IniciFutbol salaEl FS Batea vol allargar el moment dolç pel qual travessa

El FS Batea vol allargar el moment dolç pel qual travessa

Pocs, per no dir cap persona es podien arribar a imaginar quan el passat 14 de maig es van proclamar campions de segona divisió i van aconseguir l’històric ascens a primera divisió provincial (categoria on mai havien militat anteriorment des de la seua creació), que el FS Batea lideraria el subgrup 6B i estarien a tan sols una jornada d’acabar la primera volta de la lliga invictes. Serà el proper 14 de gener quan es disputarà aquesta darrera jornada de l’any a la categoria, desplaçant-se en un derbi territorial davant el FS Móra d’Ebre, que mirarà de trencar l’estadística d’un conjunt que s’ha consolidat en el lideratge del grup i porta sis punts respecte al segon classificat, el Castellvell del Camp, tot i que els del Camp de Tarragona porten un partit menys disputat (el que disputaran a casa davant el Futsalpax Tarragona el proper 28 de gener).

Vuit jornades en les quals els d’Antonio Blas han pogut mostrar el potencial del qual disposen, sent el màxim equip realitzador del grup amb 38 gols on destaquen en aquest aspecte dos noms propis, el de Nil (màxim realitzador de la categoria amb 13 gols), seguit de Renatas amb 12. Entre ells dos han aconseguit més de la meitat dels gols que han marcat en els vuit compromisos que han disputat (tenint en compte que la Pobla de Mafumet es va retirar i en el partit inaugural caia àmpliament golejat per 16 a 2 davant els de la Terra Alta, un resultat que en la confirmació de retirada de l’equip poblenc no compta a nivell classificatori, al produïr-se la renúncia a seguir competint durant el transcurs de la primera volta del campionat). Però sense deixar de marge el bloc de l’equip i dos homes que han destacat gairebé cada partit amb les seues aturades, els porters Gerard Casadó i Gerard Alaña, que són els principals artífexs de no haver cedit més que un sol empat aquesta temporada, el que es produïa ara fa tot just dos jornades davant el Vila-rodona i on els terraltins van poder salvar la primera desfeta del campionat al darrer segon del partit, amb un gol de Renatas. En definitiva, un equip compacte, homogeni, treballat i molt compensat, que es caracteritza, a més, per no encaixar gols en facilitat (2,75 per partit porten registrats fins ara) amb 22 gols rebuts, tan sols superat pel Castellvell del Camp que ha de disputar el partit pendent.

Uns guarismes que fan ser optimistes de cara a la segona fase de la competició, on segurament, cas de no existir un daltabaix en la represa de la lliga després del parentesi de Nadal, perfilen al conjunt de Blas que disposa de deu punts de marge respecte al cinquè classificat (l’Aula Esport Reus, amb 9 punts i els mateixos set partits disputats que els bateans, que marca el llindar dels quatre conjunts que es classifiquen per a disputar el play-off d’ascens). Després del duel que els enfrontarà en el duel de rivalitat comarcal a Móra d’Ebre, afrontaran un inici de segona volta exigent. En la primera jornada, descansaran al tenir que enfrontar-se amb la Pobla de Mafumet, equip que ja està retirat. En la segona rebran a l’actual segon classificat, el Castellvell del Camp, en un partit que pot marcar el futur de la competició per als de Batea. El rebran a casa (un pavelló que només ha cedit un empat aquesta temporada) i on els de la Terra Alta porten pràcticament dos anys sense conèixer la derrota, després que en aquesta temporada 2022-2023 no han cedit cap derrota i la temporada passada no van perdre cap partit. Des de la temporada 2020-2021 al mes de maig, contra el Riudecanyes quan els del Baix Camp s’imposaven per un contundent marcador de 0 a 8.

Victòria per acomiadar les vacances invictes

Davant una afició entregada, que va tornar a trencar les estadístiques enregistrant la millor entrada al pavelló municipal de Batea, que va recolzar a l’equip en tot moment i sobretot en moments de dificultat que en van hi haver, sobretot durant els primers vint minuts on els de Cornudella de Montsant, que van demostrar el perquè anaven tercers classificats.

Durant el transcurs dels primers vint minuts un nom propi es va erigir com a salvador del conjunt batèa, el del porter Casadó, que al marge d’encaixar dos gols dels visitants, va fer aturades de molt mèrit que evitaven així que al descans s’arribés amb un desavantatge més clar per als de Cornudella. Des de l’inici del partit es va poder veure a un conjunt local excessivament imprecís i precipitat en les seues decisions. Tot i generar diferents situacions de perill abortades per la bona actuació del porter visitant, els de la Terra Alta no es trobaven còmodes sobre el 40×20. Prova d’això, va ser que als vuit minuts arribava el primer gol del Priorat Nord, ampliant poc més tard (11′) en una acció desafortunada en un servei de banda el vagatge ofensiu dels del Baix Camp que situaven un 0-2 que posava el partit molt coll amunt per al conjunt ebrenc. No obstant això, Renatas aconseguia el gol que donava esperances a sis minuts d’arribar al descans i ficava un 1-2 esperançador.

Si a la primera meitat el nom del partit havia correspost a Casadó, a la represa Alanyà agafaria el testimoni i es convertiria amb un autèntic malson, sent un veritable mur sota pals i sent el més destacat del partit sense cap mena de dubte. El partit s’obria per ambdues bandes, amb ocasions alternes per ambdós costats resoltes per les intervencions encertades dels dos porters. Fins que a falta de deu minuts per al final, Nil jugant de pivot, feia un gran moviment i cedia la pilota per a que Igor afusellés el gol de l’empat al segon pal. A partir d’aquest moment van collar cercant el gol que els permetés capgirar el duel i en la gran jugada del partit, només dos minuts més tard, aconseguia el 3-2. Moments de patiment, inspiració del porter local i un pél de sort, es van succeïr fins a que a la recta final completava el seu ‘hat-trick’ particular a falta de dos minuts segellava la victòria.

FS BATEA HOSTAL DE L’ANTON, 4
PRIORAT NORD, 2

FS Batea Hostal de l’Anton: Casadó, Nil, Jordi Pinya, Renatas, Igor. També van jugar: Adrià, Gerard Alaña (ps), Marcel, Miquel Mora, Enric.

Priorat Nord: Marc Juncosa, Pau Miró, Pau Anguera, Andreu, Boris. També van jugar: Miquel Baiget, Adrià, Oriol, Arnau, Pol Chichiercha.

Àrbitre: Johan Solà Verdiell (àrbitre de 2a divisió B), assitit per Alexia Ferrando Copovi del comitè tècnic arbitral de Terres de l’Ebre. Va amonestar a Jordi Piñya (19′), Adrià (34′), Enric (37′) i al tècnic Antonio Blas (19′) del FS Batea Hostal de l’Anton i per a Boris (18′) Priorat Nord.

Gols: 0-1, Boris (8’); 0-2, Miquel Baiget (11′); 1-2, Renatas (14’); 2-2, Igor (30′); 3-2, Igor (32’); 4-2, Igor (38′).

La classificació al subgrup 6B de la primera divisió provincial de futbol sala, després de disputar-se la vuitena jornada del campionat, queda com podeu veure a la imatge inferior: