IniciFutbol salaEl FS Batea es queda molt prop de la campanada i és...

El FS Batea es queda molt prop de la campanada i és eliminat de la competició del KO

Al FS Batea li van sobrar 2′ per arribar a la tanda de penals i repetir la proesa d’haver eliminat al líder indiscutible de la Divisió d’Honor de la Copa Tarragona, l’Huracán la Selva, que compta amb tots els partits disputats fins ara amb victòries.

Els dos equips saltant a la pista previ a la disputa del partit, amb els bateans a la part dreta de la imatge. Foto: FS Batea

Sorprenien d’entrada els de la Terra Alta, molt ben ordenats defensivament i aprofitant els espais que deixaven els visitants que portaven el pes del partit, quan als tres minuts de joc en una pilota interceptada a tres quarts de camp per Adrià Sunyer li permetia conduir fins al lateral esquerre de l’àrea i el seu xut quedava mort a l’interior de l’àrea per a que Jordi Calvo marqués a porta buida, fent esclatar al nombrós públic present al partit. La qualitat d’un equip dues categories superior i que porta camí d’ascendir a la tercera divisió aquesta temporada, de mica en mica es va sobreposar i les arribades es succeïen davant el bon treball defensiu local i sobretot per la destacada actuació del porter Gerard Casadó que va mantenir al seu equip dintre al partit, fins a que al minut 11 arribava l’acció del gol de l’empat obra d’Oriol. Amb la igualada s’incrementava el domini visitant arribant el segon gol que donava la volta al marcador a falta de dos minuts per al descans mitjançant Ferran. Però encara no havia dit l’útima paraula el conjunt de la Terra Alta ja que tan sols un minut més tard, Nil en una acció de molta sang freda trencava al darrer defensor després d’impulsar-se la pilota amb l’esperó per la dreta de l’atac i amb una rematada creuada feia l’empat a dos, amb que s’arribava al descans de la confrontació.

Tan sols arrancar la represa, de nou la sorpresa es consumava quan Igor aprofitava un servei de porta ràpid de Gerard Casadó, amb la defensa visitant descol·locada, i que el deixava completament sol davant el porter al que batia amb un xut ras i creuat que tornava a fer esclatar a la nombrosa parròquia local, que tenia a tocar la gran proesa de la Copa. El partit es tornava boig amb anades i tornades constants a les dues àrees i on el Batea va perdonar la possibilitat de ficar-se amb el 4-2. Amb el duel completament obert arribava el gol d’Amine que retornava les taules al marcador a falta de deu minuts per al final. Tot estava per decidir. Però arribaven els dos minuts finals fatídics per al conjunt terraltí, quan marcaven els visitants el 3-4 per obra d’Andreu (38′) i a la desesperada amb el porter-jugador sobre el terreny de joc, una pilota interceptada pel conjunt visitant provocava el contracop amb el que tancaven el resultat i la eliminatòria.

Gran torneig el que han realitzat els de la Terra Alta, que ara s’han de centrar en la lliga per assolir l’ascens aquesta mateixa temporada.

Desplaçament a Flix

Els bateans, que parteixen amb un desavantatge de tres punts respecte al líder els Guiamets (tot i tindre un partit pendent de disputar davant el FC Ascó que en principi està previst per al dissabte 29 de gener), no volen perdre el fil de la lliga amb el desplaçament a Flix dissabte a partir d’un quart de sis de la tarda. L’única derrota que han encaixat els de la Terra Alta aquesta temporada precisament ha estat fora de casa a la pista del Tivissa on encaixaven una derrota per un mínim 3 a 2. D’altra banda, els flixancos que han iniciat amb molts de dubte la temporada on han encaixat sis derrotes de forma consecutiva, abans d’acomiadar la temporada per les festes nadalenques han sumat les dues primeres victòries davant el Tortosa B (12-1) a la pista del Masroig on s’imposaven per un mínim 3-4. Han sumat els darrers sis punts a la lliga en aquests dos compromisos.

La resta de la jornada es jugarà en principi tota en dissabte i tindrà els següents emparellaments: el líder, els Guiamets, rebrà en un partit teòricament assequible a partir de les cinc de la tarda al darrer classificat el Tortosa B; l’Amposta 2010, tercer classificat a tres punts del lideratge de la classificació, es desplaça a la pista del Móra la Nova a partir de les 18 hores de la tarda; el Tivissa, quart classificat amb setze punts, visita al Riba-roja d’Ebre a partir de les 17 hores; mentre l’Ascó rep a la seva pista al Capçanes en un dels partits de la jornada a partir de tres quarts de cinc de la tarda, entre dos equips que es volen mantenir prop de la lluita de les places que donen lloc la temporada vinent a l’ascens a primera catalana; per últim l’Ampolla, en el partit que arrancarà la jornada a partir de les 16 hores de la tarda rebrà al Masroig.