IniciFutbolEl tortosí Andreu Camps és l'encarregat de donar la versió de la...

El tortosí Andreu Camps és l’encarregat de donar la versió de la Federació en el cas Enriquez Negreira

El tortosí Andreu Camps, secretari general de la Federació Espanyola de Futbol, ha estat l’encarregat d’explicar en roda de premsa la posició federativa en el polèmic cas Enriquez Negreira. El relat dels fets, com recull la crònica de José Félix Diaz al diari Marca va començar amb les següents paraules de Camps: “Amb ocasió de l’elecció de Luis Rubiales com a president, es va posar en marxa un departament d’integritat. S’ha buscat evitar el conflicte d’interès en les situacions personals i professionals dels directius. Va anomenar una nova cúpula arbitral i entre els cessats hi havia Enriquez Negreira. Es va contractar una empresa per controlar possibles tripijocs en els partits. Cap d’elles ha tingut cap relació amb el que es parla. Enriquez va enviar tres burofaxos demanant la readmissió o indemnització pel que va considerar acomiadament improcedent. No es va contestar. El febrer de 2023 vam rebre la primera notícia. Aquella tarda es va posar tota la informació possible al departament d’Integritat, a més de demanar informació al Barcelona”. El secretari general va continuar dient: “L’endemà es va demanar al Comitè Tècnic d’Àrbitres sobre les activitats del fill d’Enriquez Negreira. També es va passar un qüestionari als àrbitres. Ens vam posar en contacte amb la fiscalia de Barcelona en no ser una investigació policial de moment. Els advocats de la Federació consideren a i continuen pensant que la presentació d’una denúncia és perjudicial perquè paralitzaria la investigació del fiscal. Busquem arribar fins al final, amb independència de la prescripció esportiva“.

Tal com explica el diari Marca, Camps va assenyalar a un àrbitre que no hi ha col·laborat, una petició de la UEFA i fins on pensa arribar. “Un àrbitre no ha contribuït a la investigació. S’està estudiant què fer amb la situació creada per un. Se li ha demanat dues vegades, però no ha enviat res. Divendres passat la UEFA ens ha sol·licitat informació completa del tema. Quan acabi la informació reservada, arribarem fins al final a tots els tribunals, esportius i no“.

Va parlar del fill d’Enriquez Negreira. “La citada empresa va tenir relació amb la Federació des de l’any 99. Vam estudiar si tot allò facturat corresponia a serveis prestats i sí que eren certs. També a la segona empresa ‘Soccer Camp’, que va prestar serveis a la selecció absoluta. En relació de pagaments a Javier Enrique es constaten diferents pagaments i responen a serveis prestats, van de 250 euros a la de 13.000 que correspon a la prima que se li va pagar per l’euro. Dos de cursos, de proves físiques i per dietes per concentració amb la selecció“.

Andreu Camps, advocat especialista en dret esportiu, va respondrea les preguntes dels periodistes en una compareixença que va servir per donar suport al col·lectiu arbitral que en la seva gran majoria estaven a la sala,àrbitres de Primera, Segona, i Primera F, i els seus assistents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 85

Últimes notícies