IniciPoliesportiuCiclismeEl ciclista canareu Benjamí Prades vencedor del Tour d'Okinawa

El ciclista canareu Benjamí Prades vencedor del Tour d’Okinawa

Benjamí Prades (Ukyo Sagamihara), es va imposar en el Tour d’Okinawa, darrera cursa UCI a Àsia del 2022, de categoria 1.2, amb recorregut per l’illa de 210 quilòmetres amb sortida i arribada a la població de Nogo. El ciclista canareu ha estat el més ràpid en aquesta trenta-dosena edició, arribant a la meta en solitari, invertint un temps de 5:13’37”, rodant a una mitjana de 40,176 km/h. En segona posició a 29 segons va entrar el japonès Genki Yamamoto (KNAN Racing Team), i va completar el podi, José Vicente Toribio (Matrix Powetag), que va ser tercer a 35 segons.

Aquest triomf del ciclista canareu, arriba cinc anys després de la seua última victòria aconseguida en territori asiàtic quan es va imposar al Tour de Taiwan, el mes de març del 2017. En el Tour d’Okinawa havia estat prop de la victòria, finalitzant quart en l’edició del 2016, i pujant al podi el 2019 amb el tercer lloc.

Benjamí Prades està culminant un retorn molt exitós amb l’Ukyo Sagamihara japonès, ja que des de la seua arribada al mes d’octubre finalitzada la temporada amb el Controlpack, ha obtingut destacats èxits en aquesta segona etapa amb l’equip japonès.

En les dues primeres carreres va estar ja entre els més destacats, amb la sexta posició del Critèrium Nasushiobara, efectuant el recorregut de 45 quilòmetres amb el mateix temps que el seu company d’equip Raymond Kreder, guanyador de la prova. En la seua segona intervenció, es va classificar en la quarta posició, el primer del seu equip, en la Yamaguchi Nagato Criterium, amb un recorregut de 52, 5 quilòmetres. En la tercera carrera, va arribar el primer triomf, imposant-se en l’Akiyoshidai Karst de 118 quilòmetres.