IniciBàsquetEl Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla a un pas de la...

El Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla a un pas de la ‘final four’ per pujar a ACB

Feina feta per al Bàsquet Girona del pivot tortosí Jaume Sorolla i es col·loca a una victòria de classificar-se per a la Final Four d’ascens després de derrotar en el segon partit de l’eliminatòria davant el Leyma Coruña al que van superar contundentment en aquest segon compromís per trenta punts de diferència (92-62). Viatjaran a Galícia amb una renda favorable de 2-0 en una eliminatòria de quarts de final que els de Jordi Sargatal han tingut l’encert des de la línia de tres punts (7/7 en el primer quart) i ha arribat a tenir una diferència de més de trenta punts.

El partit arrancava en un intercanvi de triples i que amb el pas dels minuts es començava a ficar fil a l’agulla i amb l’equip gironí endollat es començava a encaminar el xoc amb un contundent parcial de 8-2 per portar el matx al temps mort (11-5). Txemi Urtasun ha estat el protagonista amb sis punts des de la línia del 3’75, malgrat la bona defensa gironina, Hearst escurçava distàncies després d’un rebot ofensiu (17-11). Marc Gasol i Josep Franch s’apuntaven a la festa (7 de 7) des del llançament exterior per posar el màxim avantatge al marcador. El quart es tancava amb un còmode avantatge per als catalans que dominaven per +11 amb el 29-18, després d’un triple de Sàbat que feia embogir Fontajau.

La dinàmica seguia favorable als de Jordi Sargatal en l’inici dels segons deu minuts i continuaven eixamplant les distàncies al marcador després d’una primera cistella en una bona combinació entre Vila i el pivot tortosí Jaume Sorolla que esmaixava el jugador ebrenc (31-18). Llavors, però, un bon parcial del conjunt gallec permetia retallar les diferències al marcador (35-26). No obstant això, els de Sargatal posaven la directa i Fjllerup amb cinc punts i Marc Gasol amb el seu segon onzè punt (3/3 triples) diluïa la reacció visitant i tornava a donar un còmode avantatatge als locals (43-26). Al descans s’arribava amb el Girona manant per +21 (51-30).

Els gironins, conscients de que la victòria no se’ls hi podia escapar, premien encara més l’accelerador després del descans i amb un parcial de 10-0 en tres minuts del tercer quart situaven un +31 clarificador (61-30). El període concloïa amb encara més terra de per mig i amb un Girona molt sòlid tant en atac com en defensa (70-42). El darrer parcial, amb el partit clarament perdut i pensant en la primera confrontació d’aquesta sèries a la Coruña, els gallecs intentaven recuperar sensacions intensificant la defensa i amb un parcial de 2-5. Tot i el bon inici visitant, va ser un miratge davant una piconadora gironina que trobava en bones accions individuals a sota la cistella que han mantingut la dinàmica dels primers quarts (74-47). El matx es segellava amb la segona victòria de la sèrie pel conjunt gironí (92-62) que tindrà el primer ‘match-ball’ dijous a partir de dos quarts de nou del vespre a la pista dels gallecs.