IniciFutbol3ª CatalanaEl FC Barcelona s'imposa al CF Gandesa en el primer partit oficial...

El FC Barcelona s’imposa al CF Gandesa en el primer partit oficial del centenari del club

Dissabte 6 van tenir continuïtat els actes del centenari del CF Gandesa, que van arrencar la setmana anterior amb la inauguració de l’exposició i els partits amb els exjugadors i exjugadores del club, i que tindran cabuda durant tot l’any, amb el primer partit oficial amb un convidat d’excepció com era el juvenil A del FC Barcelona.

Els blaugranes van imposar-se per un gol a tres als d’Ivan Romeu, que va acusar la falta de rodatge després d’haver realitzat tan sols dues sessions preparatòries durant la setmana passada, davant un conjunt culé que afrontava el seu primer test de preparació després d’haver estat realitzant un stage a la Vall d’en Bas a la Garrotxa.

El Barça presentava un gran atractiu a la banqueta amb la presència de Javier Saviola, fent tasques de segon entrenador, al costat del nou tècnic culé Òscar López, va despertar molta expectació. Com era de preveure, un cop iniciat el partit, els gandesans van cedir la iniciativa a un conjunt blaugrana que va dur el control del joc. Avançava el duel sense ocasions manifestes per a cap dels dos conjunts i el Gandesa oferia una molt bona imatge defensiva i deixant mostres de la qualitat tècnica que disposen els terraltins a la zona medular. Sense moviments al marcador s’enfilava camí de vestidors. Bones sensacions amb les que marxaven al descans els de Romeu.

La situació variava radicalment a la represa. El Barça aconseguia avançar-se al marcador només quan es portaven cinc minuts, quan en una indecisió defensiva el visitant Víctor Barberà aprofitava per trencar l’equilibri inicial al marcador. Fruit de la inèrcia positiva, poc tardaria en arribar el segon quan tan sols cinc minuts més tard Daniel Rodríguez perforava per segon cop la porteria terraltina. Malgrat haver-se situat en tan sols deu minuts amb un 0-2 en contra, els locals ho seguien intentant i fruit d’aquesta dinàmica arribava el gol de Dilla aprofitant una pilota en profunditat a l’esquena de la defensa visitant i superava per dalt la sortida del porter blaugrana a falta de vint minuts per al final de la confrontació. Va seguir-ho intentant el conjunt d’Ivan Romeu, però quan ja es complia el temps de descompte Xavi Moreno aprofitava una passada a l’espai i en velocitat superava als defensors locals per superar per baix a Iniesta i ficant així l’1-3 definitiu.

Dissabte 20 serà el torn de la secció femenina de l’entitat que en plena pretemporada s’enfrontaran al Fundació Futbol Base Reus femení, que enguany debutarà a la primera divisió femenina després d’una brillant campanya la temporada 2021-2022 a segona on va quedar flamant campió de la categoria. El partit arrancarà a partir de les 18 hores de la tarda.

CF GANDESA, 1
FC BARCELONA ‘A’, 3

CF Gandesa: Iniesta, Vallespí, Costa, Pau Ripoll, Guillem Llarch, Dilla, Sergi Alcoverro, Xavier Revuelta, Andreu, Josep Doménech, Adrià Suárez. També van jugar: Ramón Planas, Carles Llarch, Ubalde, Gumiel, Genís, Pau Miró, Roger Aubanell (ps), Roger Martos.

FC Barcelona ‘A’: Àngel, Diego, Joan, Víctor Barberà, Ruben, Derrek, Unai, Roberto, Dani Rodríguez, Arnau, Ander. També van jugar: Héctor, Martín, Gerard (ps), Jan, Xavi Moreno, Niko, Biel.

Gols: 0-1, Héctor (50′);  0-2, Martín (55’); 1-2, Dilla (70′); 1-3, Dani Rodríguez (90’+1′).

Àrbitre: Pau Serrat Susi, assistit a les bandes per Maksym Skoblyuk i Karim Ouhmou, de la delegació arbitral de les Terres de l’Ebre.

Sala de premsa:

Per al tècnic del CF Gandesa, Ivan Romeu “era una prova que ens arribava massa aviat tenint en compte que només havíem pogut entrenar dos sessions per a preparar el partit contra el Barça i ara aturem dos setmanes els entrenaments, tenint en compte que la lliga no arranca fins a l’octubre i es feia massa llarg entrenar tot el mes d’agost i el setembre. Per tant fins al dia 19 no arrancarem” ens comentava l’entrenador gandesà que afegia que “del partit me’n vaig realment content pel que es va veure damunt del camp, perquè vam donar molt bona imatge, millor de la que m’esperava. Estava clar quin seria el guió del partit, ells tenint la major possessió de la pilota i nosaltres durant els primers vint-i-cinc minuts que el físic ens va respectar, vam poder-nos posicionar aguantant-los al centre del terreny de joc, sense trobar la profunditat necessària per a portar-nos perill. El fet de que ens tanquessin a l’àrea, tenint-nos que defensar molt enrera, no va passar i al contrari vam disposar d’una ocasió, una rematada de fora de Dilla i tres o quatre arribades per la banda d’un Oriol molt actiu, que ens haguèssin pogut avançar al marcador” ens apuntava Romeu. “Vam saber llegir molt bé el fet de tapar els carrils interiors, però a mesura que avançava el partit els darrers vint minuts de la primera meitat ells ens van anar guanyant terreny i generant arribades i una ocasió molt clara ben resolta per Iniesta” ens deia el tècnic terraltí que matisava que “al segon temps, amb els nombrosos canvis introduïts al descans, vam perdre aquesta intensitat defensiva i en deu minuts, fruit de dues arribades ens costaven dos gols“. “Malgrat això, nosaltres teníem més pilota que a la primera meitat i ens trobàvem més còmodes amb l’esfèric. Fruit d’aquesta dinàmica vam generar l’acció del gol en una pilota filtrada per Gumiel cap a Dilla en la que definia a la perfecció en un gol de molt bella factura. Amb el gol i que el partit estava molt més obert que als primers quaranta-cinc minuts, van generar-nos vàries situacions de gol que no culminaven i a la contra vam tenir l’empat diverses vegades. Al final, en una pèrdua al darrere, quan ja passava un minut del temps reglamentari, vam encaixar el tercer i la sentència. En resum, molt bon partit per les circumstàncies en les que ens presentàvem i a pensar en el que vindrà a partir d’aquí a dos setmanes” sentenciava Ivan Romeu.