IniciConsells esportiusEls consells esportius demanen un tracte d'igualtat entre l'esport escolar i el...

Els consells esportius demanen un tracte d’igualtat entre l’esport escolar i el federat

ESPORTS // Els Consells Esportius de Catalunya han denunciat avui la discriminació que està patint l’esport escolar dia rere dia en les mesures del PROCICAT. A les Terres de l’Ebre els consells esportius del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta mouen milers d’esportistes amb els Jocs Esportius Escolars i el Pla Català d’Esport a l’Escola i amb totes les resolucions del PROCICAT estan veient com no podem iniciar activitat, com si en canvi poden fer altres col·lectius esportius com els federats.

En l’escrit que han fet arribar a la consellera de Salut, la consellera de presidència, vicepresidència, Secretaria General de l’Esport i Secretaria General de la Salut expliquen que de forma reiterada en totes les resolucions on s’han establert mesures en matèria de salut pública derivada de les reunions del PROCICAT, es discrimina de forma sistemàtica l’activitat esportiva en edat escolar que organitzen els consells esportius envers l’activitat física federada. I per això demanen que els “agradaria saber per quin motiu patim aquesta discriminació per part del Departament de Salut, alhora que ens agradaria saber si hi ha una voluntat del Departament de fer desaparèixer l’esport en edat escolar, no federat, de Catalunya. Si no és així, no hi trobem cap altra explicació. Lamentem el notable desconeixement que té el PROCICAT del model esportiu de Catalunya que contempla i equipara, en igualtat de condicions, l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius i l’activitat física federada en edat escolar”.

Els esportistes en edat escolar dels consells esportius disposen de llicències esportives pròpies (art. 150 DECRET 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya), “entrenen en grups bombolla, tenen els seus propis protocols de la COVID-19 i duen a terme la competició esportiva que li és pròpia, igual que els esportistes, de les mateixes edats, federats. La immensa majoria de participants en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya són entitats esportives (clubs) inscrites al Registre de la Generalitat, els mateixos clubs que tenen equips federats també. Per què, doncs, discriminen una part dels infants i joves d’aquest país pel simple fet de no ser federats? Per què permeten i quina explicació hi ha quan en moltes entitats esportives de Catalunya es donen situacions absurdes com que en un mateix club, esportistes de la mateixa edat poden entrenar si participen en les competicions federades i no ho podem fer si participen en els Jocs Esportius Escolars dels consells esportius i el Consell Català de l’Esport?”.

Els consells expliquen en el seu escrit que “aquesta discriminació que fa el Departament de Salut dels consells esportius està generant situacions incoherents i injustes i un greu perjudici. Estem veient com es donen de baixa equips i esportistes cap a l’esport federat que pot entrenar a causa de les exempcions que fa el PROCICAT”. Al mateix temps recorden que “aquesta petició de no discriminació s’ha fet de forma reiterada en cadascuna de les reunions que s’ha mantingut en la taula sectorial de l’esport amb presència del Departament de Salut per tal d’intentar corregir aquest greuge. Lamentablement, un cop més, no se’ns ha tingut en compte i se’ns discrimina sistemàticament. També hem demanat, per carta, a les conselleries de Vicepresidència, Salut i Presidència, que es recondueixi aquesta discriminació”.

 

Acabem el seu seu escrit recordant les greus conseqüència que comporten decisions així:

“Com comprendran, la situació actual implica que en cada resolució que es dicta s’està condemnant tota una part del model esportiu del país a favor de l’altra, deixant la realitat de l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius tocada de mort més enllà d’aquesta mateixa temporada. Els demanem que ens diguin per què el Departament de Salut vol liquidar més de 40 anys d’un model esportiu propi de Catalunya, que va posar en marxa el Parlament de Catalunya en la primera Llei de l’Esport del nostre país. Els demanem que hi posin remei i que siguin justos. Que quan es faci una excepció per l’esport federat, també es faci pels consells esportius i que no se’ns segueixi discriminant. Volem i demanem explicacions al Departament de Salut i que es tracti en igualtat de condicions l’esport federat i l’esport no federat, ja que no hi ha cap diferència entre un infant o jove federat i un no federat”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 61

Últimes notícies