IniciHandbolEl Base Oviedo del tortosí Toni Malla fa història i es classifica...

El Base Oviedo del tortosí Toni Malla fa història i es classifica per primer cop per la fase d’ascens

TORTOSA // Són de promoció! El Base Oviedo que entrena el tortosí Toni Malla, va aconseguir un triomf històric que li dona el bitllet per primer cop en els vint-i-vuit anys d’història del club asturià per disputar l’ascens a Divisió d’Honor Plata, la segona competició nacional per baix de la lliga ASOBAL. Ara toca rematar la feina i en els dos compromisos que els resten tan sols li fa falta aconseguir una sola victòria per acabar campions, un factor que pot ser molt important per a tenir uns encreuaments més assequibles a la promoció ja que cas de quedar primers s’enfrontarien amb dos segons dels altres grups de primera nacional.

El partit però no es va decantar de part dels de Malla fins al transcurs de la segona meitat quan s’imposaven per 19-25, en un derbi molt renyit tal i com s’esperava. Va sortir més entonat el conjunt local, que va arribar a situar-se amb un 2-0 en el marcador. Zapico va retallar distàncies, però els locals van dominar a l’electrònic fins al minut 12, quan David Ortega, en un contraatac, va empatar el partit a quatre. En el tram final de la primera meitat, els de Luanco manaven per 10-8. Els gols de Tolmos, Sedano i Nacho Zapico –amb un espectacular llançament de cop franc amb el temps ja complert- van permetre a l’Oviedo igualar el partit al descans (11-11).

A la sortida dels vestidors, el partit va tenir un gir de timó en favor dels nois de Toni Malla que van imposar la seua espectacular trajectòria que els ha dut a encadenar onze victòries consecutives. Un gol de Enebral i dos de Nacho Huerta van permetre als de l’entrenador ebrenc obrir forat al marcador als primers compassos (11-14). Un parcial de 0-4, desencallava el partit quan el Villa de Luanco havia tornat a enganxar-se amb el 16-17. Uns darrers minuts on l’Oviedo va saber controlar els temps del partit, van acabar definint la victòria que els feia falta amb gols de Maxi Cancio en la recta final per establir el definitiu 19-25.

Toni Malla valorava la important victòria amb la que han certificat la classificació per la fase d’ascens “Ja tenim el primer objectiu resolt. Ara, a continuar treballant per a aconseguir el segon, que és pujar de categoria. Content, orgullós dels meus jugadors”, sentenciava el tècnic. La bona segona meitat de l’equip va servir per a sumar dos punts molt importants “En la primera meitat es va notar la càrrega de treball físic de les últimes setmanes. Ens va faltar també un punt d’actitud. Això ho aconseguim en la segona part. Orgullós dels meus jugadors. Hem fet una segona part molt completa”, comentava Malla. Ara els resta una victòria per a proclamar-se campió de grup i comptar amb un cert avantatge en la fase d’ascens “Ens queden dos punts; és igual que siguin davant Palència o UVA. Si som campions a casa, molt millor. Estic content. Ha estat un partit intens. Tots volíem aconseguir-ho per a estar tranquils. No queda una altra que continuar treballant”, concloïa el tècnic tortosí.