IniciFutbol4ª CatalanaEl Xerta suma la victòria davant un rival directe i es reenganxa...

El Xerta suma la victòria davant un rival directe i es reenganxa a la lluita pel títol

El partit que va quedar suspés pel vent de la darrera jornada entre l’Ametlla de Mar B i el Xerta, es va poder recuperar el passat divendres, actualitzant tota la categoria amb tots els partits disputats a hores d’ara després de les primeres onze jornades.

El duel va acabar amb la remuntada dels xertolins que s’enganxen de nou a la lluita per la primera posició, de la qual els separen set punts amb els mateixos partits jugats després d’aixecar el gol que avançava als locals al marcador durant el primer temps.

Durant els primers quaranta-cinc minuts els locals intentaven imposar el major domini territorial del qual disposaven tot i que a les contres duien perill els groc-i-rojos tenint una claríssima acció per avançar-se en una vaselina sobre Àlex que es perdia per molt poc. En una acció de Marc Pallarés que s’enverinava arribava el gol que posava en avantatge al filial de la Cala prop de la mitja hora de joc (29′). Però quan tot semblava indicar que el mínim avantatge al marcador seria determinant en arribar al descans, arran del servei d’una falta lateral pentinada al primer pal Cesc la rematava sense oposició al segon pal, fent el gol que feia justícia donades les arribades de les quals van gaudir durant la primera meitat.

Als deu minuts de la represa fruit de la sortida en tromba dels xertolins, Josep Martí aconseguia el gol que li donava la volta al marcador. Tan sols dos minuts després arribava l’acció clau del partit quan Guillem Martí, segons l’àrbitre, tallava una acció amb les mans fora de l’àrea, que van protestar molt els visitants. La jugada li representava l’expulsió i els deixava amb deu efectius sobre el terreny de joc, en més de mitja hora per disputar-se obligant a situar-se al central Àngel sota els pals. Tot i això, el Xerta es va replegar molt ordenadament i els locals abusaven del joc directe que no els permetia generar cap acció de perill clara per a reestablir la igualtat.

Sala de premsa:

Per a Jordi Subirats ‘To’ creu que va ser “una derrota justa. Sí que és veritat que a la primera part vam tenir més domini de pilota, intentant circular de costat a costat, però ens va fer falta l’última passada, no vam tenir claredat d’idees, ens va costar molt la triangulació per dins i ells van plantejar-mos un partit molt tancat i a la contra la veritat és que ens feien mal” apuntava el tècnic calero que afegia que “tot i aconseguir avançar-nos al marcador en una bona acció per banda de Marc Pallarés, després que havien disposat d’una vaselina sobre Àlex que no els va entrar per molt poc, pareixia que teníem el partit controlat fins que a darrera hora fruit d’una falta lateral ens arribava el gol de l’empat“. To ens comentava que “a la represa vam abusar molt del joc directe i tot i quedar-nos en superioritat numèrica no vam saber jugar amb el marcador en contra. Vam buscar les passades excessivament directes cap a l’àrea que ells molt tancats i amb el marcador a favor van saber controlar en tot moment” sentenciava l’entrenador del filial de l’Ametlla.

Després de recuperar tots els partits pendents la classificació del grup 20 de quarta catalana queda com podeu veure a la imatge inferior:

La propera jornada:

El Xerta, després d’aquesta victòria, i aprofitant que el duel entre el Jesús i Maria ‘B’ i el Gandesa ‘B’ ha quedat ajornat, voldrà ficar-li més pressió al líder diumenge davant el filial de la Cava a partir de les 12 del migdia. Serà en un partit especial per als xertolins que celebraran el centenari de l’entitat en aquesta confrontació que disputaran en un vestuari “vintage” rememorant als jugadors del club dels anys 60-70. L’àrbitre ebrenc Jamal Kennoudi serà l’encarregat de dirigir aquest duel. L’Ametlla de Mar ‘B’ per la seva banda voldrà retrobar-se amb la victòria desplaçant-se al municipal Josep Otero de Tortosa per enfrontar-se al filial de l’Ebre Escola que encadena quatre derrotes de forma consecutiva. El partit es disputarà a partir de dos quarts de quatre de la tarda de diumenge amb arbitratge a càrrec del col·legiat ebrenc Dorian Rueda Botella.