IniciFutbolFutbol femeníEl derbi ebrenc de 1a RFEF femenina, acaba en taules (1-1)

El derbi ebrenc de 1a RFEF femenina, acaba en taules (1-1)

En el partit corresponent a la setena jornada del campionat de lliga es va produir l’enfrontament entre les ebrenques que tenim a la segona màxima divisió del futbol femení, la 1a RFEF, entre l’ampostina a les files del Juan Grande de Gran Canària, Anna Lizarraga i la jugadora del Real Oviedo, Emma Martín. Un partit que va acabar en taules amb un empat a un després d’un partit molt disputat i anivellat de forces, on les asturianes aconseguien equilibrar el marcador a falta d’un quart del final.

El partit va oferir un bonic espectacle on les locals, que intentaven retrobar-se amb la victòria després d’acumular quatre partits sense conèixer la victòria, amb tres derrotes de forma consecutiva, buscaven trencar la dinàmica que les té al fons de la classificació, avantpenúltimes amb sis punts, després d’esgarrapar l’empat davant l’Oviedo. Totes dues jugadores van ser titulars en els seus respectius conjunts, sent substituïdes a la recta final, al minut 81 la local Lizárraga i tot just un minut abans la jugadora tortosina Martin.

El partit va deparar un duel obert amb ocasions alternes a les dues àrees, amb dos equips que intentaven portar la iniciativa amb el seu estil de joc, amb les locals mirant de treure benefici de les jugades en profunditat amb centrades des del lateral de l’àrea i les visitants buscant un joc més combinatiu, filtrant les passades a l’espai per arribar en velocitat a les immediacions canàries. Va ser la local Cora qui tenia la fortuna per les de Maria Pontejo, per avançar-les quan s’estava a punt d’arribar a la mitja hora de partit i que culminava els bons minuts realitzats per les canàries durant el primer tram de partit. En un servei de falta lateral, la rematada de la jugadora local, després de petar al travesser, entrava cap a dins la xarxa visitant (26′), fent el gol amb que s’arribava al descans.

Després del pas per vestidors, les jugadores d’Àlex Rodríguez feien una passa endavant mirant de pressionar amb més assiduïtat els dominis de Recalde, disposant de vàries ocasions que no podien culminar, tenint Kimberlyn l’opció més clara que refusava la portera local amb una gran actuació. La insistència oviedista, va trobar el premi a falta d’un quart per al final quan Alejandra aconseguia l’empat que li permetia encadenar el segon partit consecutiu sense perdre i sumar 11 dels darrers divuit punts disputats, tan sols havent cedit una derrota en la sortida a la ciutat esportiva Dani Jarque davant l’Espanyol.

Aquesta setmana l’Oviedo buscarà allargar aquesta bona trajectòria que porten a la lliga, davant la visita a les instal·lacions municipals de Tensi de l’equip que el seguix a la classificació, l’Alba Fundació que és desè amb 9 punts, dos menys que les asturianes, i que ve de caure per la mínima davant el Granada (0-1). Per la seua part, l’equip canari del Juan Grande mirarà de revertir la mala dinàmica, fent bo aquest empat davant l’Oviedo, en la sortida complicada que diumenge les enfrontarà davant un conjunt establert en la zona capdavantera del grup, el DUX Logronyo, que és ara mateix quart classificat amb 13 punts a tan sols quatre de distància del líder Eibar i que de moment a casa tan sols ha cedit en els tres compromisos que ha disputat fins ara davant les basques per 0 gols a 1.

CD Ginelux Juan Grande: Recalde, Núria, Alba, Eli, Cora, Karen (Arisleyda, 67′), Moran, Alba Quintana (Raquel, 79′), Anna Lizárraga (Kia, 81′), Mar Rubio, Fanny (Valeria, 81′).

Real Oviedo: Ezquerro, Grace Marie, Yannel, Lucia, Emma Martín (Marina, 80′), Isabel, Font, Badel (Jennifer, 88′), Sara (Ortiz, 66′), Alejandra, Laura.

Àrbitre: Ana Asla Borrallo. Va amonestar a les locals Alba (33′), Karen (45′) i Arisleyda (72′) i les visitants Sara (20′), Yannel (51′) i a Isabel (90′).

Gols: 1-0, Cora (26′); 1-1, Alejandra (74′).

Podeu veure la taula classificatòria del grup de la 1a RFEF Futfem després de la setena jornada de lliga, clicant sobre la imatge inferior: