IniciHandbolEl CE Tortosa supera al coer Maristes de Rubí

El CE Tortosa supera al coer Maristes de Rubí

Partit resolt pels tortosins tal com era d’esperar, davant el Rubí, últim classificat i només havent guanyat un partit. Tot i que els CE Tortosa va anar per davant en el marcador tot el partit, no va oferir un bon nivell de joc.

Els seus jugadors van estar poc encertats en els llançaments i els de Rubí es van defensar molt bé, així i tot es va arribar a la mitja part amb una renda de dos gols favorable al conjunt local.

A la segona part els dos equips es van espavilar i van estar més encertats, marcant més gols, però sempre amb iniciativa per a l’equip tortosí, que va mantenir una avantatge que oscil·lava entre els tres i quatre gols, per finalitzar amb un marcador favorable i sense patir gaire.

La pròxima jornada, el CE Tortosa jugarà el diumenge a les 17 hores, a la pista del Vilamajor “B”, penúltim classificat amb sis punts, el que pot representar una altra bona oportunitat de puntuar dels tortosins.

CE TORTOSA-EBRECLÍNIC, 33 (15)
CE MARISTES DE RUBÍ, 29 (15)

CE Tortosa: Campanals (4 aturades) , David (5 aturades), Gonzalo (12) (1p), Ele (6), M. López (4), M. Centelles (2), Pau (2), D.Martin, Blai (2), Pere (3), Katriel (1), Martorell (1), Francesc.

CE Maristes de Rubí: David Fernández, Pujante (2), Intriago (2), Ortiz (1), Guil (5), Pol Garcia (4), Cenera (4), Rivera (3), Pablo Garcia (3), Jorge Garcia (2), Capilla (2).

Àrbitres: Mohamed El Hatmi i Daniel Mele González, van excloure per part local a Ele i pels Guil (2), Pol Garcia, Jorge Garcia i Capilla.

Parcials: 4-2 (5′); 4-2 (10′); 7-3 (15′); 9-5 (20′); 11-7 (25′); 14-12 (descans); 15-14 (35′); 19-16 (40′); 25-17 (45′); 27-23 (50′); 28-25 (55′); 33-29 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 32 (18)
CH VIC, 27 (11)

CE Tortosa: Unai (5 aturades), Jordi (7 aturades), Joel Benet (6), Isidro (14), Joel Galán (4), Adrián (2), Izan, Damià, Gerard, David, Manel (2), Pol (4).

Comença la segona volta de la segona fase amb l’equip situat en la part alta de la classificació. Cal mantenir el bon joc i els bons resultats i la jornada de les 12 hores d’handbol és el marc ideal per a aconseguir-ho. Però amb el xiulet inicial és l’equip visitant qui encapçala el marcador durant la primera meitat del primer temps.

Els tortosins fan bona feina en defensa, però mostren poca eficàcia en les jugades d’atac, tot i que segueixen de prop el rival. Al minut 7, l’equip empata i en passar l’equador del primer temps tenia ja un 6-5 al marcador. Es van completar diversos contraatacs i es va millorar en llançaments a porteria. Durant la segona meitat del primer temps els locals no poden allunyar-se del rival i arriben al descans amb un ajustat 17-16.

Amb la represa l’equip continua en la mateixa línia, bon joc, però insuficient si es vol assolir la victòria, tot i dominar el marcador. A partir del minut 10 tornen les errades a porteria i pèrdues de pilota, els tortosins cedeixen un parcial de 0-4 que aprofiten els vigatans per a capgirar el marcador, arribant a mitjan segon temps amb un resultat de 21-22, i al minut 20 amb un empat a 25. Cal posar-se les piles per tal que els punts es queden a casa. A partir d’aquest moment, l’equip reforça la defensa aturant l’atac rival i sortint al contraatac.

Els porters apareixen, una vegada més, amb aturades que frustren els llançaments contraris. Es millora el percentatge d’encerts a porteria i el nombrós públic assistent encoratja els jugadors. Al minut 25 el resultat és 29-26. Els minuts finals de partit l’equip gestiona bé aquest avantatge i aconsegueix ampliar-lo, arribant al xiulet final amb el definitiu 32-27 al marcador. La jornada vinent els espera un llarg desplaçament a Girona.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 28 (15)
FH SANT VICENÇ ‘B’, 27 (12)

CE Tortosa: Indre, Paula, Luna, Maria, Xesca, Noa, Cinta, Sofia, Núria, Minerva, Thania.

Només començar el partit es va poder observar un canvi respecte als partits jugats anteriorment: les tortosines abandonen la seua habitual defensa 6:0 i comencen amb una defensa 5:1.

Els primers minuts són una pressa de contacte per part dels 2 equips i s’alternen els gols en ambdues porteries, però al minut 10 les visitants ja estan 2 gols amunt en el marcador (2-4). A partir d’aquest moment la defensa tortosina s’ajusta una mica, puja la intensitat i això els permet fer alguns contraatacs i, el més important, que l’equip visitant no estiga còmode en atac. L’atac tortosí comença a rutllar també, trobant forats a la defensa 6:0 visitant, i fa que les locals remunten en el marcador i puguen assolir una diferència de 2 gols que es mantindrà al llarg de tota la primera part. Les sensacions són bones, sembla que tenen controlat el partit i assoleixen una màxima avantatge de 3 gols al finalitzar la primera part (15-12) però no acaben de rematar-ho. Tocarà continuar treballant després del descans.

