IniciHandbolEl CE Tortosa reacciona a la segona part per superar al Sant...

El CE Tortosa reacciona a la segona part per superar al Sant Cugat C

El CE Tortosa ha tornat al camí de la victòria davant el Sant Cugat. El partit va començar igualat amb bons atacs dels tortosins i algunes bones situacions defensives, però algunes accions aïllades als moments finals van fer que els tortosins no agafessen un avantatge major de dos gols per arribar 18-16 al descans.

La segona part va començar amb una bona defensa i bona actuació a la porteria que va fer que a poc a poc es distanciessen al marcador, tot i els esforços dels de Sant Cugat. La permanència és cada vegada més propera. Amb quatre punts en els quatre partits que resten s’haurà assolit matemàticament l’objectiu.

CE TORTOSA, 41 (16)
HANDBOL SANT CUGAT ‘C’, 34 (19

CE Tortosa: Unai Tamosinas, Jordi Audi (4), Elezear Ferrando (4), Robert Ciurana (5), Jesús Granados (5), Adrian Garcia, Fermin Burgues (5), David Fernández, Josep Chertó (7), Arnau González (7), David Barrobés (4), David Martín.
CH Sant Cugat C: Arnau Gratti, Pol Navarro, Mateo Jonart (4), Sergi Baldi (1), Mario Álvarez, Pablo Xampeny (6), Xavier Garcia (99, Pere Sánchez, Tomàs Barbero, Bernat Tortajada (1), Gerard Bargalló (5), Carles Cadenas (1), David Guil (7).
Àrbitres: Joan Moncosí i Bernat Moncosí. Van excloure al local David Barrobés i als visitants, Mateo Jonart, Bernat Tortajada i David Guil.
Parcials: 6-2 (5′), 7-5 (10′), 10-7 (15′), 12-10 (20′), 16-12 (25′), 19-17 (descans), 25-17 (35′), 30-22 (40′), 32-22 (45′), 34-24 (50′), 36-26 (55′), 41-34 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA)

CE TORTOSA, 17 (10)
CH RÀPID DE VIENA, 37 (15)

CE Tortosa: Porters Yannick (8 aturades), Unai (3 aturades); Jugadors: Manel (6), Damià, Andrés, Pep (3), Adrián, Gerard, Isidro (2), Fran (2), Izan, Marc (1), Joel (1), Yannick (2).

El juvenil cau a domicili davant d’un rival superior sobretot en la segona part Són els tortosins qui enceten el marcador, però amb poc els visitants es col·loquen 1-3. El treball en defensa és insuficient per a frenar l’atac rival. A partir del minut 5 l’equp mostra una defensa més activa i forta i aconsegueix completar jugades d’atac, va retallant distàncies i aconsegueix capgirar el marcador al minut 12 amb un 7-6. Els visitants els segueixen de prop i un seguit d’errades en llançaments locals a porteria permeten al rival sortir en contraatac una i una altra vegada, dominant de nou el joc. Els tortosins porten 8 minuts sense marcar. Al minut 19 l’entrenadora demana temps, aconseguint bon treball en defensa, però l’equip continua errant en atac. S’arriba al descans amb un 10-15 al marcador. El bon treball dels porters sota els pals evit que la diferència de gols sigui més ampla encara.

Amb l’inici del segon temps l’equip te problemes per a aturar el joc rival, que suma punts sense gaire esforç. Els locals no marquen el primer punt fins el minut 9, amb un 10-25 al marcador. A partir d’aquí continuen les mancances sobre la pista, errades en llançaments, pèrdudes de pilota i dificultats per a aturar l’atac rival. La segona meitat del segon temps es fa llarga per als nois, que aguanten sobre la pista sense gaire encert fins el xiulet de fi de partit, amb el definitiu 17-37 al marcador.

CE Tortosa: Indre Tamosinas (7 aturades), Paula Pino (5 aturades), Luna (1), Paula Paredes (7), Maria (2), Sofia (1), Mar (6), Carlota, Núria, Coral (6), Noa (1), Cinta.

JUVENIL FEMENÍ  (COPA FEDERACIÓ JUVENIL FEMENINA – FINAL – TOP -4)

CE TORTOSA, 24 (15)
CH SANT ANDREU, 16 (7)

CE Tortosa: Indre Tamosinas (7 aturades), Paula Pino (5 aturades), Luna (1), Paula Paredes (7), Maria (2), Sofia (1), Mar (6), Carlota, Núria, Coral (6), Noa (1), Cinta.

