IniciHandbolEl CE Tortosa víctima de les errades en el llançament i les...

El CE Tortosa víctima de les errades en el llançament i les pèrdues de pilota

Només cinc minuts va aguantar el CE Tortosa al municipal de Molins de Rei, després amb empat a tres al marcador, es va produir un preocupant col·lapse en atac, per anar ja sempre a remolc del rival.

Primera part molt fluixa dels tortosins, on van estar 12 minuts consecutius sense marcar cap gol i encaixant-ne fins a 7. Els primers 30 minuts es van caracteritzar pel gran nombre de tirs errats, exactament 17 i per les 9 pèrdues de pilota, un clar indicatiu de les deficiències dels tortosins, que van arribar al descans amb una renda negativa de 16 gols (22-6).

En la represa es va canviar l’esquema en diverses ocasions el sistema, però sense poder canviar la dinàmica del joc, es va seguir errant tirs (14) més, i l’única variació va ser que es van anotar més gols.

Resumint, un partit per oblidar, que si només la meitat dels tirs que es van intentar haguessen entrat, haurien tingut opcions de guanyar.

La trajectòria de l’equip no està senet tot lo positiva que calia esperar, i la cal reaccionar per sortir del pou de la taula classificatòria.

En la novena jornada, rebran el dissabte al CH Vic, a les 17 hores al pavelló del Temple.

HANDBOL MOLINS ‘B’, 36 (18)
CE TORTOSA-EBRECLÍNIC, 22 (6)

Handbol Molins ‘B’: Ruiz, Royo (5), Lorenzo (2), Gómez (3), Martorell (10), Nicolás (2), Sergio López (7), Jansá (1), Lacort (2), Cuello (1), Blasco (1), Gutierrez, Ibañez (2).

CE Tortosa-Ebreclínic: Campanals (12 aturades), Castaño (6), Marin, Martorell (2), Carrillo, Burgues (2), Alonso, Clemente (1), Madalin (4), Pere López (2), Marc López (5), i Albacar.

Arbitres: Juan Antonio Peñas Garcia i Enric Bellver Ballester, van excloure als locals, Sergio López, Blasco i Ibañez, i al visitant Clemente.

Parcials: 3-3 (5′), 6-3 (10′), 10-3 (15′), 11-6 (20′), 15-6 (25′), 18-6 (descans), 22-8 (35′), 26-9 (40′), 28-12 (45′), 30-15 (50′), 32-17 (55′), 36-22 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 21 (6)
HJ MATARÓ ‘NEGRE’, 29 (13)

CE Tortosa: Unai (15 aturades). Joel Benet (2), Isidro (7), Joel Galan, Joel Monllaó (3), Adrián, Damià, Gerard (1), David Monlleó (1), Manael (2), Yannick (5).

Els juvenils planten cara al líder invicte del grup en un partit irregular. Als tortosins els ha costat agafar el ritme a l’inici del partit. Fins al minut 6 no han sumat el primer gol, el rival ja en portava 4. Han deixat buits en defensa i. han estat poc encertats en atac. En encetar el marcador els locals milloren el joc, intensifiquen la defensa i l’atac i retallen distàncies, arribant al minut 10 amb un 4-6 al marcador. Però un parell d’atacs no completats permeten els visitants distanciar-se de nou, arribant al minut 15 amb el resultat de 5-9. A partir d’aquí, es veu igualtat sobre la pista, lluny del que reflecteix la classificació, en 5 minuts cap dels dos equips anota, els locals estan forts en defensa i les aturades del porter sota el tres pals donen alè als jugadors. La sort gira l’esquena als locals amb 6 pals que ens recorden aquella escena memorable de la pel·lícula Match Ball de Woody Allen. Els darrers 5 minuts de la primera part són aprofitats pel rival per augmentar distàncies i s’arriba al descans amb un 6-13 al marcador.

Amb la represa els tortosins, lluny de rendir-se, continuen amb bon treball aturant l’atac rival i completant diversos contraatacs. Destaquem de nou la bona feina del porter. L’equip ofereix bon joc, però és insuficient per a capgirar el partit donada la diferència de gols heretada de la primera part. Arribem al xiulet final amb el definitiu 21-29 al marcador, amb la sensació que amb més encert en moments claus del partit, el resultat hagués pogut ser diferent.

La setmana vinent l’equip es desplaça a Molins de Rei.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.A)

CE TORTOSA, 44 (10)
ESPORTIU CASTELLDEFELS, 25 (6)

CE Tortosa: Paula (19 aturades), Luna (7), Maria (5), Xesca (3), Cinta (2), Sofia (7), Mar (11), Carlota (3), Núria (3), Minerva (1), Thania (2).

Bon partit de les juvenils que els hi serveix per agafar confiança de cara als últims partits de la primera fase.

El Castelldefels s’ha presentat al partit amb només 7 jugadores, sense cap canvi, però en cap moment ha ficat les coses fàcils a les tortosines. Els 2 equips han presentat una defensa 6:0, però les locals han defensat millor, han ficat més intensitat en la defensa, i això els hi ha permès provocar errades de passada a l’equip contrari i poder sortir al contraatac o que l’equip visitant fes males decisions en els llançaments. Al minut 5 el marcador era 5-1 a favor de les locals i en el minut 10 ja estaven 9-3. La diferència s’anava eixamplant a mesura que passaven els minuts, però en cap moment es baixava l’actitud defensiva. Defensa pressionant, sortides al contraatac i, quan es donava el cas, bona circulació de la pilota davant de la defensa visitant per trobar espais per on llançar còmodament. Això ha fet que marxessin al descans amb un marcador de 25-12 que donava quasi per tancat el partit.

