IniciFutbolFutbol internacionalEl tortosí Carlos Alós afrontarà la recta final de la Copa d'Àfrica...

El tortosí Carlos Alós afrontarà la recta final de la Copa d’Àfrica de futbol

Ja només resten dos partits per finalitzar la fase classificatòria de la Copa d’Àfrica, amb moltes posicions definides als primers llocs dels grups.

Al grup L, amb la presència de la selecció de Ruanda dirigida pel tècnic tortosí Carlos Alós, el combinat del Senegal, actual campió, té matemàticament assegurada la primera plaça, i estarà en la fase final que es disputarà el 2024 a Costa d’Ivori.

Ruanda havia començat la competició amb un empat (1-1) al camp de Moçambic, i derrota com a local davant el Senegal (0-1) en temps afegit. El passat mes de març va empatar (1-1), a Benín, amb gol al minut 13 de Gilbert Mughisha, i empat dels locals al 82, marcat per Steve Mounie, quan l’equip dirigit pel tècnic tortosí s’havia quedat en inferioritat numèrica al minut 61 per l’expulsió d’Hakim Sahabo.

Els dos equips es van tornar a veure les cares a Ruanda, amb idèntic resultat, amb gol visitant al minut 57 de Jodel Dossou, amb empat per part de Ruanda de Thierry Manzi al 71.

És líder del grup i campió de forma matemàtica, Senegal amb els 4 partits guanyats i 12 punts, seguit de Moçambic amb 4, Ruanda, 3 i Benin, 2. El 19 de març la selecció de Ruanda havia disputat un partit amistós, perdent per 1-0 amb Etiòpia.

Carlos Alós, tècnic tortosí de 47 anys ha dirigit 4 partits oficials a la selecció de Ruanda, que finalitzarà la seua participació en la Copa Àfrica, el dia 4 de setembre com a visitant davant el Senegal, i abans el dia 12 de juny, Ruanda rebrà com a local a la selecció de Moçambic.

L’entrenador ebrenc, amb una dilatada trajectòria internacional com a entrenador, va fer-se càrrec com a màxim responsable de la selecció absoluta de futbol de Ruandaal mes de març del 2022. Abans havia dirigit a equips com el Pogon (Polònia), Federació de Kazakhstan, Kairat (Kazakhstan), FAR Rabat (Marroc), Qatar Sports Club de Doha i Enosis Neon Paralimni (Xipre), començant la seua etapa fora de Catalunya el 2010/11 a Hong Kong com a segon enrenador del Kitchee SC, després haver dirigit en els seus inicis al juvenil del CF Amposta, i posteriorment al CD Roquetenc i CD Tortosa.