IniciFutbol3ª CatalanaEl Jesús Catalònia nou equip de segona catalana!

El Jesús Catalònia nou equip de segona catalana!

Dia històric el que es va viure dissabte a la Santa Creu de Jesús amb un ascens que feia 18 anys que no es produïa com a campions de grup. Eufòria desfermada entre la plantilla, cos tècnic i la nombrosa afició que es va donar cita per empènyer a un equip que ha fet història en agafar el comandament de la categoria des del segon partit de lliga i que no l’ha amollat durant la resta de jornades, un total de 29, fins a la darrera del campionat. I ho han aconseguit faltant una jornada per al final del campionat i amb golejada davant l’Ametlla de Mar i evitant que el darrer partit al camp de l’Olímpic ME fos decisiu per aconseguir-ho.

Els números del Jesús Catalònia parlen per si mateixos d’aquesta gesta: 27 de 30 punts sumats a casa (l’únic que ha estat capaç d’imposar-se a la Santa Creu ha estat el segon classificat Jesús i Maria); 93 gols marcats en 29 partits sent el conjunt màxim realitzador de la lliga; 29 gols encaixats el que representa 1 gol per partit, sent la quarta reraguarda més difícil de batre, tan sols superada per la del Roquetenc (20), el Jesús i Maria (25) i la Cava (27); i 33 gols del ‘killer’ Aleix Robert que representa més d’un gol per partit. Unes dades impressionants d’un equip capitanejat per Pau Alegria, un home de la casa, format a la pedrera que ha passat pel futbol base de l’entitat fins arribar a coordinador i després ha dirigit al filial fins a arribar fins al primer equip aquesta mateixa temporada.

La crònica:

Després d’uns minuts inicials on es notava la tensió i els dos conjunts van controlar defensivament sense que passés pràcticament res, Aleix amb un llençament magistral de falta va obrir el camí de la victòria definitiva del Catalònia per a proclamar-se campió matemàticament al quart d’hora de partit. L’Ametlla de Mar va tenir la seva en una acció on Jack Cid podia haver empatat en una acció que recollia l’esfèric dins l’àrea per la banda esquerra de l’atac i després de trencar a dos adversaris acabava rematant massa desviat al costat del pal esquerre.

Del possible 1-1 es va passar al 2-0. Ni en els millors arguments d’una pel·lícula, es podria escriure millor el guió. Arran d’un córner per l’esquerra Aleix servia en curt per a Lluís que li tornava i posava la pilota al segon pal on Cristian Arasa de cap la posava al punt de penal on Cosido rematava espectacular de tisora que feia esclatar a la banqueta i afició local. El dia del comiat del capità, marcava el gol que valia per a ampliar l’avantatge al marcador (36′) a poc d’arribar al descans i posava molt coll avall el camí cap a l’ascens. Amb aquest marcador s’arribava a la fi dels quartanta-cinc minuts.

A la represa, lluny de relaxar-se els de Pau Alegria van voler finiquitar el partit i ho aconseguien a partir d’una cavalcada per l’esquerra de Genís Arrastraria que arracant de camp propi arribava fins la línia de l’àrea i li posava al segon pal on Sergi Escoda arribava completament sol i després d’un control assistia cap a Aleix a la frontal de la petita des d’on afusellava i li donava als verd-i-blancs el bitllet de l’ascens. Amb el 3-0 als 10′ de la represa, era qüestió de passar els trenta-cinc minuts que restaven on encara hi haurien emocions per viure. El Catalònia va seguir crescut i cercant ampliar la renda al marcador i per poc ho troben quan Leandro s’internava pel carril dret en velocitat i rematava mossegat a la frontal de la petita damunt del cos del porter (60′). Dos minuts més tard era Genís qui arribava fins la línia de fons des d’on feia la centrada al primer pal i Cristian Arasa d’esperó rematava sortint fregant el pal dret de la porta visitant (62′).

Al minut 71′ va arribar un dels moments més emotius de la tarda quan Pau Alegria va decidir canviar a David Cosido, que deixava el camp entre una forta ovació del nombrós públic assistent. Però encara no acabaven aquí les emocions. Gran jugada personal de Genís que s’internava per la dreta, marxant en força de quatre adversaris, i li donava la passada de la mort cap a Aleix Caballé al segon pal que tan sols li calia empentar al fons de la xarxa i posava el quart (74′). A partir d’aquí l’Ametlla va buscar el gol de l’honor amb un Catalònia que va baixar els braços i esperava el xiulet final per a certificar l’ascens a segona catalana. Jack Cid ho va provar en dues ocasions però Àlex Estorach, contribuia a la festa fent dos grans aturades.

Amb el xiulet final es va donar pas a l’eufòria sobre el terreny de joc i la rua pels carrers de la població de Jesús i que va passar per Roquetes i el centre de Tortosa.