IniciFutbolEl Procicat aprova les competicions federades per a majors de setze...

El Procicat aprova les competicions federades per a majors de setze anys

ESPORTS // El Procicat ha aprovat poder iniciar les competicions de lligues federades per a majors de 16 anys sempre sense públic. Les noves mesures de restricció per la contenció de la covid-19 resta pendent de la publicació en el DOGC i la seua vigència es preveu del dilluns 8 de març al diumenge 14 de març, ambdós inclosos.

Les diferents federacions, i sempre d’acord amb el seu pla de competició i respectant els protocols covid aprovats per cadascuna d’elles, podran iniciar les competicions de les categories juvenils i sèniors, i per tal motiu tindran la possibilitat de saltar-se el confinament comarcal, que continuarà obligat per a la resta de supòsits. Al DOGC s’espera que s’especifique que es podrà fer l’obertura d’instal·lacions i equipaments esportius amb un aforament del 50% en les instal·lacions i els equipaments a l’aire lliure i del 30% en les instal·lacions i equipaments en espais tancats. A les piscines, s’incrementa l’ocupació permesa al 50% de l’aforament autoritzat (abans, 30%), d’cord amb les següents condicions: control d’accés; garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació; ús de vestidors sempre que siga necessari pels usuaris i amb caràcter preferent per usuaris de piscines (un dels canvis respecte a la Resolució anterior), i vestidors tancats, excepte per a les persones usuàries del servei  de piscina. 

En els equipaments en espais tancats que acrediten condicions de ventilació reforçades d’acord amb l’annex 1, es permeten activitats grupals de més de 6 persones amb el límit de l’aforament al 30% i l’ús de mascareta. Si no es garantix la  ventilació reforçada, s’ha de mantenir el límit de grups de 6 persones inclòs monitor. Esta limitació no afecta les activitats  esportives federades ni l’esport escolar (llicència de consell esportiu), en què es pot entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses, sempre amb subjecció al pla sectorial corresponent.  En les instal·lacions i equipaments en espais a l’aire lliure, es permet un aforament del 50% i activitats grupals sense limitació a 6 persones i sense necessitat de mascareta.

En les instal·lacions i els equipaments en espais tancats s’ha de  concertar cita prèvia. Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguen  supervisats i que hauran de quedar tancats físicament, inclosos pistes i  camps d’esports públics a l’aire lliure. Una de les principals novetats serà el permís per a fer competicions de lligues federades a partir dels 16 anys,  sempre sense públic. Es permet el desenvolupament de les competicions oficials d’àmbit  estatal, internacional i professional, i també d’aquelles que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals, que s’han de celebrar sense públic. Per a la resta de competicions esportives previstes per a ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència d’aquesta Resolució, se’n manté l’ajornament.  Pel que fa a horaris es permet l’admissió fins a les 21.00 hores i l’ús més enllà d’esta  hora, sempre que no s’incomplisca el confinament nocturn.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies