IniciHandbolEl CH Ascó supera a l’Asmubal Meaño gallec i mantè encara esperances...

El CH Ascó supera a l’Asmubal Meaño gallec i mantè encara esperances d’ascens

El CH Ascó amb la victòria davant l’Asmubal Meaño, campió gallec, que en la primera jornadas havia superat a l’Alcobendas, arriba a l’última jornada amb opcions d’aspirar a l’ascens. Les possibilitats del conjunt riberenc, passen per guanyar a l’Alcobendas, que amb zero punts no es juga res, i esperar l’ensopegada del Rocasa canari, líder amb dos partits guanyats despres de superar 30-25 al BM Alcobendas,  davant les gallegues, que propiciaría un triple empat, i el goal averatge general decidiría el campìó.

Tot i la dolorosa derrota en els ùltims instants de la primera jornada davant el Rocasa, el CH Ascó va sortir amb concentració i motivació, encara que l’equip galleg anotaría els dos primers gols del partit. A partir de l’empat a quatre, les asconenques van anar sempre per davant en el marcador, portant la iniciativa en el joc, amb aventatges que oscilaven entre els dos i tres gols. Amb 8-12 al minut 18, el tècnic de l’equip gallec va demanar temps mort per intentar cambiar la dinámica del joc, però l’Ascó amb  l’encert en el llançament d’Henar Martínez va marxar al descans amb una bona renda de 4 gols (14-18). A la segona  part la diferencia va arribar als cinc gols 16-21 l minut 3, i després d’un intent de reacció de les gallegues, l’Ascó no es va dixar sorprendre, mantenint una bona aventatge.

Amb 29-33 nou temps mort de Juan Costas, que no ha tingut cap repercusió. Bona actuació i meritòria i treballada victòria del conjunt dirigit per Pau Lanceta.

Ensurt engoixant

L’ùnica nota negativa ha estat la poca previsió per part dels organitzadors, al no disposar de cap ambulancia al pavelló, quan una jugadora de  l’Ascó ha patit un cop i ha hagut de ser trasllladada a un centre mèdic. Nomès ha estat un ensurt, i ja donada d’alta es trova a l’hotel amb la resta de l’expedició.

No obstant això des del club riberenc visiblement indignats per aquesta circumstància ens han manifestat “que hem fet reclamació al delegat federatiu i és possible que prenguèssim mesures més dràstiques i més serioses, perquè s’han viscut moments de molta engoixa i creiem que no és precepctiu el que ha passat. No és normal ni molt menys que estaven obligats a tenir una ambulància a disposició i no estava. Ha tardat quaranta minuts a personar-se amb la nena semiinconscient. Ha estat lamentable! Si s’hagués tractat d’una emergència vital, s’hi podia haver quedat” ens manifestaven tant pronte ha finalitzat el duel.

Demà diumenge en l’ùltima jornada el CH Ascó i BM Alcobendas jugarán a les 11:30 hores i Asmubal Meaño i Rocasa a les 13:30 hores.

ASMUBAL MEAÑO, 30 (14)
CH ASCÓ, 35 (18)

Asmubal Meaño: Ariana Vàzquez, Agustina Ballana (5), Sabela Miniño (3), Carolina Ferreira (12), Maria Curras (3), Lorena Ligero, Lucia Caneda, Andrea Cores, Lara Castro, Samar Rodríguez, Nerea Camiña, Laura Miniño (6), Paula Rey, Victoria Domínguez (1), Vanesa Domínguez.
CH Ascó: Anna Rodriguez, Emma Falgueras, Abril Ferré, Abril Pujol, Carla Martínez (4), Henar Martínez (12), Judit Lanceta (3), Marta Abella (1), Júlia Ripodas (1), Marina Gasca (8), Paula Garcia, Lucia Pasaman (1), Carlota Martínez (1), Maria Ventura (3), Laia Ferré, Arantxa Bel (1).
Àrbitres: Victor Rodriguez i Jose Carlos Palenzuela de Canarias. Van excloure per part de l’equip gallec a Sabela Miniño i Carolina Ferreira (2) i per part del CH Ascó a Marina Gasca, Abril Pujol i Lucia Pasaman.
Parcials: 3-3 (5′), 5-7 (10′), 8-9 (15′), 9-13 (20′), 12-15 (25′), 14-18 (descans), 17-21 (35′), 19-23 (40′), 22-25 (45′), 24-27 (50′), 27-29 (55′), 30-35 (final).