IniciFutbolEl Girona dels falduts Oriol Romeu i Aleix Garcia veu com el...

El Girona dels falduts Oriol Romeu i Aleix Garcia veu com el Betis els remunta el partit

Dos gols del recent cridat pel seleccionador Luis Enrique al combinat espanyol Borja Iglesias, li van donar la volta al marcador i va suposar la tercera derrota a la lliga del Girona que va acabar molt molest en l’arbitratge, sobretot arran de l’acció que va suposar el penal de l’empat de Betis.

Poc va tardar a avançar-se al marcador el conjunt de Michel, després que Miguel Gutiérrez fes una gran acció individual per banda esquerra i filtrés la passada a la dreta per a l’internada d’Arnau Martínez que de rematada creuada aconseguia batre al porter bètic Rui Silva al pal llarg. Es portaven tan sols tres minuts de partit i els catalans donaven un cop de punt damunt la taula. No obstant això, els sevillans responien gairebé d’immediat quan als quinze minuts quan Rodri era travat amb el braç pel central Bernardo i l’àrbitre assenyalava el punt fatídic. Un penal que li acabaria costant l’expulsió per les protestes reiterades al quart àrbitre a l’entrenador gironí Michel. Borja Iglesias, demostrava el perquè ha estat convocat per Espanya, i no perdonava des dels onze metres malgrat endevinar la trajectòria Juan Carlos i arribar a tocar la pilota que finalment s’allotjava al fons de la xarxa en la rematada ajustada al pal a la seua esquerra. Després d’una fase on entraven els nervis als gironins, es van poder recomposar i tenien una immillorable ocasió per a tornar-se a avançar en una pilota filtrada per l’esquerra cap a Michel que feia la centrada cap al cap de Reinier, que va perdonar entrant completament sol a la frontal de la petita rematant massa centrat al cos de Rui Silva (23′). Amb la incertesa de l’empat a un gol s’arribava al temps de descans al Benito Villamarin.

A l’inici de la represa, quan es portaven disputats tan sols cinc minuts, una altra clara ocasió a peus del brasiler Reinier, després d’una gran jugada personal de Taty Castellanos que marxava dels rivals i feia la centrada enrera per a la rematada del seu company, s’acabava estavellant al pal dret de la porteria bètica. Eren els millors minuts del Girona, que va tenir a peus de Rodrigo Riquelme primer i Miguel Gutiérrez després dues accions que desaprofitaven. Això va fer reaccionar al tècnic local Manuel Pellegrini que va donar entrada a Ruibal i al davanter William José i va sacsejar el partit, fins al moment que Borja Iglesias se n’aprofitava d’una mala cessió enrera de Samu Sáiz, que en l’intent de cedir enrera des de la línia de mitjos, va assistir involuntàriament cap al davanter verd-i-blanc que va encarar a Juan Carlos ajustant la seva rematada a la base del pal esquerre a falta de vint minuts per al final de la confrontació.

Tot i el cop psicològic encaixat, el Girona no es va rendir i en una centrada d’Oriol Romeu cap a Manu Vallejo, marcava amb una rematada creuada amb el cap, però a instàncies del videoarbitratge la jugada va quedar anul·lada per un fora de joc per mil·límetres i l’empat a dos no va pujar a l’electrònic.

REAL BETIS BALOMPIÉ, 2
GIRONA FC, 1

Real Betis Balompié: Rui Silva, Montoya (Aitor Ruibal, 55′), Pezzella (Edgar, 80′), Luiz Felipe, Álex Moren, William Carvalho, Guido Rodríguez, Luiz Henrique (Willian José, 65′), Canales (Pau, 80′), Rodri, Borja Iglesias.

Girona FC: Juan Carlos, Arnau Martínez (Yan Couto, 88′), Santi Bueno, Bernardo (Toni Villa, 79′), Juanpe, Miguel Gutiérrez, Oriol Romeu, Aleix García (Joel Roca, 88′), Reinier, Riquelme (Samu Sáiz, 70′), Taty Castellanos (Manu Vallejo, 70′).

Gols: 0-1, Arnau Martínez (7′); 1-1, Borja Iglesias (p) (15′); 2-1, Borja Iglesias (71′).

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias, del comitè tècnic arbitral madrileny. Va amonestar a Bernardo (13′), Miguel Gutiérrez (82′) i Oriol Romeu (87′). Va expulsar amb vermella directa al tècnic del Girona, Míchel Sánchez (21′).