IniciEsportsEl Consell Català de l'Esport impulsa una campanya de sensibilització per combatre...

El Consell Català de l’Esport impulsa una campanya de sensibilització per combatre les violències sexuals

El Consell Català de l’Esport (CCE) ha posat en marxa una campanya per informar, sensibilitzar i conscienciar a les entitats i professionals de l’esport contra la violència sexual i de gènere en aquest àmbit. La iniciativa té per lema #esportsegur i s’ha presentat aquest divendres a federacions, consells esportius, universitats i clubs del país. Durant la sessió, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha demanat la “complicitat” de les entitats per fer front a situacions d’abusos, l’assetjament, la discriminació, les desigualtats i els estereotips. Per la campanya s’han creat cinc vídeos per ajudar a “prendre consciència de situacions que potser passen desapercebudes i a trobar les eines per lluitar-hi“.

La campanya vol contribuir a fer passos endavant per garantir que “totes les persones puguin gaudir de l’esport i l’activitat física en un ambient segur que respecti els drets, la dignitat i el respecte individual“, ha assegurat Caula. Els cinc vídeos es difonen tant al web com a les xarxes socials de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i se centren en les situacions d’abusos, assetjament, discriminació, desigualtats i estereotips.

Noves accions

Per reforçar els objectius de la campanya, la SGEAF organitzarà durant els mesos de març i abril el curs formatiu “Detecció i prevenció de la violència sexual en entorns esportius”, que tindrà lloc en diverses sessions repartides per tot el territori català. La finalitat del curs és formar professionals que treballen l’àmbit de l’esport en centres educatius i entitats esportives en tasques educatives i de gestió, i posar al seu abast eines que els permetin conèixer i reconèixer l’existència d’aquestes situacions, identificar-les, parlar-ne i actuar per a la prevenció.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 18

Últimes notícies