IniciFutbol1ª CatalanaEls clubs de Primera Catalana de futbol reivindiquen l'opció d'escollir el no...

Els clubs de Primera Catalana de futbol reivindiquen l’opció d’escollir el no reprendre la competició

ESPORTS // Els representants de la comissió de clubs de Primera Catalana, en la seua última reunió mantinguda, insisteixen en el risc que representa emprendre la competició i demanen que els clubs puguin escollir continuar competint.

Aquest és l’escrit que han remès al president de Federació Catalana, Joan Soteras:

Amb relació a la represa de la competició en les condicions establertes per la FCF en els seus diferents comunicats, els clubs de Primera Catalana volem manifestar els següents aspectes:

– Lamentem que, malgrat la insistència per part dels Clubs, no s’hagi donat resposta concreta a la sol·licitud que fos voluntària la participació en la competició d’aquesta temporada i de no aplicar mesures esportives de sanció per aquelles entitats que han manifestat no poder competir en la situació actual de pandèmia.

– Entenem que la FCF pot prendre la decisió de no haver-hi descensos amb independència que hi hagués competició en 2ª Catalana, tal com es va fer la temporada passada en la qual només hi va haver ascensos, i veient que així ho han fet altres Federacions de futbol en categories similars (Aragonesa, Càntabra, Basca, Navarra,…)
 

Aquesta comprensible mesura en un estat tan excepcional com el que ens trobem podria ser una solució que no lesionaria el dret de cap tercer com Vostès manifesten voler evitar, i no caldria haver d’esperar les mesures que pugui prendre el Procicat

– Els Clubs reiterem es prengui la mesura que la competició sigui voluntària i que no hi hagi descensos aquesta temporada,i es faci abans del reinici de la competició.

– Recordem que la FCF està legitimada a fer els canvis necessaris quant al calendari i sistema de competició, tal com ha fet aquesta mateixa temporada, i més en una situació excepcional com la que estem vivint

– Els Clubs, a hores d’ara, i en referència a possibles accions de suport econòmic anunciades no hem rebut més que alguns petits gestos i d’altres mesures no concretades. Ens trobem en una manca d’ingressos que estem patint i que es preveu sigui encara més greu en el qual resta de temporada.

– Davant aquesta situació d’incomprensió i manca de solucions adients per part de la FCF , ens trobem que els clubs que han manifestat que no poden competir, però que no vulguin perdre la categoria, legítimament assolida, es veuen obligats, per part de la FCF, a jugar per almenys defensar-la al terreny de joc.

– També hi ha Clubs que pels motius esportius, econòmics, sanitaris i de responsabilitat esmentats mantindran la seva postura de no poder iniciar la competició en la data estipulada, i per la que tenen el total suport de la resta de clubs , i pels que demanem igualment que no s’apliquin mesures esportives per sanció

– Insistim que aquesta decisió de fer-nos jugar en les condicions marcades per la FCF suposen també un greu risc quan estableixen unes mesures sanitàries de prevenció i de control de Covid inferior a altres categories, i de les quals els Clubs haurem de traslladar aquesta responsabilitat a qui organitza la competició.

– Considerem que no és responsable posar en risc la salut d’uns jugadors amateurs, tant pel que fa a entrenaments, partits i desplaçaments per tota Catalunya en una situació de pandèmia. No són jugadors professionals i els Clubs no tenen perquè posar-los en risc.

– Des dels Clubs ens reservem totes aquelles accions adients en la defensa dels nostres interessos, bé sigui de manera individual o col·lectiva, que puguin resultar lesionats, tant esportius com econòmics i de caràcter legal, davant qualsevol instància.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 76

Últimes notícies