IniciVoleibolEl CV Roquetes ja és equip de promoció d'ascens a Superlliga 2!

El CV Roquetes ja és equip de promoció d’ascens a Superlliga 2!

ROQUETES // A falta de quatre jornades per al final de lliga el CV Roquetes es va assegurar de forma matemàtica la seua presència a la fase d’ascens a Superlliga 2. Una fita històrica després d’haver ascendit fa tan sols dues temporades a categoria nacional. Un premi que ratifica així l’aposta feta pel club aquesta temporada on s’han incorporat reforços de nivell i s’ha continuat confiant amb el treball de la base. Una combinació que ha estat perfecta per convertir el que tothom considerava un somni a principis de la campanya, en una realitat a un mes de tancar la lliga regular.

A partir d’ara tindran temps per preparar d’alló més bé la seua participació en aquesta fase d’ascens i tenint en compte el partit d’aquí a dues setmanes que pot decidir quin equip serà el campió amb l’enfrontament amb el CN Sabadell al pavelló municipal de Roquetes. El conjunt sabadellenc ha estat l’únic equip capaç d’imposar-se als del Baix Ebre en aquesta temporada que es pot catalogar d’històrica, fa tot just pràcticament una volta (a falta de disputar l’enfrontament a la pista del Volei Barberà dissabte vinent). El partit davant el Sabadell, que està emparellat a 50 punts al capdamunt de la classificació amb els roquetencs, serà molt important tenint en compte de cara a la fase d’ascens que el primer classificat s’encreuarà amb dos segons dels altres grups i el segon es creuarà amb dos líders.

Resolen un duel més complicat de l’esperat

El partit va arrencar bé per als roquetencs amb el primer punt de l’enfrontament que aconseguien mitjançant Fernando en una finta a la que no van poder respondre els canaris. Tot i això, el filial del Cisneros Alter va donar mostres de no ser un rival que vingués a Roquetes a passar l’estona i no va ser fins al 16 a 10 quan es va trencar el primer set. Moment en el qual el tècnic visitant va sol·licitar el primer temps mort del partit. No va canviar el signe del partit aquest temps mort i el marcador amb el 18 a 11 amb una rematada espectacular de Fernando li donava el màxim avantatge als d’Agustín Rodríguez, que amb un servei directament a fora de David li donava als del Baix Ebre cinc pilotes per tancar el primer set. Héctor, després de salvar la pilota en primera instància, tancava el primer parcial amb una rematada des de l’esquerra de l’atac col·locada al vertex de la pista a la que no podien arribar els jugadors canaris.

Amb un servei mal recepcionat per Albert, iniciava un segon set crispat i amb decisions polèmiques. El Cisneros va confirmar el fet que no es venia a passejar. Després de reaccionar els roquetencs i arribar a equilibrar un parcial de 1-4, i allargar-ho fins al 6 iguals, els de les Illes aconseguien marxar al marcador amb un 9-14 que obligava al tècnic local a sol·licitar el primer temps mort del partit. Una pausa que no va tenir el seu efecte degut a que el conjunt canari seguia dintre al partit i marxava fins a situar l’11-17 (màxim avantatge que vant disposar durant el partit). La reacció arribava amb una rematada ràpida de Sebastián que sorprenia al rival i un servei mal controlat per la recepció que situava el 21-22, fet que li feia demanar temps mort al tècnic Carlos Medina. Un cop représ el joc es produïa la primera jugada polèmica del partit. L’atac del Cisneros es produïa en quatre tocs, després de bloquejar l’atac del Roquetes i caure-li la pilota sobre el cap del bloqueig. Era el primer toc. Després tres cops més incurrien amb una situació antirreglamentària que va provocar que el partit s’aturés fins a cinc minuts en la discussió entre els jugadors i els dos àrbitres. Inicialment se li donava el punt al Roquetes, que podia significar l’empat a 22. Però després de discutir amb els visitants, l’àrbitre principal Benjamí Amado declarava el punt nul tenint-se que repetir. Un cop représ el joc Liovi amb una canonada situava el 24 a 24. Una pilota tocada per la xarxa li donava la possibilitat de pilota de set al Cisneros, que tancaven amb una acció on la fortuna la van tenir de cara en tocar a la xarxa i caure amortida sense que la puguessen salvar els roquetencs, situant el 24 a 26 que situava l’empat a 1 set al marcador.

Tocava fer un reset. Un Sebastián molt entonat al servei, juntament amb els jugadors molt atents en el bloqueig situaven un 3-0 d’arrancada. Un error en la rotació del conjunt canari va provocar una nova situació tensa que acabava amb el desè punt dels roquetencs (10-5). Moment en el qual es demanava el primer temps mort del set per part del conjunt visitant. Malgrat tot, no aturaven el joc dels del Baix Ebre que aconseguien una renda de vuit punts (14-6) que encaminava el set. Amb una rematada creuada des de la dreta de l’atac de Jaume Bertomeu se situaven amb un +10 d’avantatge els roquetencs (22-12) i de nou Jaume amb una canonada centrada (en el moment que estaven en pista tots els jugadors del planter a excepció de Sebastián) col·locava el màxim avantatge dels locals al marcador (24-13) i tenien 11 pilotes de set. Era qüestió de temps. Va ser amb un nou servei directament a fora que ho van tancar i que deixava el partit a punt de carmel amb el 25 a 17.

Es tenia que fer l’últim esforç per amarrar la promoció. Estaven a un sol set d’aconseguir-ho. I amb aquestes directrius sortien de nou a la pista. Fernando amb una rematada des del carril esquerre col·locava el primer punt per als roquetencs que sortien decidits a sentenciar el matx tot i que els canaris intentaven respondre aguantant amb mínimes diferències al marcador fins al 8-6. Un parcial de +4 dels d’Agustín Rodríguez situava un 12 a 6 al marcador, fet que li feia sol·licitar el temps mort al tècnic visitant per mirar de trencar-li el ritme i reajustar al seu equip. Tot i això, seguien amb velocitat de creuer i ampliaven la renda fins a situar el màxim avantatge del parcial amb el 16 a 8. Feien falta nou punts per aconseguir la fita històrica. Avançava el partit i tot i una tímida reacció que els feia apropar al marcador amb el 16 a 12, el Roquetes veia com una falta de rotació li permetia tornar a ampliar l’avantatge fins al 22 a 14, igualant el màxim avantatge que havien disposat durant el quart parcial. Una acció que salvava Isak de forma miraculosa estirant-se al terra, li donava als locals la pilota de set, partit i promoció després d’estavellar-se a la xarxa la rematada del conjunt visitant amb el 24 a 19. Aleix en tocar la xarxa li donava el vintè punts als canaris, que no podrien salvar l’acció posterior quan una rematada potent d’Héctor des del carril central es convertia en la pilota definitiva que tancava el partit, en no poder contrarrestar-ho amb el block-out.