IniciFutbol salaEl CFS Roquetes certifica la permanència a Divisió d'Honor a falta d'una...

El CFS Roquetes certifica la permanència a Divisió d’Honor a falta d’una jornada!

Bones notícies per al futbol sala ebrenc. El CFS Roquetes aconseguia este cap de setmana la salvació matemàtica a Divisió d’Honor, en què debutaven, i s’hi ha afegit de cara a la temporada 2023/2024 el FS Amposta que retorna a la categoria després del descens de la campanya anterior.

Els ampostins tornaven a la categoria que van perdre l’any anterior, després de resoldre per la via ràpida l’eliminatòria d’ascens que els enfrontava al Castellvell del Camp. Els de Víctor Romero, que ja van golejar al primer partit de la sèrie de tres compromisos en l’eliminatòria decisiva per a conèixer quin equip ascendiria directament, van resoldre per la via ràpida en el segon compromís disputat diumenge la tarda a Castellvell, i el 2-4 aconseguit els convertia en nou equip de Divisió d’Honor, una categoria en què els acompanyarà el Riudecanyes, que, també diumenge, es va desfer per la via ràpida i va decidir la sèrie després dels llançaments des del punt de penal a la pista de l’Alforja B, i que s’imposava en el global per 2-0.

Certifiquen la salvació

Els d’Edu Albiol van poder aprofitar la inèrcia de les darreres jornades, en les quals acumulaven set jornades consecutives sense cedir cap derrota (amb dos empats i cinc victòries consecutives) i s’asseguraven la continuïtat a la categoria, imposant-se a domicili a la pista del Fraga (4-8).

Una intensa primera meitat, entre dos conjunts que s’hi jugaven salvar-se matemàticament en aquesta confrontació, va tenir moltes alternatives i finalitzava amb un 3-4 incert al temps de descans. Després d’alternatives durant els primers minuts, amb atacs alterns a ambdues porteries, un errada en la sortida de pilota des del darrera dels roquetencs, li permetia als de la Franja inaugurar el marcador als quatre minuts. No obstant això, reacció immediata dels d’Albiol, que pràcticament en l’acció posterior tornaven les taules a l’electrònic després d’una acció culminada per David Solé. Amb l’equilibri al marcador i al joc sobre el terreny de joc, els del Baix Ebre es feien amb el control territorial de la situació. Però de nou, eren els locals qui es mostraven més efectius i als nou minuts es tornaven a posar per davant amb el 2-1. La rèplica ebrenca, no es feia esperar, i tan sols un minut més tard Moha amb una rematada exterior, tornava la igualtat als deu minuts de joc. Amb el 2-2 al marcador, el duel seguia sent altern amb atacs per als dos equips fins que Josep anotava el tercer gol visitant, a la recta final de la primera meitat (17′), i capgirava el duel per primer cop per als de Roquetes. Fruit d’un doble penal, arribava l’empat a tres a l’últim minut del partit. Però encara hi hauria temps per a tornar-se a avançar el conjunt ebrenc, gràcies a una acció culminada per Tahar a pocs segons d’enfilar el camí de vestidors i donar-li així avantatge als d’Edu Albiol.

A la represa, fruit del primer atac Quique aprofitava per posar distància amb el cinquè, però acte seguit, en una nova errada defensiva, ajustaven el marcador, de nou, els locals. Però, de nou, la resposta roquetenca era efectiva, i Josep al minut següent anotava l’atac posterior amb el 4-6 que tornava a donar un coixí de dos gols quan s’havien disputat sis minuts de joc. Llavors els locals, que necessitaven un empat per a certificar la permanència, arriscaven amb el joc de cinc. Jonhy i Tahar s’encarregaven de tancar el duel i segellar la salvació matemàtica, a falta d’una jornada per al final, en la primera temporada que l’equip del Baix Ebre ha militat a la categoria.

Diumenge vinent tancaran la darrera jornada de lliga rebent, a partir de les 18 hores, el vigent campió i nou equip de Tercera Divisió, el FS Solsona.

BODEGAS SOMOS FRAGA FUTSAL, 4
CFS ROQUETES, 8

Bodegas Somos Fraga Futsal: Pau, Leo, Arnau, Pablo, Martín. També van jugar: Jaime (ps), Albert, Aaron, Miguel, Galindo.

CFS Roquetes: Raúl, Jaume Cuella, Albert, Josep, Tahar. També van jugar: Moha, Quique Forcadell, Marci, David Solé, Johny, Dima (ps), Michael.

Àrbitre: Javier Cano Gálvez de la delegació de Barcelona Nord amb Nídia Basto Espinosa com a jutge assistent de la delegació de Lleida Oest. Targetes per a Miguel (8′), Leo (31′) i a l’auxiliar Jose Carlos Sama (37′) dels locals i per a Johny (25′), Jaume Cuella (28′), MArci (31′) i David Solé (31′) dels visitants.

Gols: 1-0, Martín (4′); 1-1, David Solé (5’); 2-1, Martín (9’); 2-2, Moha (10’), 2-3, Josep (17’); 3-3, Martín (dp) (19’); 3-4, Tahar (19’); 3-5, Quique Forcadell (21’); 4-5, Martín (25′); 4-6, Josep (26′); 4-7, Jonhy (39′); 4-8, Tahar (39′).

Teniu la classificació del grup tercer de Divisió d’Honor catalana, després de la vint-i-cinquena jornada de lliga, clicant sobre la imatge inferior: