IniciFutbol2ª CatalanaDos gols del 'pitxixi' Nacho situen a l'Aldeana líder del grup (0-2)

Dos gols del ‘pitxixi’ Nacho situen a l’Aldeana líder del grup (0-2)

L’Aldeana va saber aprofitar l’ensopegada contra pronòstic del Tortosa a Bítem, per a situar-se com a nou líder gràcies al seu millor coeficient de gols (+8) per a situar-se com a nou líder del grup emparellat amb 17 punts amb els tortosins i dependre d’ells mateixos per a tancar la primera volta com a primer classificat i campió d’hivern d’un grup de segona catalana on entre el primer i el coer només hi ha 8 punts de distància i es presumeix una segona volta amb molts nervis, on tothom pot guanyar a tothom com ja s’ha demostrat en les deu jornades que s’han disputat fins ara.

L’inici del partit va oferir un Aldeana molt ben plantat en defensa davant un Ebre Escola que es feia amb el domini de la situació, tot i no generar perill amb claredat. En el primer quart d’hora els visitants van gaudir de dos contracops on podien haver marcat. Però va ser al quart de joc quan les tornes van canviar i el domini territorial local s’incrementava fins a l’acció clau del partit, quan Pep Montesó recollia una pilota filtrada i es presentava dins l’àrea completament sol contra el porter Sergi Auré que va fer l’aturada de la tarda, traient una mà salvadora per evitar el gol. Els aldeans amb el pas dels minuts s’estiraven i va ser amb tres córners gairebé consecutius que Nacho acabava culminant amb l’acció desafortunada de la defensa local. El gol li va fer mal als tortosins, que en els sis minuts restants ho van acusar i podien haver decidit els groguets.

A l’inici de la represa el partit va canviar de dinàmica i eren els de Ferran Simó qui passaven a tenir el control de la situació, tot i no disposar de la possessió del partit, ja que estava dividida però si que es veia als aldeans dominant la situació amb una molt bona col·locació, replegats defensivament i fent contres que duien la sensació de perill manifesta. Fins que pràcticament en el temps afegit Nacho culminava un contracop i liquidava el duel donant-li els tres punts a l’Aldeana i el lideratge provisional.

Sala de premsa:

Per a Pepe Balart, tècnic de l’Ebre Escola, recalcava que “no podem aconseguir trencar la dinàmica de cinc jornades consecutives sense guanyar que hem encadenat, després de fer un inici de temporada per dalt de les nostres possibilitats. Durant la primera meitat l’equip va estar correcte davant un Aldeana que ens cedia la possessió i el control davant un rival molt ben replegat buscant sortir a les contres per a sorprendre’ns. Vam tenir bons minuts en fases del partit, vam generar arribades fins a l’ocasió del partit quan Montesó es presentava sol davant Auré i va traure una mà brutal per a evitar el gol que ens podia haver donat avantatge al marcador. Això es va trencar, quan arran de tres córners ens acabàvem marcant en pròpia porteria. El gol ens va fer mal i va descol·locar a l’equip i vam tindre fins al descans un descontrol i nervis que teníem la sensació que estava molt a prop el 0-2” afirmava Balart. “A la represa els intents nostres topaven davant la bona col·locació d’ells i no sabíem superar línies abusant d’un joc excessivament directe i que no ens portava enlloc. La nostra precipitació i les nostres pèrdues ens provocaven que als contracops ens portessin sensació de perill. Si no és l’equip més complet al que ens hem enfrontat, poc li fa falta amb un mig del camp molt superior al nostre almenys en aquest partit” sentenciava el tècnic tortosí.

El tècnic aldeà Ferran Simó es mostrava satisfet per la victòria i el lideratge provisional en un partit on “vam sortir penso que molt bé durant un primer tram on canviàvem de sistema per atacar on creiem que els faríem mal. Fruit d’això vam tenir dues situacions per a ficar-nos per davant al marcador als primers compassos, però tot i això els tortosins reaccionaven i a partir del quart d’hora passaven a controlar el partit i nosaltres amb el bloc baix no ens sentíem còmodes i en aquesta fase Sergio Auré amb una aturada magistral ens permetia mantenir-nos vius dintre el partit” ens apuntava Simó que afegia que “vam passar del possible 1-0 al 0-1 gràcies al ‘pitxixi‘ Nacho que un cop de cap a la sortida d’un córner ens ficava per davant al marcador. A partir d’allí, vam introduir un canvi tàctic que ens va fer sentir molt còmodes, tot i el resultat curt crec que vam disposar del domini del partit en tot moment“. El tècnic aldeà ens comentava que “la segona part vam aconseguir que el partit, tot i no tenir el control de la pilota, ja que el domini va ser altern, però les coses que passaven eren les que nosaltres volíem i tots els segons quaranta-cinc minuts van tenir-los controlats i no va haver-hi arguments per a generar perill. Crec que amb més mèrit nostre que no desmèrit d’ells, no van poder trobar les situacions per a superar-nos i nosaltres a la contra vam tenir diverses ocasions clares per a matar el partit” sentenciava l’entrenador visitant.

Podeu veure la classificació després de la novena jornada del campionat de la segona catalana al subgrup 8B clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

L’Aldeana es jugarà l’opció d’acabar líder i campió d’hivern de la categoria davant l’Ampolla, que es juga acabar la primera volta dintre les tres primeres places, si és capaç de guanyar a l’estadi de la Unió. Un derbi on hi haurà molt en joc. Els de Ferran Simó han sumat 12 dels darrers 15 punts, mentre els ampolleros que han sumat des de l’arribada de Pasquale Cassá a la banqueta els mateixos punts que els aldeans en els mateixos partits. Són tan sols dos punts els que els separen entre ells i inclús cas de guanyar els podria situar líders del grup amb permís de l’Ulldecona que juga a la Sénia un altre derbi amb tres punts importantíssims per als dos equips del Montsià. Serà a partir de les 12 del migdia de diumenge amb arbitratge del col·legiat tarragoní Xavier Velasco Recasens, assistit a les bandes per Pau Cámar Tolós i Marcel Aznar Martí. Per la seva banda l’Ebre Escola Esportiva buscarà revertir d’una vegada per totes la mala dinàmica que els ha dut a la part baixa de la taula, després d’haver sumat 1 punts dels darrers 15. S’enfrontaran a un Perelló, que descansava en aquesta jornada, i que també afronta el partit com una ‘final’ per aferrar-se a la lluita per les places capdavanteres i canviar la dinàmica que els ha permés sumar 3 punts dels darrers 15 disputats. Serà diumenge a partir de les 16 hores de la tarda amb arbitratge de Youness el Hannach Ghailan, amb Achraf Mabrouk Eddahani i Blai Hernández Giné, tots tres del comitè tècnic de Tarragona.