IniciFutbol2ª CatalanaEl CD Tortosa es posarà de llarg en la presentació davant el...

El CD Tortosa es posarà de llarg en la presentació davant el Vila-seca

El nou projecte del CD Tortosa de cara a la temporada 2022-2023 amb Jordi Fabregat al capdavant de l’staff tècnic, viurà dissabte la seua posada de llarg davant l’afició en la presentació oficial de la plantilla a l’Estadi Municipal Josep Otero a partir de dos quarts de set de la tarda.

Després de la presentació dels components de la plantilla amb les novetats de Rafa Llop (CD Náxara); Gerard Tomàs, Arnau Beltran, Peke (Amposta); Genís Arrastraria (Jesús Cat.), Ibra (Perelló), Jack Cid (l’Ametlla de Mar), Nabil, Pau Cardona, Yassine i Roger Garcia (Tortosa B) i Joan Gisbert (juvenil) i les renovacions de Dome, Marc Bernardo, Roger Escribà, Manu i Pau Abelló i els diferents components de l’staff tècnic encapçalat per Jordi Fabregat amb Hilari Rodríguez fent les tasques de segon entrenador, Òscar Rumense que segueix dirigint a l’amateur de tercera catalana i Baltasar Capera com a tècnic del juvenil, es donarà pas a la presentació de les pubilles i pubilletes que representaran el CD Tortosa i l’EF Dertusa a les properes Festes Majors, a un quart de set de la tarda aproximadament.

Es tancarà l’acte de presentació, després dels protocolaris parlaments, amb el quart partit amistós de pretemporada davant el Vila-seca de Pasquale Casá, equip que està entre els candidats a lluitar per l’ascens de categoria al subgrup tarragoní. La setmana següent dos nous compromisos, davant la Rapitenca de tercera divisió (dimecres 24 d’agost a les 20 hores) i diumenge vinent a la 49a edició del Mariano Toha en que s’enfrontaran davant la UE Aldeana a partir de les 18 hores, s’arribarà a l’equador de la pretemporada.

Derrota a Jesús i Maria i golejada a la Cava

Després de golejar per 4-0 al juvenil en un partit d’entrenament dimecres passat dia 10 els tortosins van disputar aquest dilluns i dimarts els dos primers compromisos amistosos de la pretemporada davant el Jesús i Maria i la Cava, en festes majors de Deltebre.

Dilluns, dia de la patrona de la Mare de Déu de l’Assumpció els roig-i-blancs, van encaixar la derrota després d’haver-se avançat al marcador i veure com li donaven la volta els partidalencs que als tres minuts ja van donar un avís quan Ivan Vidal se n’aprofitava d’una indecisió defensiva en la cessió enrera davant l’acció de Manu i es quedava sol davant Gerard que li tapava bé l’acció escorant-se i rematant excessivament forçat, salvant Manu sobre la línia de gol. La rèplica la donaven els tortosins quan en una centrada de Peke des de la dreta, que pentinava de cap Ferran al segon pal i davant la falta d’entesa de la reraguarda local l’aprofitava Peque que rematava excessivament creuat al costat del pal dret de la porteria de Sergi Pagà. Al quart d’hora en una gran jugada personal per la dreta de Peke que sortejava a tots els rivals que li surtien al pas i des de la línia de la frontal rematava trobant a Pagà ben col·locat que refusava amb els punys. La resposta local no tardava ni un minut, quan Ivan Vidal en un intent de vaselina rematava un pel desviat al costat del pal dret de la porteria visitant.

Durant la primera meitat els tortosins que van gaudir de més control de la pilota davant un conjunt local ben posicionat en defensa, generaven diferents accions com als dinou minuts en una centrada de Genís des del vertex dret de l’àrea, la rematada de cap Ibra un xic forçat es perdia per sobre al travesser. Prop de la mitja hora (27′) en un magistral servei de falta de Dome des del vértex dret de l’àrea sorprenia al porter partidalenc per dalt la tanca i marcava ajustat al pal esquerre donant-li avantatge als de Fabregat. Abans del descans però, els de Lluís Fornés van buscar l’empat que van tenir en una acció en la qual Gerard es passava de frenada a la sortida d’un corner des de l’esquerra i Roger Escribà salva el gol desviant altre cop a córner dins la petita (38′). Salva provava fortuna guanyant el rebuitg des de banda esquerra en una acció dividida i des del vértex esquerre de l’àrea connectava una rematada que es perdia fora per molt poc per sobre el travesser (41′). Eren els avisos previs al gol de l’empat, després d’una obertura a la dreta per a la incorporació de Joab que se n’aprofitava que Arnau es passava de frenada en l’intent de rebuitg i li quedava franca per a la centrada al segon pal on Ivan Vidal guanyava l’acció i afusellava al fons de la xarxa a dos minuts del descans.

A la represa va baixar la intensitat amb els canvis i van ser els locals qui tenien major presència ofensiva. Jonathan als cinc minuts des del punt de penal rematava un pel creuat amb el cap una centrada d’una falta des de la línia de mitjos. Això abans del gol que capgirava la situació quan Roger Solà es quedava sol i superava al porter tortosí picant-li per dalt la pilota al quart d’hora de joc. Elyas tindria l’empat a l’abast trobant-se una pilota morta a l’interior de l’àrea i sobre el punt de penal rematava ras trobant la intervenció providencial de Sergi Pagà que desviava a córner (78′).

Dimarts a la Cava, en el dia del seu patró Sant Roc, el partit va iniciar-se amb el gol del local Adri Alonso a falta de cinc minuts per acabar la primera meitat. Tot i així, Pau Miralles empatava al darrer minut del temps reglamentari per enfilar camí de vestidors amb equilibri al marcador i després Joan Martínez amb un ‘hat-trick’ (50′, 51′ i 65′) i Peque (86′) li donaven la volta al partit amb l’1-5 en que finalitzava el duel.