Partit una mica estrany el que van disputar les juvenils del CE Tortosa aquest passat diumenge. Sobre el paper es preveia un partit equilibrat, i així va ser durant els 15 primers minuts de la primera part. Els 2 equips van sortir a defensar amb una defensa 6:0 que no permetia penetracions ni ocasions clares de llançament. Al minut 5 estaven empatats a 2 gols i al minut 10 el resultat era de 3-2 favorable a les tortosines. La igualtat en el joc va continuar fins al minut 15 (5-5) però, a causa de una exclusió en les files de l’equip visitant, l’entrenador local va decidir pressionar més en defensa, passant d’una defensa 6:0 a una defensa mixta (aprofitant la inferioritat visitant) i, després, continuar amb una defensa molt més avançada i més pressionat que dificultava el joc d’atac visitant, provocant pèrdues de pilotes o males seleccions de llançament a porteria. Tot això juntament amb uns quants contraatacs ben trenats de les tortosines va permetre començar a agafar distància en el marcador (8-5 minut 20 i 12-5 en el minut 25). La pressió defensiva i, ara si, una bona circulació de pilota i un bon criteri a l’hora de fer els llançaments en atac estava donant els seus fruits i permetia a l’equip tortosí tenir un bon coixí de gols a la mitja part del partit (15-7).

Una vegada va començar la segona part, les tortosines intentaven eixamplar la distància en el marcador, però, de vegades errades innocents a l’atac, de vegades encert de les visitants, feia que no acabessen de marxar del tot en el marcador i, a poc a poc, les barcelonines anaven retallant distància (17-7 minut 5, 17-10, minut 10 i 18-11 minut 15). Veient que no acabaven d’estar del tot fines, l’entrenador local va tornar a apostar per una defensa mixta, cosa que va tornar a dificultar l’atac visitant, tornant a provocar pèrdues de pilotes i una circulació més lenta en el joc atacant. Les imprecisions eren una constant en els dos equips, però les tortosines ja començaven a entrar un altre cop en joc i tenien una mica més de fluïdesa en atac (20-14, minut 25) i les sensacions ja eren unes altres. Van finalitzar el partit amb més ritme que quan van començar la segona part i això va permetre obtenir una bona renda de gols (8 gols a favor, 24-16) de cara al partit de la setmana que ve, la volta de l’eliminatòria de Copa, que es jugarà a casa de l’equip barceloní.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA)

CE TORTOSA, 30 (14)
OAR GRÀCIA DE SABADELL, 37 (20)

CE Tortosa: Octaviano, Izan, Aaron, Marc C., Marc D., Joel, Pau, Pol, David, Unai, Jazint, Joan, Marc S. Entrenador: Alejandro Castro.

El CE Tortosa ha perdut una bona ocasió per situar-se segon a la classificació i ha deixat escapar una dolorosa derrota a casa contra l’O.A.R. Sabadell, que es jugava també la primera posició del grup i el qual ha mostrat més motivació i ganes que els tortosins. El partit ha començat bé per al CE Tortosa i els primers minuts ja anava guanyant per 3-0.

A poc a poc però, els visitants s’han anat situant al partit i han començat a retallar distàncies. Al minut cinc els tortosins guanyaven per la mínima, 4-3. Però a partir de llavors l’equip, incomprensiblement, s’ha enfonsat. Al llarg dels deu minuts següents el naufragi ha estat d’escàndol. Només un detall per comprendre la seva magnitud: en quinze minuts, és a dir, des del minut 5 fins al 20, el CE Tortosa només ha fet dos gols. Hem vist un equip col·lapsat, físicament i mentalment. Sense idees ni solucions, apàtic en defensa, poc resolutiu i lent en atac, amb pèrdues continuades i constants errades en el tir. Pitjor, impossible.

La represa començava amb una petita llum d’esperança per part del CE Tortosa, propiciada per la discreta millora al final de la primera part. Malgrat el cataclisme de la primera meitat, a la segona part es dipositaven bona part de les esperances per remuntar. Però, malauradament, tot ha continuat igual. L’equip, descossat i mermat per les exclusions, no aixecava el cap. Al minut 15 de la segona part el resultat era de 20-33. Un autèntic correctiu per part d’un equip visitant que es mostrava molt més contundent i conscient d’allò que es jugava. Al final, els tortosins, a base d’empenta i orgull, han pogut maquillar el resultat amb un 30-37 final, que fa justícia als mèrits d’un i altre equip.

INFANTIL MASCULÍ ROIG (2a CATALANA)

CE TORTOSA, 29 (15)
JH LA LLAGOSTA, 28 (16)

CE Tortosa “Roig”: Dani, Alexander, Alexis, Arnau, David, Igor, Iker, Mario, Martí, Tomàs, Xavi.

Aquest cap de setmana, l’equip infantil “Roig” del CE Tortosa ha rebut la visita de l’Handbol Claret. Tots dos equips han jugat un partit molt igualat, amb contínues alternatives en el marcador, i on cap dels dos equips aconseguia distanciar-se per més de dos gols.

El resultat final ha estat favorable a l’equip local per 29 gols a 28, tot i que l’Handbol Claret ha tingut l’oportunitat d’empatar el partit en un últim llançament que no ha entrat. Ha estat un d’aquells partits on hauria pogut guanyar qualsevol dels dos equips, però la fortuna avui ha somrigut al C.E. Tortosa.