IniciFutbolEl tortosí Andreu Camps, mà dreta de Rubiales, denuncia al Govern espanyol...

El tortosí Andreu Camps, mà dreta de Rubiales, denuncia al Govern espanyol davant la UEFA

Segons publica el diari AS, el tortosí Andreu Camps, secretari general de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va enviar un escrit a la UEFA divendres passat per denunciar el Govern Espanyol per intervencionisme, segons va avançar Onda Cero i va poder confirmar AS. La denúncia es va produir després que el Consell Superior d’Esports (CSD) anunciés que elevaria el Cas Rubiales al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) i abans que la mateixa FIFA suspengués de manera provisional Rubiales com a president de la RFEF. Segons ha sabut AS, la UEFA va rebre la missiva, però va decidir no prendre cap decisió ni actuar.

L’escrit de la mà dreta de Rubiales es va enviar, per tant, abans que Pedro Rocha fos designat com a màxim mandatari de la RFEF. L’assumpte serà tractat avui a la Comissió de Presidents de Federacions d’Àmbit Autonòmic i Territorials. Segons ha pogut saber AS, Pedro Rocha s’ha assabentat de la denúncia a través de les informacions aparegudes a la premsa. Ara heu de decidir si es manté la denúncia o la retira.

El diari AS explica que es dóna la circumstància que UEFA no té cap potestat per imposar cap tipus de sanció al futbol espanyol per “ingerències governamentals“. La FIFA sí que en té, per això Camps i la RFEF maniobren davant UEFA perquè aquesta intercedeixi davant el màxim organisme del futbol internacional. La denúncia, en cas de prosperar i en el més extrem dels supòsits, pot portar a la suspensió de la RFEF per part de la UEFA, cosa que significaria l’expulsió dels clubs i les seleccions nacionals de les diferents competicions organitzades per la UEFA: Eurocopa, Champions, Europa League…

Segons els estatuts de la UEFA, les seves associacions “gestionaran els seus assumptes de manera independent i sense influències indegudes de tercers. Qualsevol òrgan o decisió d’un òrgan que no hagi estat elegit o nomenat d’acord amb aquest procediment, fins i tot de manera provisional, no serà reconegut per la UEFA“.

Fins ara, la UEFA no ha fet cap pronunciament públic sobre el Cas Rubiales. No ho faran fins que no hi hagi una inhabilitació o una decisió final del Consell Superior d’Esports, segons ha pogut saber AS.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 48

Últimes notícies