Després de les indicacions del descans, l’equip tortosí ha sortit com si no hi hagués cap mena d’avantatge en el marcador, continuant pressionant i provocant errades en les visitants. Al minut 15 ja portaven un parcial de 10-2 (35-14) que feia que el partit estès ja sentenciat. Tot i això, tant les jugadores locals com les visitants continuaven jugant concentrades, oferint un bon espectacle ambdós equips tant en defensa com en atac, però la balança es decantava, aquesta vegada si, cap a la part de l’equip local.

El resultat final (44-23) demostra que, quan volen, les tortosines tenen potencial per fer gols (i molts) i que la defensa sempre es pot millorar i ajudar a controlar els partits.

La setmana vinent toca desplaçament a Barcelona, contra el Club Handbol Sant Andreu, un altre partit que, a priori, poden guanyar, tot i que, segurament, l’equip local li ficarà més difícil.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

CE TORTOSA, 33 (18)
BM POLINYÀ, 27 (17)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Martí, Aaron, Jazint, Marc C., Izan, Tomàs, Marc S., Arnau, Iker, Octaviano, Pol, Unai, Xavier, Joan S. Entrenador: Gonzalo Castaño.

El cadet masculí del CE Tortosa s’ha imposat al BM Polinyà en un partit estrany i ple d’imprecisions, especialment per la manca de punteria dels tortosins.

Els primers cinc minuts han estat una clara mostra del qual seria la tònica del partit: imprecisions i pèrdues en les passades, desencert anotador i certa sensació d’apatia o manca d’intensitat. S’ha de dir, però, que bona part del mèrit de les errades en el tir ha estat per la bona actuació dels porters d’ambdós equips.

L’equip rival ha sabut veure els punts febles dels tortosins i, ja a partir del minut 10, s’han situat amb 3 gols d’avantatge (4-7). El CE Tortosa no mostrava el ritme i la intensitat dels partits anteriors, però, malgrat tot, aconseguia que el rival no es distanciés en el marcador (minut 25: 14-15). Ha estat als darrers minuts de la primera part quan l’equip ha sabut reaccionar, aprofitant la superioritat degut a algunes de les exclusions que ha sofert l’equip rival. Així, s’ha arribat al final de la primera meitat amb una ajustada victòria per la mínima (18-17) que, malgrat que l’equip semblava confiat en les seves possibilitats, deixava en l’ambient un cert neguit de cara la represa.

La segona meitat ja ha començat amb una altra cara. Els ajustaments defensius donaven el seu fruit i, amb una defensa més sòlida, han provocat que l’equip rival es quedés sense idees en atac, acabant gairebé totes les seves jugades al límit d’incórrer en passiu. L’encert en atac ha anat millorat, tant pel que fa al tir exterior com les entrades pels extrems.

D’aquesta manera s’arribava a l’equador de la segona meitat amb el resultat favorable al CE Tortosa per 28-23. Cinc gols d’avantatge que representaven un còmode matalàs per enfrontar la recta final del partit. Finalment, els tortosins han acabat imposant-se d’una forma més clara que com es preveia als inicis. Victòria importantíssima, doncs, que consolida l’equip en la segona posició de la classificació amb els mateixos punts que el líder.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

CH CARDEDEU, 27
CE TORTOSA, 28

CE Tortosa: Igor, Marc, Ferran, Iker, Alex G, Àlex Mateu, Àlex Maldonado, Pau Mateu, Pol, Stefan, Oli, Edgar, Martí, Quim, Oriol, Pau Adai.

Avui l’Infantil masculí del CE Tortosa ha jugat fora de casa contra el CH Cardedeu. L’equip ha arribat amb algunes baixes però amb ganes d’emportar-se la victòria. Partit igualat. En els 5 primers minuts el Cardedeu ha sortit més concentrat i s’ha posat 4-2 en el marcador. A poc a poc el CE Tortosa ha anat entrant en el partit arribant a la mitja part amb una avantatja dels tortosins de dos gols.

La segona part ha estat molt igualada. Al Tortosa li han expulsat un jugador amb targeta roja. S’ha arribat als últims segons amb avantatja d’un gol a favor dels Infantils amb un últim atac del Cardedeu que s’ha vist frustrat per una bona aturada del porter tortosí.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 28 (13)
HANDBOL RIBES, 36 (18)

CE Tortosa: Alba, Jana (5), Patrícia (10), Mar (3), Mariona, Èlia, Lidia, Ainara (10), Nathalie (10 parades).

Segon partit de la segona volta de la lliga, de les noies d’infantil dirigides, per Alexandra Albesa.

Partit difícil contra el líder del grup, invicte de la lliga; tot i això, les tortosines, han sortit per totes des del principi, tant és així, que al minut 5, el marcador era un empat a 4 gols. Un joc molt igualat fins al minut 20, a partir d’aquí, les imprecisions i pèrdues en les passades de pilota i un desencert de cara a la porteria, ajudat també per la portera rival, fan que s’avancen 5 gols, per davant al marcador, el resultat de la primera part fou 13-18.

Amb la represa del partit les de Ribes, no baixen el peu de l’accelerador i continuen amb una intensitat en defensa, tirs exteriors i fent el joc que elles volien. Les tortosines no es donen per vençudes i continuen al partit millorant tant en defensa, com en atac, tant és així que quasi al final del partit, han retallat el marcador, en tres gols, els últims cinc minuts que quedaven per la final del partit, ha estat marcat per la lesió de la pivot local; tot i això, l’equip no es rendeix i acaben el partit, amb el cap ben alt, el resultat final, fou 28-36.