IniciHandbolEl Puerto Sagunto del tortosí Malla derrota a un dels colíders i...

El Puerto Sagunto del tortosí Malla derrota a un dels colíders i s’apropa a un punt de l’ascens a ASOBAL

Era una final per mantenir intactes les opcions de seguir lluitant per les places d’ascens a la lliga ASOBAL i el Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla, va saber estar sempre dins al partit i amb remuntada inclosa van aconseguir un triomf de prestigi davant un dels conjunts cridats a optar a l’ascens de categoria com el Guadalajara, que encaixava així la seva segona derrota dintre de la fase d’ascens. Un triomf per 28-23 que consolida les expectatives dels valencians que s’acosten a un sol punt de les places per pujar a la màxima categoria de l’handbol estatal tenint en compte que l’altre conjunt que liderava la taula emparellat a punts amb els castellano-manxecs, los Sauces, també caien derrotats a la pista del Barça per 37 a 34. Ara després de la desfeta a Burgos de la setmana anterior, els de Sagunto es recuperen i es situen novament a un sol punt de distància respecte al capdamunt de la taula.

Els de Malla necessitaven imperiosament aquesta victòria per seguir vius en la disputa per les places d’ascens, quan resten sis jornades per tancar la lligueta i ho van poder aconseguir en un partit molt treballat en el qual començaven perdent però fruit de la seva millor versió aconseguien remuntar i guanyar en solvència. El partit va arrencar amb un parcial de 0-4, trobant moltes dificultats en atac els blancs-i-vermells. Toni Malla va aturar el partit amb un temps mort que sorgiria efecte per tallar el joc ofensiu visitant. Els de Sagunt es ficaven amb un ritme ràpid de partit i la defensa blanc-i-vermella es va endurir factor que capgirava les tornes i ara eren els visitants el que no trobaven la porteria d’Admella. Amb tot això, Poveda va empatar el partit als disset minuts, però dos errors en atac dels de Malla li donaven de nou un avantatge mínim al Guadalajara per a anar-se’n de tres de nou al marcador. El partit va començar a ser la final que es preveia i la igualtat va ser màxima fins que es va arribar al temps de descans amb un incert empat a dotze.

A la represa els locals sortien endollats i deixaven als castellano-manxecs nou minuts sense poder marcar, gràcies a la defensa i les aturades d’un incombustible d’Ignasi Admella sota pals. Els de l’entrenador ebrenc se n’anaven de quatre a l’electrònic, però passats els deu minuts de la segona meitat, altre cop els errors en atac van permetre al Guadajara igualar el marcador. Però els locals van tornar a oferir el seu millor cara i van saber sofrir i van acabar guanyant amb solvència a un rival directe per l’ascens directe.

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 28 (12)
BM GUADALAJARA, 23 (12)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alfonso, Ortega (3), Del Valle (4), Aron Díaz Ledo (4), Valter Soares (3), Daniel Martínez, Pablo Del Rincón , Nolasco (3), Manzano, Sedano (3), Luis Arnau, Poveda (7), Matic.
BM Guadalajara: Lombardi (3), Alberto Díaz (3), Darío (1), Manuel Catalina (3), Jorge Romanillos (4), José Luis Román (3), Marco Agustin, Haitz, Carlos Pérez, Marcos Dorado, Hemal Hamzic (3), Satiago Simón, Daniel Santamaría (1), Julian Tarjuelo, Alberto Serradilla (2), Juan Marmesat.
Parcials: 0-3 (5′), 3-6 (10′), 5-7 (15′), 7-10 (20′), 9-11 (25′), 12-12 (descans), 13-12 (35′), 16-13 (40′), 17-15 (45′), 20-18 (50′), 23-19 (55′), 28-23 (final).
Àrbitres: Excluyeron por el Fertiberia a Afonso, Valter Soares (2), Del Rincón, Nolasco. Y por el BM Guadalajara a Dario, Manuel Catalina, Jorge Romanillos, Juan Marmesat.

Podeu veure la classificació de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Masculí al seu grup B de competició, clicant a la imatge immediatament inferior: