IniciConsells esportiusEls consells esportius de les Terres de l’Ebre alerten del perill de...

Els consells esportius de les Terres de l’Ebre alerten del perill de no activar l’esport escolar

ESPORTS // Els Consells Esportius de les Terres de l’Ebre, com la resta de consells esportius de Catalunya, han fet una crida a docents, mares i pares, ajuntaments i el Consell Català de l’esport perquè, entre tots, es garanteixi la pràctica esportiva dels infants i joves a les escoles. Els Consells Esportius estan comprovant una davallada en les inscripcions d’esportistes als Jocs Esportius Escolars, en molts casos, causades perquè hi ha centres educatius que no veuen clara la represa de les activitats esportives extraescolars. En altres casos, el motiu és la por per l’activitat esportiva amb equips de diferents centres o pobles.

El president de la Unió de Consells Esportius Catalunya, Jaume Domingo, ha fet una crida a la confiança i a la responsabilitat de tots els agents implicats per tal de garantir la pràctica esportiva dels infants i joves en edat escolar: “L’esport escolar és segur, no deixar que les nenes i els nens practiquin esport a l’escola és atemptar contra la seva salut. A més, és discriminatori perquè aquells que no tinguin els recursos per fer front al cost de l’activitat, no practicaran esport”. Els Consells Esportius han adoptat tot un seguit de mesures, a través d’un protocol d’activitats i competicions, per tenir una activitat esportiva escolar segura, i demanen als ajuntaments i al Consell català de l’Esport que facin tot el possible per garantir l’esport escolar, aportant el suport necessari en recursos o instal·lacions perquè les activitats es puguin dur a terme. El president de la UCEC demana que “es doni suport a l’esport escolar de la mateixa manera que es recolza l’esport de rendiment. I recorda que aquest només beneficia a una part de la població que disposa dels recursos per costejar-ho i en funció de les capacitats físiques dels esportistes. Mentre que l’esport escolar va adreçat a tots els nens i nenes i té una vocació social de pràctica esportiva per tothom”. Per Domingo, “suprimir extraescolars esportives vol dir també que només podran fer esport aquells nens i nenes que ho puguin pagar fora de l’àmbit escolar. Aquesta situació és molt greu i injusta sempre però ara amb la Covid-19 encara més”.

Per la seva banda el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les Terres de l’Ebre, i president del CE Baix Ebre, Antoni Gilabert, recorda que les activitats esportives extraescolars són les que reuneixen més xiquets i xiquetes, també al Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, i demana que es faci pinya entre tots els agents per garantir la seva pràctica, “posarem tot el que estigui al nostre abast per fer-ho possible”, ha afegit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 19

Últimes notícies