: Octaviano, Izan, Aaron, Marc C., Marc D., Joel, Pau, Pol, Jazint, Unai, Marc S.

El CE Tortosa ha perdut en la seua visita al camp del St. Martí Voramar. El partit començava igualat, tot i que amb un o dos gols de desavantatge pels tortosins. La defensa es mostrava feble i dubtosa en tot moment. Llavors, a partir del minut 10 de partit el CE Tortosa s’ha desconnectat del partit i ha vist com l’equip local se situava a una distància de 7 gols (14 7) al minut 20. Gràcies a un més que necessari temps mort demanat per l’entrenador tortosí, l’equip ha sabut reaccionar. Així, la primera meitat ha acabat amb el resultat de 17-12.

A la segona meitat el CE Tortosa ha sortit més concentrat i amb la determinació de donar la volta al marcador. Les bones ajudes en defensa, més solidaris i desperts i un millor encert en el tir, han permés aconseguir la proesa.

D’aquí que al minut 15 d’aquesta segona meitat l’equip guanyés de tres gols (24-27). Però els hi ha faltat rematar la feina i no han sabut -o no han pogut- abatre al rival quan aquest es trobava noquejat. Llavors l’equip ha trobat a faltar aquella guspira que encenia els partits a principi de la temporada, i ha estat ell qui, un altre cop, ha caigut a la lona. Malgrat tot, l’equip ha mostrat una altra cara molt diferent de la del partit anterior. Però el cansament i l’acumulació de circumstàncies adverses al final passen factura.

INFANTIL MASCULÍ ROIG (2a CATALANA). SEGONA FASE-A

FINESTRELLES SC HANDBOL ESPLUGUES ‘B’, 27 (13)
CE TORTOSA, 34 (19)

C.E. Tortosa “Roig”: Dani, Alexander, Arnau, David, Igor, Iker, Mario, Martí, Tomàs, Xavi.

L’equip infantil “Roig” del C.E. Tortosa es va desplaçar a Esplugues per jugar el partit corresponent a la novena jornada de la segona fase. En els primers minuts de joc, el C.E. Tortosa va aconseguir un avantatge de tres gols en el marcador que va resultar determinant.

L’Handbol Esplugues no va poder escurçar aquesta diferència de gols en cap moment i, al final de la primera part, la diferència es va ampliar fins a un marcador de 13 a 19. Durant la segona part el resultat parcial va estar més equilibrat, arribant-se a la fi del partit amb el resultat de 27 gols a 34, favorable al CE Tortosa.

INFANTIL MASCULÍ BLANC (2a CATALANA). COPA FEDERACIÓ PRIMERA FASE-A

CH SANT BOI ‘B’, 34
CE TORTOSA, 30

Partit de l’infantil Blanc contra el Sant Boi igualat a la primera part amb bones defenses on s’han tallat, forçat errades i perdut moltes pilotes, però l’atac ha estat pot agressiu el que ha fet que no trenquessen la defensa rival.

La segona part s’ha notat la falta de partits, ja que feia un mes aproximadament que no disputaven cap i s’ha vist reflectit al joc. El partit ha acabat amb un sabor agredolç, ja que han jugat bé, però saben que ho poden fer millor els nostres petits.