IniciMotorEl tortosí Xavi Bautista a l'Uniraid de Marroc amb un Seat Marbella...

El tortosí Xavi Bautista a l’Uniraid de Marroc amb un Seat Marbella del 1988

ESPORTS // Xavier Bautista de Vinallop i el valencià Rubén Rodríguez participaran en l’edició de l’Unirad, que es celebrarà del 13 al 21 de febrer pel Marroc. El raid de caràcter solidari té com a principal objectiu portar material a les zones més necessitades i desfavorides del país. 

 

Aventura solidària pel desert

L’Uniraid que arriba a la seua dècima edició és un repte molt complicat, una gran aventura humana i solidària per a estudiants amb esperit emprenedor d’entre 18 i 28 anys, amb un itinerari de 9 dies pel desert del Marroc amb turismes de més de 20 anys, que es porta a terme cada any en el mes de febrer.
No es tracta d’un ral·li ni una cursa de velocitat, és un viatge d’aventura en què els participants han de completar 6 etapes navegant amb un roadbook, i superant tot tipus d’obstacles, reptes i proves, amb l’objectiu de creuar el Marroc de nord a sud i lliurar 40 kg de material solidari en els llogarets del desert. Els organitzadors dissenyen una nova ruta exclusiva i espectacular per a cada edició.

En esta ocasió el punt de partida serà Tànger, creuant després el Marroc per l’interior, travessant l’Atles, i fent entrega de material escolar i solidari a diversos pobles prèviament seleccionats per l’organització. Seguidament es continuarà direcció sud, cap a les dunes de l’Erg Chebbi.

Es farà un recorregut pel desert seguint les antigues rutes del París-Dakar, fins a arribar a Marràqueix, la ciutat imperial més bella del nord d’Àfrica, amb un dia de turisme, que representa el final del recorregut d’Uniraid 2021. 

Seran en total sis etapes combinant conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes, dormint dos nits en hotels, cinc en campaments organitzats enmig del desert i una nit, la de l’etapa marató, en bivac lliure envoltats de dunes.

El repte serà superar les 6 etapes amb només un roadbook, un mapa i una brúixola (sense GPS ni dispositius electrònics), a bord d’un cotxe de més de 20 anys, superant els obstacles naturals i les diverses proves d’habilitat i estratègia proposades per part de l’organització.

 

Dos apassionats del motor 

Xavi Bautista i Rubén Rodríguez són dos apassionats del món del motor, i afronten el repte amb molta il·lusió i un Seat Marbella de l’any 1988.

Xavi Bautista de Vinallop és graduat en enginyeria mecànica i màster en enginyeria de l’energia a la UPC, i reconeix que  es tracta d’un repte que el motiva molt: “La primera vegada que vaig sentir parlar sobre este projecte, vaig intuir que tenia una oportunitat única de complir amb un repte diferent. Anar pel desert em permetria conèixer l’estat social en què viuen els seus habitants i experimentar la duresa de les condicions climàtiques existents al país. A més, el compliment de l’objectiu de subministrar un mínim de 40 kg em va fer raonar sobre quins serien els millors recursos per a aconseguir un major benestar”. Una altra decisió ha estat escollir el vehicle: “Farem el  recorregut amb un cotxe Seat Marbella, és de l’any 1988, i disposa de 900 cm3 amb què espremerem els 40 cavalls durant tot el raid. Hem fet la posada a punt i les millores per adaptar-lo a les condicions del terreny que ens trobarem”.

Rubén Rodríguez també és graduat en Enginyeria Mecànica a la UPV i actualment estudia un màster en Enginyeria de l’Energia a la UPC, i reconeix que li va entusiasmar la proposta del seu company: “Un dia em va comentar Xavi l’existència d’este esdeveniment. De seguida li vaig dir que comptés amb mi per a participar-hi. El món del motor sempre ha corregut per les meues venes, poder fer una competició semblant a Dakar amb fins solidaris em sembla una idea motivant. El gran repte d’emprendre este projecte des de zero, arreglant un cotxe de més de 20 anys, buscant patrocinadors i intentant obtenir tot el material solidari per a millorar la vida dels altres suposa un desafiament a què vull enfrontar-me”.

Encara estan recollint material del que hauran de portar com ara ordinadors portàtils, roba, joguets, material escolar, i ja disposen inclús de dos plaques solars. 

Totes les persones o col·lectius que vulguen col·laborar en la causa es poden posar en contacte amb Xavier i el seu company Rubén per Instagram a pandasracing.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies