IniciConsells esportiusEl Consell Esportiu del Baix Ebre s'adhereix al comunicat de la UCEC...

El Consell Esportiu del Baix Ebre s’adhereix al comunicat de la UCEC en rebuig a les accions masclistes de Luis Rubiales

El Consell Esportiu del Baix Ebre, entitat dedicada al foment de l’esport de base, popular i de lleure, ha mostrat la seva adhesió al comunicat oficial fet públic per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) en rebuig a les accions masclistes del fins ara màxim responsable del futbol espanyol, Luis Rubiales.

Per Antoni Gilabert, president del consell esportiu, es tracta d’una acció contrària als principals fonaments que defensa aquesta entitat, “perquè el que hem vist aquests darrers dies per part del senyor Rubiales no és admissible, i és contrari a tots els principis que defensem des dels consells esportius que tenim com a gran valor afegit i tret diferencial l’esport amb valors, l’educació i la cohesió social“. El comunicat oficial de la UCEC diu el següent:

Des de la Unió de Consells Esportius de Catalunya manifestem el nostre ferm i rotund rebuig davant les greus accions masclistes protagonitzades pel president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.
Aquestes accions són totalment incompatibles amb els valors de respecte, igualtat i dignitat que s’han de promoure des de l’àmbit esportiu i des de la societat en general i, el que és més greu, estan fetes per un directiu esportiu que té l’obligació de donar exemple en totes les seves accions.
Els Consells Esportius de Catalunya tenim un compromís ferm amb els valors esportius i socials i, mitjançant la promoció de l’esport, procurem que siguin un eix vertebrador de les nostres activitats, especialment en l’esport en edat escolar.
Per això, els Consells Esportius volem mostrar el nostre suport ii solidaritat amb Jennifer Hermoso i amb totes les dones que pateixen violència de gènere. Alhora, reafirmem el nostre compromís d’erradicar actituds que vagin contra el dret a la pràctica esportiva femenina. Per tant, demanem la dimissió de Luis Rubiales perquè l’esport no pot tenir dirigents com ell.
Aquesta acció que avui denunciem és només la punta de l’iceberg de la xacra masclista amb què ha de conviure l’esport femení dia rere dia. És per aquest motiu que des dels Consells Esportius reivindiquem, un cop més, l’esport en edat escolar com a eina per educar en igualtat i en la no discriminació en tots els àmbits.
Aprofitem per convidar a totes les organitzacions esportives a mantenir un front comú en aquesta línia i treballar conjuntament per crear un entorn esportiu que sigui exemplar en termes d’igualtat de gènere i respecte. Barcelona, 26 d’agost de 2023“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 71

Últimes notícies