IniciFutbolFutbol femeníEl Tortosa Ebre Femení es troba prop de la desaparició

El Tortosa Ebre Femení es troba prop de la desaparició

La situació del Club Futbol Femení Tortosa Ebre és molt crítica. L’entitat pionera del futbol femení a les comarques tarragonines es troba com un vaixell sense timó que va a la
deriva.

La passada temporada no va competir a la Segona Catalana a causa de la covid-19, però esta pròxima tampoc tindrà cap activitat. La majoria de les seues jugadores han marxat sobretot a la UE Rapitenca i La Plana de Santa Bàrbara, dos nous equips de futbol-11, que començaran a competir esta temporada a la Segona Catalana. També el seu tècnic Víctor Borja ha acceptat l’oferta del club rapitenc.

El club, a més, es troba amb un preocupant buit de poder, i ja es va produir la baixa federativa de totes les components de l’equip. La junta en la qual consta el càrrec de tresorer, secretaria i com a presidenta Carla Bové, tampoc està activa. Carla s’havia fet càrrec com a màxima mandatària del club la temporada 2016/17, després de ser l’entrenadora, col·laboradora i figura a efectes burocràtics, però era Laura Matamoros la que exercia en el càrrec, i a finals del passat mes de juliol es va comprometre amb el CD Roquetenc, on jugarà i serà segona
entrenadora.

 

Complicada trajectòria

El club tortosí semblava ressorgir en l’inici de Carla Bové a la presidència, coincidint amb la presència al club de l’exjugadora Alba Vilas, que tornava com a entrenadora, per a potenciar els equips del planter i fomentar la pràctica del futbol femení. Finalment, el projecte no va acabar de consolidar-se, i la situació es va complicar. La temporada 2016/17, l’equip per problemes d’efectius va protagonitzar algunes incompareixences a la Preferent Catalana, i va haver de confirmar-se la seua retirada de la competició. Tal com marca la normativa, baixava a Segona Catalana, i havia de romandre per sanció dos temporades sense poder pujar de categoria.

 

Conveni amb l’Ebre Escola

El 2020 Víctor Borja amb Amadeo Artimaña com a segon entrenador, es fa càrrec de la direcció tècnica de l’equip, en un intent d’aconseguir l’ascens, després d’haver-se complit les dos temporades de sanció sense poder pujar de categoria. Però l’entitat continuava sense poder solucionar alguns dels problemes que patia, sobretot en la part corresponent als equips de formació. Això va originar la signatura d’un conveni de filialitat amb l’Ebre Escola Esportiva. Amb este acord l’Ebre Escola es dedicaria exclusivament a formar equips femenins en categories de futbol base treballant en la iniciació i formació de les noies i el CFF Tortosa-Ebre amb els equips amateurs donant continuïtat al projecte un cop acabada l’etapa formativa. Este projecte al final tampoc ha pogut garantir la continuïtat dels equips sèniors del CFF Tortosa Ebre.

 

Bressol del futbol ebrenc

El CFF Tortosa Ebre ha estat l’autèntic bressol del futbol femení ebrenc. Fundat al 1997, va disputar un total de 6 temporades a Primera Nacional, en la qual es va enfrontar entre altres a equips com l’Espanyol B, Barcelona B, Ciutat de Palma Collerense, Europa, Girona o Lleida, entre altres.

La majoria de les millors jugadores de les Terres de l’Ebre han passat per les seues files, com Alba Vilás, Anna Lizarraga, Carla Ventura, Gisela Barenys, Jesica Todó, Laia Ballesté, Marta Liria López “Lilo”, Brigida Llevat, Nerea Puig, Núria Llop, Paulina Ferré, Laia Sedó, Emma Martin, Joana Roig, Laura Tomás, Fàtima Fabra, i Ariadna Franch, entre altres. Ara el club, si no es produïx un miracle o gir de gairebé 360 graus, porta camí inclús de desaparèixer.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 68

Últimes notícies