IniciFutbolFutbol BaseDivuit clubs ebrencs, en peu de guerra per la manera de captar...

Divuit clubs ebrencs, en peu de guerra per la manera de captar jugadors

L’edició en paper del Setmanari l’Ebre d’aquest divendres porta el tema de que la creació d’una Plataforma pel Futbol Base Ebrenc (PFBE) ja és una realitat. El malestar d’una gran majoria de clubs de les Terres de l’Ebre per les maneres que alguns altres estan utilitzant per a captar jugadors els ha fet unir-se i buscar solucions per a una cosa que ells qualifiquen d’inacceptable, i que pot acabar arruïnant, segons ells, la viabilitat del futbol en moltes poblacions. La PFBE la formen un total de 18 clubs: CF Jesús Catalònia, CF Santa Bàrbara, Escola Futbol Delta de l’Ebre, CF Ampolla, SCER l’Ametlla de Mar, CF Ulldecona, CF Gandesa, CF Alcanar, CF Camarles, CD Roquetenc, CE Arnes, UD Campredó, CE Olímpic ME, UE Sant Jaume, UE Aldeana, CE Perelló, CF la Sénia i UE Jesús i Maria.

En el primer comunicat oficia, la PFBE diu que naixen per “la preocupació dels clubs petits de les Terres de l’Ebre de poder completar les seues plantilles de futbol base, des de patufets fins a juvenil. No busquem plantilles de qualitat, sinó més aviat de quantitat, per a poder sobreviure i que es puga practicar este esport en tants pobles com siga possible. Avui dia la majoria d’estos clubs que formen part de la PFBE no disposen d’almenys un equip per categoria”. Des de la Plataforma sostenen que el problema, en ocasions, no és perquè hi haja molta oferta d’activitats extraescolars, “que també en pot ser un motiu”, sinó perquè hi ha una sèrie de clubs de les nostres terres que es dediquen a captar jugadors/es per a completar les seues plantilles, “però no perquè tinguen problemes de quantitat, sinó per a buscar, hipotèticament, més qualitat, mentre que sovint estos i estes xiquets/es acaben jugant a la mateixa categoria que la del club de procedència, sinó la primera temporada, la següent. La problemàtica no acaba aquí: no hi ha només un club que fa això, n’hi ha diversos. Llavors, jugadors/es d’una mateixa plantilla s’acaben escampant per diferents clubs del territori, amb la consegüent dificultat que comporta al club de referència, que no pot acabar completant un equip, i així successivament, amb les categories de les properes temporades”.

Des de la Plataforma sostenen que els clubs grans, que no anomenen, però que es referixen a la UE Rapitenca, UE Tortosa-Ebre, Futbol Formatiu Terres de l’Ebre i CF Amposta, amb els quals s’han negat a jugar, durant la pretemporada, partits amistosos com a primera queixa, “prometen a les famílies millors entrenadors, instal·lacions, material, un projecte de futur, que el jugador puga jugar en categories superiors i així puga ser vist per grans clubs, etc. Però tot això també té un cost econòmic, força elevat, una porció important del qual acaba sent redirigida a les despeses dels jugadors dels primers equips (amateurs), i no a la formació del xiquet/a”.

Des de la Plataforma creuen que el futbol base ha de ser una etapa formativa, educativa i en què l’infant s’ho passe bé, “xali i aprengui. Un/a jugador/a acabarà xalant igual jugant en una categoria que en una altra, però sempre amb els seus amics i amigues. El que no és normal és que cada any, o dos, els infants canvien de club”. La Plataforma, que també dona gran responsabilitat del que passa a les famílies, és conscient que ells també tenen un marge de millora en la formació dels jugadors/es, “i per això ens hem unit amb la finalitat de poder millorar junts i beneficiar-nos de diferents metodologies que ens poden ajudar a créixer, tant en l’àmbit organitzatiu com educatiu”.

Des de la Plataforma diuen que són els primers interessats que els jugadors progressen i que, de grans, puguen xalar, i si l’evolució i la sort acompanya, que puguen guanyar-se la vida amb el futbol, “però pensem que els mètodes emprats actualment no ajuden i destrossen la identitat dels clubs i la germanor que hauríem de tenir els clubs ebrencs”.

El comunicat acaba recordant els molts futbolistes que han sortit de clubs modestos i el lema de la campanya que pensen posar en marxa: “Natros també formem. Fem poble, fem futbol, tots som escola!”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies