IniciFutbolFutbol femeníDos gols de l'Osasuna a la primera part li permeten situar-se líders...

Dos gols de l’Osasuna a la primera part li permeten situar-se líders a costa de l’Alavés Gloriosas

Després d’assegurar-se la plaça per la promoció d’ascens i un mes i mig on l’Alavés Gloriosas no coneixia la derrota, van caure en el partit que les enfrontava a l’Osasuna i que els feia cedir el lideratge del grup en favor de les navarreses, que compten amb un partit més disputat que les vitorianes que recuperen este proper dimecres al camp del Saragossa a partir de les 17 hores. Serà un nou partit complicat, el darrer que resta per recuperar, davant un equip que busca enganxar-se a les remotes opcions d’optar a estar entre les quatre primeres places que donen lloc a la lligueta per pujar a Lliga Iberdrola, la primera divisió del futbol femení estatal, abans de disputar la darrera jornada de la primera fase el proper cap de setmana.

L’equip de la roquetera Emma Martín, que va entrar al terreny de joc durant la segona meitat (quan el marcador ja era de 0-2 desfavorable a les blanc-i-blaves) se’ls posava coll amunt aviat, després d’una pèrdua de pilota en defensa que recollia Sara Carrillo i buscava des de lluny sorprendre a Cris que refusava de punys. El rebot, mort dins l’àrea el buscava de nou la davantera de les pamploneses que era objecte de penal al moment de la rematada. Patricia s’encarregava d’executar des dels onze metres enganyant a la portera que es tirava a la seua esquerra i la col·locava molt ben llençat a la dreta de la porteria de l’Alavés als catorze minuts de partit. Tocava remar contracorrent. Intentaven reaccionar les locals però després d’un seguit de rebutjos dins l’àrea a la sortida d’un còrner la pilota li arribava a Urbani al segon pal on no podia connectar bé amb la pilota quan pràcticament ja es cantava el gol. Del possible 1-1, es passava al 0-2. Arran d’un servei de falta la pilota arribava a Irati que en l’intent de cedir-la en curt per a per a Míriam la pilota li quedava curta i la robava Lorena que li cedia a Sara Carrillo a cinc metres de la frontal des d’on conectava un remat inapelable que es col·lava pel mateix escaire de la porta local i complicava molt les coses a les noies de Mikel Crespo, a falta de nou minuts per enfilar camí dels vestidors. Amb el 0-2 s’arribava al descans.

L’entrada de Chamorro tan sols iniciar-se la represa, va servir de revulsiu per a les jugadores locals que es van volcar per a trobar el gol que els iniciés el camí de la remuntada. Als quatre minuts, ja va tenir una ocasió molt clara en una centra-xut dins la petita de Sanadri que no trobava rematadora. Tan sols tres minuts més tard, una falta des de tres quarts de camp penjada per Naima prop va estar de convertir-se en gol desviant-la Maitane al travesser. En un nou servei de falta, Ane Miren sorprenia en una sacada ràpida on buscava una rosca des de la frontal que aturava la portera en dos temps (56′).

L’assetjament era una constant. Seguien passant els minuts i el gol que els acostés al marcador no arribava. Als 66′ es va produir el canvi amb l’entrada al terreny de joc d’Emma en substitució de Naima. Fins al minut 79 quan la pilota li arribava a l’esquerra per a Ane Miren que filtrava a la corona de l’area per a Chamorro que assistia de cara per a Sanadri que conectava una rematada des de la frontal que entrava pel mateix escaire esquerre on no podia arribar la portera. Hi havia temps per a buscar com a mínim l’empat que els hagués permés mantenir el lideratge provisional. Es volcaven a l’atac les de Crespo que prop van estar de trobar l’empat a 2 amb una bona triangulació on Emma obria cap a la dreta on Urbani s’escolia de les rivals i feia una centrada que es passejava per tota l’àrea sense trobar rematadora (80′). El tram final es va convertir en un atac-i-gol de les blanc-i-blaves que van tornar a gaudir d’una immillorable ocasió per fer el gol de la igualada en un remat de cap creuat de Sanadri que es perdia desviat per poc (83′). Fins al temps de descompte on van tornar a fregat l’empat arran d’una bona combinació entre Maialen i Ane Miren li permetia posar la centrada al primer pal on Chamorro li guanyava l’acció amb el cap a la sortida en fals de Maitane, però la pilota es perdia fregant el travesser (91′). No hi havia temps per a més. L’Osasuna es convertia en el segon equip capaç d’esgarrapar els tres punts del feu alavesista.

Ara l’Alavés Gloriosas queda en segona posició a tan sols dos punts de l’Osasuna que encadena amb aquest resultat set victòries de forma consecutiva. Dimecres tindrà una nova oportunitat l’equip vitorià per retornar al capdamunt de la classificació amb la recuperació al camp del Saragossa abans de tancar la primera fase amb un nou desplaçament a la Ciutat Esportiva Johan Cruyff davant el Barça ‘B’.