Comença la segona part i aquesta vegada si, sembla que les tortosines surten decidides a guanyar aquest partit. La defensa continua pressionant, molestant, les visitants no estan còmodes, i l’atac va responent, continuen circulant bé la pilota i trobant bones opcions de llançament. Això no obstant, les diferències en el marcador continuen sent només de 2-3 gols. Una exclusió d’una jugadora local al minut 18 fa que les visitants es puguen apropar en el marcador (24-23, minut 20) però una vegada recuperada la jugadora exclosa i un canvi en l’atac tortosí, passant de jugar en un pivot a fer-ho amb un doble pivot, provoca que les tortosines se’n vagen una altra vegada en el marcador (28-24, minut 25). Sembla que, ara si, el partit està del tot controlat, però el cansament ja comença a afectar una mica a les jugadores, i una sèrie d’imprecisions, sumat a l’encert visitant en l’atac (tot s’ha de dir) fa que el marcador es vaja ajustant a mesura que va passant el temps, i a falta de 30 segons les locals només guanyen d’un gol (28-27) i ataquen les visitants. La defensa és forta, no volen tenir un disgust a l’últim moment, defensen, són agressives. L’àrbitre xiula falta a favor de les visitants i també xiula el final del partit. S’ha d’efectuar el llançament. La falta és al centre de l’atac. Es col·loca la tanca defensiva, braços amunt, ben estirats.

Xiula l’àrbitre, les noies salten per dificultar el llançament i…. llançament centrat que no resulta cap problema per aturar a la portera local. Victòria ben treballada i molt necessària per a donar ànims a les tortosines, que estan fent una molt bona feina.

La setmana vinent toca jornada de descans que poden aprofitar per a millorar aquells aspectes del joc que no acaben de dominar del tot bé.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-1)

CH SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA ‘BLANC’, 42 (23)
CE TORTOSA, 29 (14)

CE Tortosa: Pau, Marc D.Tomás, Jazint, Xavi, Izan, Marc S., Aaron, Arnau, Pol, Octaviano, Martí, Unai, Àlex i Joan S. Entrenador: Gonzalo Castaño.

No va ser el millor partit del cadet masculí del C.E. Tortosa. Des d’un principi l’equip es va mostrar vulnerable defensivament i, al llarg del partit, tampoc va donar senyals de poder superar l’entramat defensiu plantejat pel rival. A la meitat de la primera part el marcador era de 14-6 en contra. Una diferència que no feia presagiar res positiu partit enllà.

A la impotència defensiva, tanmateix, es va afegir la manca d’idees en atac i també la manca d’encert, tot i que val a dir que el porter rival va estar especialment encertat en alguns moments. Al descans, una diferència de nou gols que es feia molt dura de digerir.

A la segona meitat l’equip tortosí va saber jugar i competir en dignitat i orgull. Malgrat el sever correctiu, els jugadors van donar la cara i ho van intentar, lluitant fins al final.

Però aquest era un d’aquells dies on semblen alinear-se tots els astres en contra d’un i, llavors, només queda fer el què s’ha fet: perdre sabent que s’ha fet tot el que bonament s’ha pogut.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.B – Sèrie A-1)

CE TORTOSA-FINESTRELLES, 23 (12)
HANDBOL GRANOLLERS, 23 (14)

CE Tortosa: Dani, Ferran, Marc, Robert, Gas, Quim, Biel, Oli, Stefan, Pau M, Àlex M, Martí, Maldonado, Igor, Pol, Oriol.

El partit obria la jornada de les 12 hores d’handbol a Tortosa amb un partit de l’infantil contra un dels clubs més importants del país el KH 7 BM Granollers.

El partit va començar amb grans defenses de tots dos equips que posaven gran intensitat en l’apartat defensiu. Els tortosins van fer les millors defenses del que va de temporada i els visitants es desgastaven en cada atac, estant molta estona buscant espais. moments d’embús, cosa que va dificultar marxar al marcador i aprofitar el gran partit defensiu dels Tortosins. Tot això per acabar la primera part amb un desavantatge de 12-14.

La segona part és una còpia de la primera amb molta intensitat defensiva acompanyat d’una gran actuació de la porteria tortosina i en grans moments en atac, tot i que cal millorar l’apartat atacant, ja que en moments puntuals hi ha pèrdues de pilota que són relativament fàcils. Però aquest cop, tot i aquestes errades en atac, amb grans defenses i parades dels porters vam tenir als últims instants del partit possibilitats de guanyar el primer partit d’aquesta segona fase pel títol de la primera catalana. El resultat final un 23 23, que dóna el primer punt als tortosins.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 49 (23)
CH SANT ESTEVE SESROVIRES, 24 (14)

CE Tortosa: Alba, Jana (8), Patrícia (12), Mar (3), Ainara (11), Mariona (4), Èlia (2), Lidia, Núria (8), Sofia (1), Nathalie (20 aturades).

Tercer partit de la segona volta de la fase A, sèrie A-2, de la lliga de les noies d’infantil dirigides per Alexandra Albesa.

El partit comença amb una clara superioritat per l’equip local, tot i que les visitants sortien amb una defensa individual, les tortosines han sabut solucionar, amb encert de cara a porteria. Amb una defensa 3:3, amb les dues línies, ben posicionades a pista, les ha servit per a robar pilotes i encarar de cara a porta, amb plena efectivitat. Desplegant un bon joc de totes les jugadores, participant els extrems, amb una intensitat de joc, fa que el marcador siga a favor d’elles, clarament, el resultat de la primera part fou 23-14.

Amb la represa del partit, tot continua igual al marcador. Destacar també les parades de la portera local sota els pals, que sempre ajuden a l’equip. Les tortosines han continuat endavant, creant contraatacs, recuperant pilotes i com no una intensitat amb defensa, que fan que la victòria siga aclaparadora, on el resultat final fou un clar, 49-24. Un altre partit guanyat i continuen invictes, a la segona volta.