IniciFutbolFutbol femeníDoble triomf de Catalunya al campionat d'Espanya en el debut de l'aldeana...

Doble triomf de Catalunya al campionat d’Espanya en el debut de l’aldeana Noa Benito

L’aldeana Noa Benito ha debutat amb la selecció catalana sub-12 que aquest matí ha disputat els dos enfrontaments de la jornada inaugural del Campionat d’Espanya i que s’han saldat amb triomf del combinat dirigit per Eduard Castillo que s’han imposat per 0 a 3 davant l’Aragó en el primer partit i que posteriorment han golejat a la selecció de la Rioja per 10 a 0. Noa, que ha participat en els dos compromisos, ha estat titular en el primer partit davant les aragoneses i davant les riojanes ha sortit des de la banqueta.

Partit treballat

Catalunya s’ha mostrat intractable en el primer partit que ha disputat aquest matí en els camps federatius Ernesto Cotorruelo de Madrid, corresponent al Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques sub 12 femenines. Les jugadores dirigides per Eduard Castillo s’han mostrat molt superiors en tot moment i no han donat cap opció a una Aragó que s’ha tancat en el seu camp. En els primers vint minuts de joc, Carlota Ohlander ha sorprès a la portera rival amb un xut ras des de fora l’àrea que ha servit per obrir el marcador i donar l’avantatge a les catalanes just abans del descans.

A la represa, Catalunya ha ampliat el resultat gràcies a un gol en pròpia porteria de Sara Saenz. Amb la tranquil·litat d’anar guanyar, el combinat català ha tingut molta més possessió de la pilota i ha atacat constantment la porteria de l’Aragó. Les ocasions de perill s’han anat succeint, inclús a Daniela Arias li han anul·lat un gol per fora de joc. Les bandes han fet molt de mal a la defensa aragonesa, fins al punt que una gran jugada entre la mateixa Arias i Elena Vizuete ha suposat el 0 a 3 definitiu. Una última paret dins l’àrea petita li ha servit a Vizuete per sentenciar el duel.

Sever correctiu en el segon compromís

En el segon enfrontament Catalunya ha sortit més endollada que mai per superar a La Rioja en el segon partit de la fase de grups del Campionat d’Espanya que s’està celebrant a Madrid. Als cinc minuts de joc, una assistència de Lídia Gibert ha acabat a les botes d’Elena Vizuete, qui ha obert l’ampli marcador. Catalunya s’ha fet amb el control de la pilota i no l’ha deixat en tot el partit, generant perill en cada atac generat. Una gran jugada individual d’Elena Vizuete ha suposat el segon gol. I, un minut després, Marta Pérez ha rematat sola gràcies a la passada de Bruna Quintana des de la banda. Elena Vizuete s’ha tornat a lluir amb un potent xut exterior que ha fet pujar el quart en el marcador. I ja amb el temps gairebé esgotat de la primera part, Carlota Ohlanderha fet el 5-0 en transformar una falta a la frontal de l’àrea.

Just iniciar-se els últims vint minuts, Bruna Quintana ha seguit ampliant l’avantatge, així com Ainoa Robas dos minuts després en rematar a plaer dins l’àrea petita. A deu minuts per al final, Daniela Arias ha marcat un golàs que ha entrat per l’escaire i ha significat el 8-0. La sub 12 no ha baixat el ritme en cap moment i ha estat molt perillosa per les bandes, letals per a les jugadores de La Rioja. Carlota Ohlander ha recollit el refús d’un servei de córner per marcar el novè; mentre que Lídia Gibertha tancat el resultat amb un fort xut des de fora l’àrea, imparable per a la portera rival.

Així doncs, Catalunya suma dues victòries en els dos partits que ha disputat i s’enfrontarà a Melilla en el tercer duel del dia, a les 20.05 hores i en directe a rfef.es.