IniciFutbol3ª CatalanaEl Tortosa B, tot i perdre, s'assegura la permanència a la categoria...

El Tortosa B, tot i perdre, s’assegura la permanència a la categoria (1-2)

Tot i caure per la mínima davant un Gandesa que encadenava la segona victòria seguida, els homes d’Òscar Rumense es van poder assegurar la permanència a la categoria després de la inesperada derrota de l’Alcanar a Móra d’Ebre, que sumava la primera victòria a la lliga per 2 a 1. Així doncs, amb el descens per compensació de l’Amposta B i el ja confirmat ja fa tres setmanes dels de la capital de la Ribera d’Ebre, cap a quarta catalana la darrera plaça de descens directe és per als de la Fanecada que tot i guanyar els dos darrers partits de lliga i combinant-ho amb les dues derrotes dels tortosins, el coeficient particular el tenen perdut envers als de la capital del Baix Ebre i la temporada vinent jugaran a quarta catalana.

Tot i això, el Tortosa B estarà molt pendent de la impugnació que ha presentat l’Amposta que podria modificar en cas de que els hi surti a favor el recurs, les places de descens. Si finalment es confirma aquest supòsit i no baixen els ampostins a segona catalana, el Remolins-Bítem seria l’equip damnificat amb el descens i llavors hi hauria una tercera plaça de descens a quarta catalana degut a que el Perelló i els de Bítem descendirien a tercera catalana. De retruc arrossegaria als roig-i-blancs sempre en quant quedin tercers per la cua, ja que tenen a un punt de distància al Benissanet de cara a les dues darreres jornades que resten fins al final del campionat.

Va ser un partit molt parell i igualat on vam recuperar el joc que ens havia caracteritzat al principi de temporada i vam plantar-los cara en tot moment. Hi va haver fases alternes de control per al Tortosa i en d’altres ens veiem sometuts pel Gandesa. Vam fer una sortida en tromba en un partit on vam poder disposar de fons d’armari gràcies a l’aportació de diversos membres del juvenil que van aportar molt. Durant els primers vint minuts, vam tancar als gandesans al seu camp, un xic sorpresos pel nostre joc amb unes idees bastant clares, tot i no poder generar arribades clares de gol. Tot i això, en dues errades defensives nostres en cinc minuts de marge, ho aprofitaven els visitants per a marcar dos gols i a partir d’allí fins al descans tenien el control i es feien els amos del partit” ens comentava Rumense que afegia que “els ajustos que vam realitzar a la mitja part i els retocs que vam introduir ens van donar un altre cop molt d’aire i l’equip va sortir incisiu altre cop. Sabíem que si feiem un gol aviat ens tornàvem a posar dins al partit i així va ser amb el gol d’Enric als vuit de joc de la represa. A partir d’allí crec que va ser un monòleg nostre, de domini territorial i ocasions, entre les quals una rematada al pal, que ens va privar d’empatar. Penso que l’equip va mereixer-s’ho. Però molt content del treball de l’equip, que penso que hagués tingut que ser la tònica on haguèssim tingut que mantindre tot l’any” sentenciava el tècnic roig-i-blanc.

Per la seva part Ivan Romeu, entrenador del CF Gandesa, ens comentava que “va ser un partit molt obert, massa obert per al meu gust. Penso que ens va costar una mica a la primera meitat agafar el domini que sí que vam tindre a partir del primer gol. Sobretot als primers compassos, tot i robar pilotes a totes les zones del camp, no podíem connectar amb la darrera passada i això feia que ells es creixessin disposant d’una rematada molt llunyana que petava al pal de la porteria d’Iniesta. A partir del 0-1 d’Albert Castell i ràpidament l’acció del 0-2 de Ramon vam tindre fins a tres ocasions claríssimes per a matar el partit on el porter d’ells va estar espectacular en una doble aturada a boca de canó que ens haguèssin pogut permetre situar una golejada més àmplia al descans” ens ratificava Romeu que afegia que “als segons quaranta-cinc minuts el Tortosa es va sentir còmode i haguéssin pogut empatar-nos el partit, fruit d’una errada en la sortida del darrera nostra que ens va propiciar el gol i més tard en tres ocasions claríssimes que ens haguéssin pogut complicar molt el partit. A partir de mitjans del període crec que el partit es va anivellar i vam tornar a tenir tres arribades per a sentenciar, però el fet de no fer-ho ens va comportar el neguit del típic en aquests partits de penjar pilotes a l’olla i ens van fer patir fins al final” sentenciava el tècnic gandesà.

Podeu veure la classificació després de disputar-se la vint-i-vuitena jornada a la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior: