IniciBàsquetEl Bàsquet Català s'afegeix a la campanya #JoJugoNet

El Bàsquet Català s’afegeix a la campanya #JoJugoNet

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han arribat a un acord de col·laboració a través del qual la Federació potenciarà la campanya #JoJugoNet, impulsada pel cos de policia arreu de Catalunya conjuntament amb la Federació Catalana de Futbol (FCF). Aquesta campanya té l’objectiu primordial d’eradicar les conductes i les actituds violentes a les pistes i els pavellons de tot el territori català.

El President de l’FCBQ, Ferran Aril, acompanyat del Gerent, Toti Mumbrú, es van reunir amb l’intendent Josep Antoni Saumell, Coordinador General de Seguretat en Esdeveniments Esportius, i el Sergent Tomàs Rabadan, Cap de l’Oficina de l’Esport, el passat dilluns 24 de gener a Barcelona. La trobada va servir per establir sinèrgies positives entre ambdues parts amb vistes a poder treballar conjuntament i anunciar la col·laboració en la campanya per a seguir treballant i conscienciant l’esport en general, i el bàsquet en particular, de la importància d’eliminar qualsevol acció violenta en la celebració dels partits així com també el racisme i la xenofòbia.

Així doncs, després de diverses setmanes de sessions de treball, l’FCBQ abraça la campanya conjunta, amb els Mossos d’Esquadra, mitjançant el clam #JoJugoNet, a les xarxes socials per evitar els comportaments intolerants i les accions violentes en el món de l’esport.

Infografies destinades als clubs com a instrument de suport

L’FCBQ també ha dissenyat un material infogràfic per a difondre i fer arribar a tots els clubs, juntament amb Mossos d’Esquadra, que recolzi visualment la campanya #JoJugoNet. D’aquesta manera, s’han dut a terme una sèrie de documents gràfics que subratllin i recordin la normativa vigent en l’àmbit de l’esport i en la celebració d’esdeveniments esportius.

En clau basquetbolística, els caps de setmana d’activitat comporten prop de 2250 partits al Bàsquet Català. Una xifra molt elevada d’encontres que requereix d’una consciencació global i absoluta de la importància de promoure i potenciar el joc net i denunciar qualsevol incident violen que pugui succeir en una pista de bàsquet.

Entre l’FCBQ i els Mossos d’Esquadra existeix, doncs, un protocol de col·laboració on s’estableix que serà la Federació qui requerirà suport policial en aquells partits o esdeveniments que es puguin preveure conflictius. Igualment, el propi club ha de prendre sempre les mesures adients per tal de garantir la seguretat d’un partit o acte esportiu.

Protocols COVID-19 per a entrenaments i competicions oficials FCBQ

A més a més, l’FCBQ aprofita per a recordar a tot el Bàsquet Català, la correcta aplicació dels Protocols COVID-19, corresponents a la temporada 2021-22, per a la minorització del risc de contagi de la Covid-19 en el desenvolupament de la pràctica del basquetbol.

L’FCBQ prega a totes les entitats la màxima diligència respecte el compliment d’aquets Protocols i la necessitat de ser curosos, tant en els entrenaments com en els partits, en l’aplicació dels Protocols establerts.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 2

Últimes notícies