IniciHandbolEl CE Tortosa s'estrena a la Segona Catalana amb una derrota en...

El CE Tortosa s’estrena a la Segona Catalana amb una derrota en l’últim suspir

En els últims segons se li va escapar al Centre d’Esports Tortosa la possibilitat de puntuar, en la primera jornada de la Primera Fase B, de la Segona Catalana sènior masculina. L’equip tortosí va perdre per la mínima en un partit amb molta igualtat tant en el joc com en el marcador.

La primera part es va caracteritzar per la gran quantitat de tirs errats per part dels dos equips, provocant un marcador molt baix, arribant-se al descans amb un gol d’avantatge per als tortosins (9-8).

Va continuar la mateixa dinàmica a la segona part, amb moltes imprecisions de cara a porteria per part dels dos equips. Els visitants van millorar en l’aspecte ofensiu, i van col·locar-se per davant amb una renda de 5 gols (16-21), el que ha representat un llast per al conjunt tortosí, ha estat un llast per als tortosins que, malgrat tot van reaccionar fins a aconseguir situar l’empat a 24. Quan faltaven 5 segons per finalitzar el partit van rebre el gol que els va deixar sense sumar cap punt, en un partit molt disputat, amb un equip tortosí amb moltes novetats i que falta conjuntar.

Destacar la bona actuació de la porteria tortosina i els gols marcats pel nou incorporat. Pròxim partit, desplaçament al camp del Cambrils el dissabte vinent.

CE TORTOSA, 24 (9)
HANDBOL VERGA, 25 (8)

CE Tortosa: Caballé, Castaño (11), Pere López (1), Carrillo (2), Martorell (3), Centelles (1), Albacar, Burgues (2), Teruel (1), Marc López. (1), Martin (1), Clemente (1), Campanals.
Handbol Berga: Hernández, Marin (2), Rafart (1), Vila, Subirana (2), Corominas (6), Simón (1), Mitjavila (2), Serarols (7), Pons, Caballé, Remola, Sabata (4).
Àrbitres: Libertad Martínez i Cristina Martin. Van excloure per part local a Carrillo, Centelles i Teruel, i pels visitants, a Rafart (2), i Serarols.
Parcials: 1-1 (5′), 4-2 (10′), 4-5 (15′), 6-6 (20′), 8-7 (25′), 9-8 (descans), 10-12 (35′), 13-16 (40′), 14-17 (45′), 16-21 (50′), 20-23 (55′), 24-25 (final).

JUVENIL CADET (1a CATALANA)

CH MARTORELL, 34 (18)
CE TORTOSA, 29 (17)

CE Tortosa:  Unai (7 aturades), Joan (7 aturades), Isidro (12), Joel Galán (1), Joel Monllaó (4), Adrián, Izan (1), Damià, David, Manel (3), Yannick (8).

Els juvenils cauen en el primer desplaçament de la temporada en un partit irregular. Els minuts inicials van estar dominats per l’equip local, amb buits en la defensa tortosina que aprofita el rival. Al minut 8 la millora de la línia defensiva juntament amb el bon treball dels porters sota els pals i l’encert en les jugades d’atac permeten la igualtat en el marcador amb l’empat a 6. La resta del primer temps s’observa igualtat en el joc i en el marcador, punt amunt, punt avall, cap dels dos equips aconsegueix dominar el partit. Així arribem al descans amb el resultat de 18-17.

Amb la represa continua la igualtat en el joc durant la primera part del segon temps, arribant al minut 15 amb un ajustat 24-23, però a partir d’aquest moment els tortosins encadenen una sèrie d’errades com ara pèrdues de pilota i errades en els llançaments a porteria que provoquen la fi de la igualtat en el marcador. Els locals es distancien cada vegada més i els visitants no troben la manera de reconduir el joc i el partit, arribant al xiulet final amb el definitiu 35-29 al marcador.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA)

CE TORTOSA, 22 (11)
AH LA CANONJA, 27 (12)

Primer partit de la temporada amb un sabor agredolç i que demostra que les jugadores de l’equip tortosí necessiten millorar el seu joc. Tot i això, en tan sols amb un amistós per davant, han aconseguit corregir y millorar, almenys durant el primer temps, molts dels errors comesos a l’amistós.

El partit va començar marcant les locals el ritme d’aquest primer temps, avançant-se al marcador, tot i que les de la Canonja segueixen molt prop sense deixar-les que s’avantatgen massa, lluitant per igualar la balança. Al cap de 5 minuts el marcador assenyalava un incert 4-3. Les tortosines van sortir amb força i decisió, i augmentant la diferència fins al minut 25, fins a 2 gols. Però es confien massa, i durant els últims 5 minuts, les rivals es fiquen per davant, finalitzant el primer temps un gol amunt.

La sensació era molt bona per a les tortosines, millorant el seu i en defensa, menys pèrdues de pilota, una bona actitud guanyadora i un molt bon joc pels extrems. Però en el segon temps, els errors, els nervis, la pèrdua de concentració i l’actitud al terreny de joc impossibilita un bon resultat i es paga amb una derrota molt amarga.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA)

CE TORTOSA, 31 (12)
KH7 BM GRANOLLERS AT., 42 (27)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Tomàs, Joan S., Jacint, Marc C., Izan, Alexander, Mario, Marc S., Joan Q., David, Xavi, Octaviano, Pol, Unai.

El CE Tortosa cadet masculí va disputar a casa el primer partit de la primera fase del grup E de la 1ª Catalana d’handbol. Un enfrontament on l’equip tortosí va mostrar dues cares molt diferents a cada part i on, malgrat la diferència de gols final, els nois de Gonzalo Castaño van saber reaccionar i van demostrar que la distància entre tots dos equips no és, ni molt menys, la que mostrava el marcador en finalitzar la primera part.

En termes generals es podria dir que el partit es va perdre clarament al llarg dels primers 30 minuts. Un CE Tortosa apàtic, mancat de tensió i poc agressiu va veure com, a mesura que avançava el partit, el seu rival anava distanciant-se cada cop més al marcador. Va ser una primera part nefasta.

En canvi, a la segona meitat l’equip s’ha mostrat més encertat. Els rebots van començar a caure a la part local, la defensa va estar més contundent i solidària, l’atenció per aturar els contraatacs rivals va donar els seus fruits i de l’espessor mostrada en atac a la primera meitat, es va passar a una vessant ofensiva més àgil, basculada i amb encert anotador. Va ser tan evident la millora que, fins i tot en determinats moments de la segona meitat, una petita, però ben infundada sensació de remuntada va planejar per la pista. Però la proesa no va ser possible, malgrat tot, el parcial de la segona meitat de 19-15,  que evidencia que el partit s’hagués pogut guanyar.