IniciPoliesportiuRemEl Tortosí Xavi Vela, amb bandera del Brasil, classificat per als jocs...

El Tortosí Xavi Vela, amb bandera del Brasil, classificat per als jocs panamericans de Lima 2019

Xavi Vela, competint amb la selecció brasilera de rem, ha aconseguit la classificació per disputar els pròxims Jocs Panamericans, que en la seva divuitena edició, tindran com a seu del 26 de juliol a l’11 d’agost del 2019, la capital peruana de Lima.

El remer tortosí amb doble nacionalitat espanyola i brasilera, competeix amb la selecció sud-americana, i amb la seua habitual parella en el dos sense timoner de pes pesat, Willian Giaretton, va obtenir la medalla de bronze a la final del Pre-Panamerica de Rem, que s’ha disputat al llac Rodrigo Freitas a Rio de Janeiro, a la final d’una regata que va haver de retardar la seva disputa per les dificultats que ocasionaven les perilloses ratxes de vent. La medalla d’or va ser per a Ignacio Abraham i Cristopher Kalleg, components de la selecció de Xile, dirigida pel tècnic ampostí Bienve Front, primers a entrar a la meta, amb un temps de 6:46:81. La medalla de plata va ser per als representants de Cuba, Carlos Andriel Ajete i Jesús Alejandro Rodriguez, que els van precedir a menys de quatre segons, mentre l’embarcació brasilera els va seguir a 90 centèsimes. A continuació es van classificar els components de l’Argentina, Mèxic i Estats Units.

Xavi Vela i Willian Giaretton, s’havien classificat per disputar la final, després d’ocupar la primera posició en la segona regata classificatòria, per davant de Canada, Mèxic i Uruguai.